Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, şehrin sorunlarını gündeme getirerek yöneticilere eleştirilerde bulundu. İlk olarak Andırın ve Dulkadiroğlu’nun kırsal mahallelerini gezdiğini ve vatandaşların sorunlarını dinlediğini belirten Öztunç, bu bölgelerin sahipsiz olduğunu ve hizmetin gitmediğine dikkat çekti. Daha sonra ise Elbistan’da gerçekleşen Kahramanmaraş Valiliği İl Koordinasyon Toplantısına davet edilmemesine ilişkin konuşan Öztunç, sitemini şu sözlerle dile getirdi: “Elbistan'da Devletin toplantısı olan Kahramanmaraş Valiliği İl Koordinasyon toplantısı yapılıyor. AK Parti'nin Milletvekilleri davetli, MHP Milletvekili davetli, AK Parti il ve ilçe başkanları davetli ama ben davetli değilim ben bu şehrin vekili değil miyim?’’

“ANDIRIN BU ŞEHRİN BİR PARÇASI DEĞİL Mİ?”

Öztunç, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Andırın'ın 57 muhtarı var 46'sı ile İftar yemeğinde buluştuk, hepsi de isyanda. Muhtarlar hizmet alamadıkları için isyan ediyorlar. Büyükşehir Belediyesinde muhatap bulamadıkları için isyan ediyorlar. Büyükşehir Belediyesi Andırın ilçesinin sorunlarıyla ilgilenmiyor. Andırın bu şehrin bir parçası değil mi? Ama seçim zamanı Andırın’a gidip oy istiyorlar. Dünkü konuşulanlardan sonra gerçekten çok üzüldüm; hizmet yok, ilçeye hizmet gitmemiş. Andırının su sorunu bitmiyor, Andırın’ın yol sorunu bitmiyor, Andırın-Geben yolu 20 yıldır tamamlanamadı. Yine Andırın- Kadirli yolu 20 yıldır tamamlanmadı, bitmez Bir Aşk Hikâyesi gibi. Hâlbuki Andırın-Geben yolu ve Andırın-Kadirli yolu bitse o bölge rahatlayacak ama AK Parti'nin umurunda değil, AK Parti sadece oy almasını biliyor. Oy alıp kulağının üstüne yatıyor böyle bir siyasi anlayışları var. Bu yıl Andırın'da köylerde çok sayıda elektrik kesintisi yaşanmış, bir hafta elektriksiz kalan köy var, Nedeni ise şu: elektrik direkleri çok eski, yıkılıyor. Bunu yapmak kamunun görevi değil mi? Siyasette vatandaştan neden oy istenir? Hizmet verebilmek için, lafa gelince ‘Biz hizmet ettik biz hizmet ediyoruz’ diyorlar. Öyle bir anlatıyorlar ki Kahramanmaraş'a AK Parti çok büyük hizmetler yapmış; tövbe, Andırın buna bir örnektir.

“ELEŞTİRDİĞİM ZAMAN İSE KÜSÜYORLAR”

Önceki gün Dulkadiroğlu ilçesinin köylerini gezdim köylerin mezarlıkları temizlenmiyor mezarlıklar temiz değil, yazıktır günahtır. Bu köy bana oy vermedi, bu köye hizmet yok, Dulkadiroğlu ilçesinin köyleri benden çöp konteyneri istiyor, ayıp değil mi? Kahramanmaraş'ın bazı köylerine gidin benim ismimin yazılı olduğu çöp konteynırları var ya da Adana Büyükşehir Belediyesinin isminin yazılı olduğu banklar var. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin buralara hizmet götürmesi gerekmiyor mu? Maalesef üzülerek söylüyorum Büyükşehir Belediyesi çalışmıyor. Eleştirdiğim zaman ise küsüyorlar eleştireceğim, çünkü ben bu şehrin vekiliyim. Ben, görevinizi yapmanızı istiyorum. Dulkadiroğlu’nun Fituşağı (Yeniyurt) köyü var. AK Parti’nin kalesi olan köylerden birisi Organize Sanayi Bölgesi kurulacak, biz de destek verdik meclisten de geçti, oybirliğiyle geçen tek Organize Sanayi Bölgesidir belki de. Köyde Hazine arazisi var tarıma uygun, köylü ekip biçiyor, tarım yapıyor tüm bilirkişi raporlarında o toprakların tarım arazisi olduğunu gösteriyor. Bu bölgede atış alanı yapmak istiyorlar, o bölgeye yakın dağlık alanda yap atış alanını, köylü bunu istiyor amma AK Parti bu bölgeye tarım arazisi olan bölgeye atış alanı yapmakta ısrar ediyor. Birazcık vatandaşın sorunlarıyla ilgilensinler odalarından çıksınlar.”

“ÜLKEDE YENİ DOĞAN BEBEK VERGİ VERECEK”

Yargıtay’ın Man Adası kararını değerlendiren Öztunç, “Yargıtay Man Adası davasında Kemal Kılıçdaroğlu'na haklı buldu, ‘belgeler doğru’ dedi, her şey gün yüzüne çıktı, her şey belgeleri ile ispat edildi Yargıtay'ın kararı bu. Man Adası olayının gerçek olduğu ispat edilirse Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğini söylemiştin, verdiğin sözü tut. Bir adada bir şirket kuruluyor o şirket üzerinden Türkiye'ye milyonlarca dolar para giriyor. Zamanında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bunları söylediğinde inkâr etmişti ama her şey ortada yakınlarının akrabalarının bu işi yaptığı ortaya çıktı. Ülkede yeni doğan bebek vergi verecek, ölen vatandaşımız kefen bezi vergisi verecek ama ülkenin Cumhurbaşkanı vergi kaçıracak kara para aklayacak olur mu böyle bir şey, bunu hazmede bilir mi bu millet, milletin gözü kapalı mı, hiç kimse bir görmeyecek miydi? Her şeyi gördük. İstifa edeceğim demiştin istifanı bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz