CHP İl Binası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Öztunç, bugüne kadar Kahramanmaraş’ın sorunlarına ilişkin TBMM’ye toplam 66 adet önerge verdiğini söyledi. Kendisine gelen tüm hemşerileriyle yakından ilgilendiğini ve sorunlarını çözme noktasında gayret gösterdiğini belirten Öztunç, meclisteki kapısının sonuna kadar açık olduğunu kaydetti. Bir yıl boyunca kendisinin ve ailesinin mal varlığında herhangi bir artışın yaşanmadığına dikkat çeken Öztunç, bundan sonraki süreçte de var gücüyle çalışacağını anlattı.

“KİM BİZE ULAŞMAK İSTEDİYSE ULAŞMIŞTIR”
Öztunç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bir yıl içerisinde 11 ilçemizin tamamının sorunlarıyla ilgilendim. Bugüne kadar TBMM’ye Kahramanmaraş’ın sorunlarına ilişkin 66 adet önerge verdim. Aksu Çayının kirliliğine ilişkin neden temizlenmiyor? Diye araştırma önergesi verdim. Bir başkası Elbistan’daki Ceyhan Nehrinin temizliğine ilişkindir. Ulusal konularda yani memleketi ilgilendiren meseleler konusunda iki tane kanun teklifi verdim. Bir tane uluslararası toplantıya katıldım. Ankara’ya gelen tüm hemşerilerimizin her türlü sorunuyla ilgilenmeye çalıştım. Kapım her zaman açık oldu. Meclisteki odamda benim kapım kilitli değildir. Sabah 9 akşam kaçta biterse bitene kadar meclisteyim. Telefonlarımız her zaman açıktır. Kim bize ulaşmak istediyse ulaşmıştır. Sorunlarıyla ilgilenmişizdir.

“YEREL SEÇİMLERDE 37 BİN OLAN OYUMUZU 170 BİNLERE ÇIKARTTIK”
Yerel seçimlerde adaylık süreci yaşadık. Keyifli bir seçimdi. Ben yerel seçimlerde iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Bu işler ekip işidir. Örgütlenme işidir. Ali Öztunç tek başına hiçbir şey yapamaz. Sağ olsun arkadaşlarımızda destek oldular. Bizde ciddi bir mesai harcadık ve harcadığımız mesai sonucunda yerel seçimlerde 37 bin olan oyumuzu 170 binlere çıkarttık.

“ELİMDEN GELDİĞİ KADAR HEMŞERİLERİME DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUM”
Bir yıllık milletvekilliğimde İzmir’deki ve İstanbul’daki Kahramanmaraş derneklerini ziyaret ettim ve onların sorunlarıyla ilgilendim. Bana sadece Kahramanmaraş’ta yaşayan Kahramanmaraşlılar gelmiyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki Kahramanmaraşlılar geliyor. Bende elimden geldiği kadar onlara destek olmaya çalışıyorum. Yine yurt dışında Almanya, Fransa ve Avusturya’daki Kahramanmaraş derneklerini ziyaret ettim ve sorunlarını dinledim.

“BİR YIL İÇERİSİNDE MAL VARLIĞIMDA ARTIŞ OLMADI”
Bir yıl içerisinde mal varlığımda artış olmadı. Hala Ankara’da ve Kahramanmaraş’ta kirada oturuyorum.  Sadece benim değil, ailemin de mal varlığında artış yok. Aile olarak herhangi bir mal varlığı artışımız söz konusu değil. Bunu bir şeffaflık gereği söylemek durumdayım. Siyasete girerken ne ise siyasette her geçen yılda vatandaşa mal beyanında bulunmak zorundayız. Ben bu ahlak kapsamında mal beyanımı paylaşmak istedim.

LGS’DE 64’ÜNCÜ SIRADAYIZ”
Dün mecliste bir konuşma yaptım; Milli Eğitim Bakanlığı kanun teklifi vardı. 16’ıncı madde üzerinden de ben konuştum. Konuşurken LGS sınavlarını söyledim. LGS sınavlarında Kahramanmaraş geçtiğimiz yıl Türkiye 35’incisiydi, bu yıl 64’üncü oldu deyince Sayın Öçal ile Kılıç ön sıralardan konuştular ve Kahramanmaraş’ın 15’inci sırada olduğunu söylediler. Ama sonradan baktığımda 15’inci sırada olmadığımızı gördüm. Numara yapıyorlar. Vatandaşa doğru söylemek gerekir. Vatandaşa yanlış bilgi vermemek gerekir. 2019 LGS verilerine göre Kahramanmaraş yüzde 20’lik dilime giren 3 bin 335 öğrenci sayısı baz alındığında 15’inci sırada bu doğru. Ama sınava giren tüm öğrenciler 18 bin 435 öğrenci baz alındığında 64’üncü sıradayız.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDIM ŞU ANDA STADIN TEMELİ ATILMIŞTI”
Diğer bir konu stadyum meselesi. Dilimde tüy bitti, stat yapın diye. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olsaydım şu anda stadın temeli atılmıştı. Büyükşehir Belediyesi olarak ben o temeli atardım. Şimdi AK Parti Milletvekilleri stat yapacağız diyor. Mahçiçek stadının yerine. Ama Onikişubat stadını satacağız, bizde stat yapacağız diyorlar. Böyle olmaz. Sen eğer bir stat yapacağım diyorsan git yap, neden satıyorsun? Kahramanmaraş’ta bir milli maç oynansın dedim. Bu nedenle de TFF’ye başvurdum. TFF’den bana 2 gün önce cevap geldi. Gelen cevapta TFF Stadyum ve Güvenlik Müdürlüğümüzün yapmış olduğu tespitlere göre Kahramanmaraş Onikişubat Stadyumu A Milli maçlarının ve 21 yaş altı maçlarının oynanması için maalesef fiziki şartları karşılamadığı için uygun değildir diyor. Yeni stat yapacağınıza şu statlardan birinin milli maçlara uygun hale getirseniz ne olur. Ben AK Partili milletvekillerine sesleniyorum; lütfen stadyum meselesini ciddiye alın.

“KAÇ TANE BANKAMATİK ÇALIŞAN VAR?”
Belediyedeki borcu ben mi yaptım? Hayır. AK Partili belediyeler vardı. 2 milyar TL borç varmış. Nereye gitti bu para? Kaç tane bankamatik çalışan var? Kimler bunlar? Kahramanmaraş’a hiç gelmemiş ama belediyeden maaş alan var mı yok mu? Sayın Güngör buna cevap versin. Borç var diye Ramazan çadırı kalktı. Yollar yapılmıyor. Çalışanların sosyal denge parası kesildi. Aksu çayı temizlenecek diyorlardı ama temizlenmedi. Bu çalışma neden başlamadı? Suya yüzde 18 zam yapıldı. Hani suda indirim yapacaktınız?”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz