Gazetemize özel açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Süleyman Öner, gündemde olan bir çok konuyu değerlendirdi. Öner, MHP Lideri Bahçeliye desteğinin tam olduğunu, anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceğini ve Başkanlık sistemine olumlu bakmadığını söyledi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay isteyen muhalifler karşısında geri adım atmadığını göstermiş ve Kurultay tarihini 18 Mart 2018 olarak belirmemişti. Parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay toplanması yönünde Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirileri sürerken, MHP'deki muhaliflerin olağanüstü kurultay taleplerini Manşet Gazetesi değerlendiren MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner'den MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye tam destek geldi. İl Başkanı Öner, tarafının her zaman Devlet Bahçeli'den yana olduğunu, konu hakkında düşüncelerini, son günlerde gündemde olan anayasa çalışmalarını, başkanlık sistemine karşı tutumunu ve hendek operasyonlarıyla ilgili düşüncelerini Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mücahit Dalkara'ya anlattı.

PKK'NIN EYLEMLERİNİN SONA ERMESİ NOKTASINDA HÜKÜMETİ DESTEKLİYORUZ”

Göreve geldiği günden beri partisi için çalışan İl başkanı Öner, Kurultay ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “2015 yılının ocak ayında göreve geldik. Mart ayında da kurultay yapıldı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurultayları 3 yılda bir yapılıyor. 2015'te yapılan kurultayın süresi 2018 yılına denk geliyor. Genel başkanımızda MHP'nin kurultayının 2018 yılında kendi süresi içerisinde yapılacağı söylenildi. Şu anda Türkiye'nin içinde bulunduğu birçok meseleler var. Özellikle Irak ve Suriye'de Türkmenlere karşı bi sürü küresel güçlerin yaptığı haksız uygulamalar mevcut. Hem Türklerden hem de diğer milletlerden müslümanlar katlediliyor. Aileler darmadağın vaziyette. Bunun yanı sıra Güneydoğu'da bir kaç aydır devam eden terör örgütünün birçok eylemler var. Güvenlik güçleri saldırının yapıldığı yerlerde gerekli tedbirleri alıyor. Terör örgütünün oralardan tamamen kökünün kazınması kamu güvenliğinin sağlanması açısından da büyük gayretler sarf ediliyor. Bizde PKK'nın burada ki eylemlerinin akibetinin sona ermesi noktasında hükümetin yaptığı hareketlerin tamamen destekleniyor. Anadolu toprakları Türkiye Cumhuriyeti devleti toprakları kolay kolay kazanılmadı. Bu ülkede yaşayan herkes Türk, kürt, alevi, çerkez, sunnisiyle hep birlikte çok büyük mücadeleler verildi. Bu kadar zorluklarla elde edilen toprakların PKK'ya teslim edilmesi bu kadar kolay olmamalıdır.”

ANAYASANIN İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞTİRİLEMEZ”

Devlet Bahçeli'ye desteğinin tam olduğunu ifade eden Öner, “MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'dir. Değişik söylemlerle bir olağanüstü kurultayla MHP'nin değişikliğe terk edlmesine de partililerin müsaade edeceğini düşünmüyorum” dedi. 7 Haziran'da ve 1 Kasım seçimleri öncesinde MHP'nin 4 ilkesinin olduğunu ifade eden Öner, bunlardan birinin ise anayasanın ilk dört maddesinin herhangi bir kelimesinin dahi değişmesinde hassasiyetlerinin olduğunu söyleyerek şöyle dedi: “Neticede bu anayasa 12 Eylül'den kalan bir anayasadır. Daha önce ki parlemantonun verildiği dönemde de 60'a yakın madde üzerinde siyasi partilerin ortak bir mutabakatı olmuştu ve bundan sonrada bu çalışmalar durduruldu. Bundan sonrada MHP bunun yapılmasına müsaade etmeyecektir. Diğer maddelerde de düzenleme ve değişiklik yapması konusunda yardımcı olabilir” ifadesini kullandı.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞIYIZ”

 

Türkiye Cumhuriyeti parlementer sistemle yönetildiğini belirten Öner, Başkanlık sistemiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Parlementer sistemin eksiklerinin olması durumunda o noktalarda ilileştirilme yapılabileceğinin altını çizen Öner, şöyle dedi: “Biz MHP olarak başkanlık sistemine karşıyız. Çözüm süreci noktasında MHP başından beri çözüm süreci denilen kardeşlik süreci, birleşme süreci denilen şeylerin Türkiye'nin yıkımına yönelik sonuçlar doğuracağını genel başkanımız ifade etmişti. Zaten bizim seçimlerde söylediğimiz 4 ilkelerden biri de kesinlikle çözüm sürecinin her türlü şartlar altında vazgeçilmesi noktasında ki hassasiyetimizi bildirmiştirtik. Çözüm sürecine MHP başından sonuna kadar karşıydı. Çözüm sürecinin ne olduğunu be içeriğini bilen dahi yok. Şu anda güneydoğuda mücadele verilen ilçelerde bu hendekler kazılırken buralarda terör örgütü lojistik destek sağlarken buralarda bu bombalar yerlerin altına yerleştiriliyor. Bu dönemde bu bölgede bulunan emniyet müdürleri valilerimiz kaymakamlarımız, bu süreçte ne yaptı ve bu hale nasıl gelindiği hakkında bilgi sahibi edinilmelidir” Yıllardır Türkiye'nin PKK ile mücadele ettiğinin altını çizen Öner, “35 seneye yakın süreçten bu yana mücadele ediliyor. Türkiye diğer ülkelere ağlarken kendisi ağlanacak hale geldi. İnşallah Türk milleti bu beladan biran önce kurtulur” dedi. (MÜCAHİT DALKARA)

Editör: Mahmut Beyaz