Referandum sonrası vatandaşlara teşekkür için çeşitli ziyaretlerde bulunan Okay, “Cumhurbaşkanımızın mesajlarını ilettik. Yeni Anayasa Maddeleri hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Vatandaşlarımız, Türkiye üzerine oynanan oyunları da gördü ve Evet yönünde yüzde 82,4 lük yüksek bir oranda oy vererek, Türkiye’nin daha da güçlenmesini ve Dünya’nın en güçlü ülkeleri arasına girmesini istedi. Ben bütün hemşerilerime, bize destek veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Yapacak çok işimiz var bundan sonra çok güzel günler hepimizi bekliyor” dedi.

KABASAKAL VE EKBEROĞLU MAHALLEMİZDE YÜZDE 100 ORANINDA EVET ÇIKTI’

Okay konuşmasını öyle sürdürdü; “Vatandaş Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ne derse onu yapıyor. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine sahip çıktık. Genel Merkezimizin talimatları sonucu bu referandum maddelerini vatandaşlarımıza anlatmaya çalıştık. Bizde alanımızı taradık. Mahallerimizi ve caddelerimizi taradık. Köylerimizin tamamına 58 tane kırsal mahallemizin tamamına ilçe başkanımızla birlikte ziyaret ettik ve Yeni Anayasa Maddelerini anlattık. Vatandaşlarımızın gönlünü aldık. Referandumla ilgili görüşlerimizi anlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajlarını ulaştırdık. Geçmişten bu yana Dulkadiroğlu İlçemizde Recep Tayyip Erdoğan sevgisi var. Dolayısıyla bunun bir yansıma oldu. Daha önceki seçimlerde verilen oy oranından daha yüksek çıkması bizleri çok sevindirdi. % 82.4 oranı iyi bir rakam. İnşallah bundan sonra sorumluluğumuz daha da artacak. Biz ilçemizin tamamını kucaklamayı hedefledik. Geçen seçimde az aldığımız yerlerde artışlar oldu. İki mahallemizde % 100 oy çıktı. Bunlar Kabasakal ve Ekberoğlu Mahallemiz. Bu iki Mahallemize muhtarına ve sakinlerine teşekkür ediyorum. Bu iki mahallemizde kullanılan oyların tamamında Evet çıktı. Genel olarak Dulkadiroğlu ilçemizde büyük bir destek verildi. Herkesten Allah razı olsun. Bizim şevkimizi gücümüzü artırdılar. İnşallah bundan sonra Daha farklı daha güzel hizmetler edeceğiz hemşerilerimize. Bize bu kadar destek veren halkımıza ne yapsak az. İnşallah daha fazla hizmet vermeye çalışacağız. Bu iki Mahallemizi Ekberoğlu ve Kabasakal’ı en kısa sürede ziyaret edip teşekkür edeceğim. Bu ili mahallemizin kilit parke sorunu kalmamıştı. Yol genişlemeyle alakalı büyükşehir Belediyemizle beraber bir iyileştirme yapacağız. Kabasakal’ın ana yolunu yapıyoruz. Bunu bir hızlandıracağız.”

KAMU KÜLLİYESİ EKAP SİSTEMİNDE İHALE GÜNÜNÜ BEKLİYORUZ

Kamu Külliyesi’nin son durumu hakkında da bilgi veren Dulkadiroğlu Belediye Balkanı Necati Okay, “Kamu Külliyesi şu anda EKAP sisteminde bize bir ihale günü verecekler. İhale tarihi aldıktan sonra 20 gün içerinde bunun ihalesi yapılacak ve ihale süreci tamamlandıktan sonra 1 yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Kamu Külliyesi ile ilgili şu anda hiçbir eksiğimiz kalmadı. Külliye’nin cami inşaatına da yalında başlıyoruz. Bir hayırsever tarafından yaptırılacak. Gençlik Merkezi ile alakalı işlemlerde başlıyor. En arkada yapılacak olan Kültür Merkezi ile ilgili çalışmalarımızda tamamlanıyor. Şu ihale süreci bittikten sonra bütün yoğunluğumuzu ona vereceğiz. Büyükşehir Belediyemiz yolu yapmaya başladı. 5-6 ay içerisinde yolu da tamamlanır. Kamu Külliyesi öngörüldüğü şekilde devam ediyor. Yolun geçtiği yerlerde bulunan evlerin istimlakı da % 95 memnuniyetle yapıldı. Bu da çok iyi oldu” dedi.

DOĞUKENT- ÇAĞLAYANCERİT ARASI YOLUN İHALESİ 1 YIL İÇERİNDE OLACAK

Okay; “Kahramanmaraş- Çağlayancerit arası Yol çalışması ile alakalı Karayolları ekipleri bu gün Kahramanmaraş’talar. Bizim Belediye Başkan Yardımcımız Tekin Bey sahayı gezdirdi. Yol çalışması öngördüğümüzden daha erken olacak gibi. Hedefimiz 17 kilometrelik bu yolu 1 yıl içerisinde ihale etmek”dedi

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU BİZİM PRESTİJİMİZ OLACAK

Balkan Okay; “Doğukent’e yapacağımız Yarı olimpik Yüzme Havuzu projesi bizim prestijimiz olacak. İçerisinde sauna, fitnis, oyun alanları, kafeler, düğün salonu olarak da kullanılacak. Ço güzel bir proje olacak. Doğukent Pazaryerinin karşı yamacına yapılacak. Doğukent’e bir Doğukent daha değer katacak bir tesis olacak inşallah. Doğukent’e yapılan ışıklandırma gece ayrı bir görsellik veriyor. Park havası da veriyor. Güneşevler tamamlandı Doğukent’e doğru çalışmalar yapılıyor. Çok güzel oluyor” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz