Süleyman Öner, Ömer Özkan ve Mustafa Akpınar’ın aday olduğu kongre Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye, Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Eski Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Akif Paksoy, Sefer Aycan, Mesut Dedeoğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan ve İlçe başkanları ile yöneticileri katıldı. Divan başkanlığını MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor’un yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Faaliyet ve mali raporların okunması ve ibrasının ardından adaylar birer selamlama konuşması yaptı. Selamlama konuşmalarının ardından ise seçimlere geçildi. Kongrede konuşan MHP Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, aslolanın sevgi ile kardeşlik olduğunu söyledi.

SEVGİNİN OLMADIĞI YERDE BAŞARI OLMAZ”
Tor, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu kongremizin başta Kahramanmaraş’ımıza Türkiye’mize, partimize 100 milyonluk milliyetçi büyük Türkiye’nin kurulmasına huzur içinde, mutluluk içinde bir Türkiye yaratmamıza vesile olmasını gönülden diliyorum. Bu bayrak inmeyecek, bu bayrak ekilemeyecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bizi bu günlere taşıyan aziz şehitlerimizi, istiklal savaşı şehitlerimize, kurtuluş savaşı şehitlerimize, Güneydoğu’da can siperane çarpışarak şehit düşen askerlerimize, korucularımıza, polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah onlara güç kuvvet versin. Hepimizin birliği, bütünlüğü için mücadele ediyorlar. Tabii bu güzide topluluğun burada bulunmasına, Türkiye’nin emperyalist güçlerin eline geçmemesine vesile olan bu hareketin lideri başta büyüğümüz başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere tüm ülkücü şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu hareketin buraya taşınmasında büyük emekler, fedakârlıklar, cefalar var. Bu kongreden sevgi ve kardeşlik içinde çıkacağız. Sevginin olmadığı yerde başarı olmaz.”

TÜRKİYE CİDDİ PROBLEMLERLE KARŞI KARŞIYA”

Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal çok ciddi problemlerle karşı karşıya kaldığını ifade eden Tor, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Dünde birçok ciddi problemlerle karşı karşıyaydı. Binlerce şehit verdik, bunu önledik. Bugün Amerika’sı, Almanya’sı, İngiltere’si, Fransa’sı Kuzey Irak’ta bir oluşum sağladılar. Aynı oluşumu Suriye’de de sağlamak istiyorlar. Terörün karşısında olduğunu söyleyenler bugün teröriste yardım ediyor, ağır silahlar veriyor. Bunları şiddetle kınıyoruz. Ancak unutmamız gereken bir konu var. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Habur’un rezalet olduğunu, Kobani’nin rezalet olduğunu, açılımın rezalet olduğunu defalarca söyledi ve haklı çıktı. Biz PYD konusunda da iktidarı çok ciddi şekilde uyardık. Burada liderlerinin ayağına bir tek kırmızı halı sermedikleri kaldı. Kobani’ye teröristi geçirdiler, arabanın mazot paralarını Türkiye verdi. Hastalarını Şanlıurfa’da, Suruç’ta Devlet hastanelerinde tedavi ettik. Bugün onlar bizim askerimize, polisimize, korucumuza kurşun sıkıyor. İktidar ayağını denk alsın. İktidar bunları görsün. Bu konuda da haklı çıktık. Amerika’yı kınayalım ama iktidarda yanlış olmasın. Salih Müslim’de teröristtir, Barzani’de teröristtir. Türk’ün düşmanıdır, Kürdün düşmanıdır, Türkiye’nin düşmanıdır. İktidar MHP’nin söylemlerine kulak asmadığı müddetçe Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Bu yüzden ayrımcılığa son vermesi en büyük arzumuzdur. MHP’nin millet için, devlet için, geleceğimiz için vereceği desteği başka şekilde anlamak, Türkiye’nin zararına olacaktır.”

BENİM İÇİN EN BÜYÜK UKDE ÜLKÜCÜ HAREKETİN NEFERİ OLMAKTIR”
Seçim öncesinde selamlama konuşması yapmak için kürsüye gelen Ömer Özkan,Benim için en büyük ukde Ülkücü hareketin neferi olmaktır” dedi. Özkan, “Bu kongre Milliyetçi Hareket Partisinin yarım asırlık olan bu kutlu yürüyüşünü zaferidir. Ne ben ne arkadaşlarım makam ve mevkiler için oraya buraya savrulmadık. Küsmedik, darılmadık. Benim için en büyük ukde Ülkücü hareketin neferi olmaktır. Bu şuurla davamıza bağlı kalmaktan asla ayrılmadık. Çocukluğum, gençliğimden itibaren partim Milliyetçi Hareket Partisi. Gazeteci arkadaşlarımızda sordu, Kahramanmaraş’ta AK parti birinci parti, MHP’nin burada şansı az eğer ki siz başkan olursanız bu tabloyu nasıl değiştireceksiniz dediler. Biz kimin ikinci, kimin birinci olduğuyla ilgilenmiyoruz. Her maç başlarken sıfır, sıfır başlar. Hiçbir maçta oynanmadan kazanılmaz. Biz bir iddia ortaya koyuyoruz. MHP’yi Kahramanmaraş’ta birinci parti yapacağız. MHP Kahramanmaraş’ta başarılı olacak ki Türkiye’de başarılı olacak. Bunu nasıl yapacaksınız diyorlar. Çalışarak yapacağız. Milliyetçi hareket partisinin tüm konularda haklı çıktığını herkes kabul ediyor. Biz bu haklılığı milletimizin siyasi desteğine çevirmek için gecemizi gündüzümüze katacağız. Partimizin milletimizin sinesinde ayrı bir yeri var. Bizimde çalıp gidemeyeceğimiz hiçbir kapı ve gönül yok. Önemli olan çalışmak. Biz işimize bakacak ve çok çalışacağız. Durmayacak, yürümeyeceğiz, koşacağız. 1999’da Kahramanmaraş’ta nasıl birinci parti olduysak tekrar birinci parti olacağız. Türkiye’de iktidar olacağız” şeklinde konuştu.

MİLLİYETÇİLİK VE ÜLKÜCÜLÜK BİR YAŞAM TARZIDIR”
Selamlama konuşması için kürsüye gelen bir başka isim Mustafa Akpınar ise şunları dedi: “Bu kutlu yürüyüşe çıktığımda, bu kutlu yürüyüşün sonunu getiremeyeceğimi söyleyenler oldu. Ama dün olduğu gibi bugünde söylüyorum. Yola çıkış tarzım Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne 3 hilal bayrağını dikmektir. Cenabı Allah’ın izniyle, seçilip il başkanı olursam yönetici arkadaşlarımla beraber Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine 3 hilalli bayrağı dikeceğiz. Bunu dikmek için gecemizi, gündüzümüze katacağız. 1 Kasım’dan sonra Genel Başkanımıza karşı bir takım hareketler yapıldı. Ben ve teşkilatım her zaman Genel Başkanımızın dimdik arkasında durduk. Ben MHP’de olsam da, İl başkanı olsam da, İlçe başkanı olarak kalsam da bir nefer olarak kalsam da Milliyetçi ve Ülkücü hareketin lideri Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin her zaman emrinde olacağım. Milliyetçilik ve ülkücülük bir yaşam tarzıdır. Bunu yaşayarak insanlara anlatacaksınız, kendinizi göstereceksiniz. Bu zamana kadar Milliyetçi ve Ülkücü hareketin içerisinde bir nefer olarak sizlerin boynunu yere eğecek hiçbir hareketin içerisinde olmadık, olmayacağız. Bir zaman çözüm süreci diye bir şey başlatıldı. Denildi ki analar, ağlamasın. Bende diyorum ki eğer ülkemiz bölünecekse, bayrağımız inecekse, ezan susacaksa, analar ağlayacaksa benimde anam ağlasın. Yeter ki ülkemiz bölünmesin, bayrağımız inmesin, ezanımız susmasın. Ülkü ocaklarında yetişen, terbiye alan, görev alan, önemini ve hassasiyetini bilen bir ilçe başkanı ve İl başkan adayı olarak aranızdayım. Ocaklarımız bizim gözbebeğimiz, gözümüzün nuru ülkü ocaklı olmaktan onur ve şeref duyuyorum.”

2023 MİLLİYETÇİ TÜRKİYE HEDEFİMİZ VAR”
Yeniden başkan seçilerek, güven tazeleyen Süleyman Öner, şöyle konuştu: “25 Ocak 2015 tarihinde bu salonda değerli başkanım ve dava arkadaşlarım teveccühü ile milliyet ülkücü hareketin Kahramanmaraş’ta bayrağı il yönetimine teşvik etmiştiniz. Şuanda görevimiz süresi doldu. Tabi iki değerli arkadaşta bu bayrağı üstlenmek için aday oldular. O günden bugüne kadar hatalarımız olabilir yönetimim adına hepinizden helallik istiyorum. Biz hakkımızı sizlere helal ediyoruz. Faaliyetlerimizi gördünüz, 2 buçuk yıl içerisinde bizleri tanıdınız. Eğer bizlere tekrar bu yetkiyi verirseniz bizde bu eksiklikleri tamamlayarak önümüzde yapılacak olan yerel seçimlerde ve genel seçimlerde inşallah milletin ülkücü hareketi Kahramanmaraş’ta başarıya ulaştırmak için hep birlikte çalışacağız. Ben MHP’ne verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Gün birlik günüdür. Gün bir olma, dirlik olma, birlik olma günüdür. Çünkü önümüzde 2023 Milliyetçi Türkiye hedefimiz var. Nasıl ki milli mücadele yıllarında Kahramanmaraş Türkiye’nin kuruluşuna vesile olduysa buradan Kahramanmaraş’tan bozkurtların şahlanışı da hürriyetle Türkiye için öyle olacaktır.”

Seçimlerin sonuçlanması sonrası 272 oy alan Süleyman Öner, yeniden başkan seçilirken, Ömer Özkan 263, Mustafa Akpınar ise 35 oy aldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz