Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü’nde neler oluyor? Başlığı altında bir açıklama yayımlayan MHP İl Başkanı Doğan, paralelle mücadele kapsamında görevlerinden alınan idareci ve öğretmenlerin davayla hiçbir ilgisinin olmadığını ve asıl paralelcilerin halen görevlerinde bulunduğunu ileri sürdü.

GÖREVE İADE EDİLME KARARINA RAĞMEN HALEN GÖREVLERİNE DÖNEMEDİLER

Doğan iddiasında tüm bu yapılanları haksızlık olarak tanımlarken, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “15 yıllık AK Parti iktidarı boyunca Milliyetçi Ülkücü tüm öğretmenler, idareciler zarar görmüştür. Sırtlarında adeta kırılmadık odun kalmadı en son 2013 yılında paralelle mücadele adı altında yeni bir yönetici atama Yönetmeliği yayınlandı. Bu yönetmelik sonucunda sadece Kahramanmaraş’ta 90 tane okul müdürü 350 civarında da okul müdür yardımcısı görevden alındı. İşin ilginç tarafı paralelle mücadele adı altında yapılan bu uygulamada bir tane bile paralelci idareci görevinden alınmadı yani yapılan bu uygulama milliyetçi ülkücü kadrolara yapılmıştır. Haksız yere görevden almalar sonucunda görevden alınan idareciler devletin idari mahkemelerine başvurdu. Mahkemelerin sonucunda en az iki defa göreve iade kararı verilmesine rağmen milli eğitim müdürlüklerince bu karar hiçe sayılarak hiçbir yönetici tekrar görevine döndürülmedi.

ÜLKÜCÜ KIYIMI YAPAN GİZLİ FETÖ’LER Mİ? VAR

Bu atamaları il milli eğitim müdürlüğü bünyesinde bulunan ar-ge biriminden gerçekleştirmişlerdir. Neticede 15 Temmuz kalkışmasından sonra bu okul müdürlerinin dört yüzden fazlasının hakkında adli işlem yapılmış, İki yüzden fazlasının yurtdışı yasağı bulunmaktadır.Yaşanan tüm bu gelişmelerden sonra ülkücü ve milliyetçi camia 15 Temmuz’da yapılan bu hain saldırıya Sayın Genel Başkanımız Dr Devlet Bahçeli Bey ilk tepki koyan Liderdir Bizler Genel Başkanımızın yetiştirdiği kadrolar olarak, her zaman devletinin yanında olan, gerekirse vatanı için canımızı vermeye hazırız. Hiçbir zaman Ülkücü hareket koltuk ve iktidar için siyaset yapmaz. Önceliği Genel Başkanımızın her zaman dediği gibi “Önce Ülkem ve Milletim, Sonra Partim ve ben” şiarıyla hareket etmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı’da yapılan mitingde oluşturulan yeni kapı ruhuna rağmen Maalesef ki Milliyetçi ve Ülkücü camia onurlandırılması gerekirken cezalandırılmıştır. Geçtiğimiz aylarda yapılan son idareci atama mülakatlarına bakarsak şehir merkezine atanan hiçbir Ülkücü ve Milliyetçi okul müdürü olmadığı gibi müdür yardımcısı da bulunmamaktadır. FETÖ olayından hiç ders çıkarılmamış ya da bürokrasi de halen belli noktalarda gizlenmiş Ülkücü kıyımı yapan gizli FETÖ’ler mi bulunmaktadır diye de düşünmeden edemiyoruz. Ülkücüler bu milletin hamurudur mayasıdır kılıcıdır kınıdır. Hiç kimse kraldan çok kralcı olacağım diye Ülkücü iradeyle uğraşmamalıdır. Buradan tüm yetkililere çağrımdır herkes aklını başına almalıdır. Konuyu yakından takip ederek genel merkezimiz ve milli eğitim bakanlığı düzeyinde gerekli girişimlerde bulunarak Ülkücü kıyımlarını durduracağımızı kamu oyunun dikkatlerine sunarız.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz