9 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen MHP Kahramanmaraş İl Kongresi’nde yeni il başkanı olmak için mevcut başkan Süleyman Öner’le kıyasıya bir rekabet içerisine giren ve seçime katılan 472 delegeden 226’sının oyunu alarak, MHP’nin yeni il başkanı olan Ömer Özkan, parti binasında yapılacak olan devir-teslim töreni öncesi bina önünde kendisini bekleyen kalabalık grupla kucaklaştı. Burada vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, tebrikleri kabul eden Özkan, daha sonra kendisi için getirilen kurbanlık koyunların kesimine katılarak, dua etti. Ardından parti binasına çıkan ve görevi devralan Özkan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yeni görevlerinde kendisinin ve arkadaşlarının bayrağı lekeletmeyeceğini ifade eden Özkan, bayrağı daha da yukarılara taşımak için gece gündüz çalışacaklarını anlattı. “Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir” şiarından hiçbir zaman ayrılmayacaklarının sözünü veren Özkan, şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim anlayışına sahip olacaklarının altını çizdi. “Biz politikadan zenginleşmeyeceğiz” diyen Özkan, “Bulunduğumuz mevki ve makamları şahsi ikbalimiz için kullanmayacağız” şeklinde konuştu.

ÖTEKİLEŞTİRİCİ DEĞİL, BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sadakat yemini eden Özkan, ötekileştirici değil, birleştirici bir anlayışı hâkim kılmaya çalışacaklarını vurguladı. Bundan sonraki süreçte basınla daha sık bir araya gelerek, yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Özkan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Malumunuz olduğu üzere Pazar günü yenilen İl Kongremizde delegelerimiz destek ve teveccühlerini bizden yana kullanarak bu kutsal emaneti bundan sonra bizim taşımamıza karar verdi. Biz de; vazife mukaddestir şiarınca tarafımıza tevdi edilen, şehitler ve gaziler emaneti, bu yüce görevi başımız üzerinde taşıyacağız. Burada bunun sözünü veriyorum. Şahsım ve arkadaşlarım bayrağı lekeletmeyecek, yere düşürmeyecek, Onu layık olduğu burçlara taşımak için gecesini gündüzüne katacaktır. Genel Başkanımıza sadakat şerefimizdir. O’nun ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ özdeyişi daha yeni yeni anlaşılabilmiştir. Genel Başkanımız bilge lider yapan da bu erdemli ve uzak görüşlü kişiliğidir. Kısaca size biz ne yapacağız, ne yapmak istiyoruz onu anlatacağım. Allah ömür ve fırsat verirse, şunun sözünü vereyim. Öncelikle daha sık bir araya geleceğiz ve hep birlikte çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Biz, müflis tüccar misali eski hesapları karıştıran bir yönetim olmayacağız. “Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir” şiarından hiçbir zaman ayrılmayacağız. Bu düsturla hakkımızı herkese helal ettik. Kongre bir bayrak yarışıydı. 9 Temmuz itibariyle kongre sonuçlanmıştır. Bundan sonra ötekileştirici değil birleştirici bir anlayışı hâkim kılmaya çalışacak, daima önümüze bakacağız.”

HESAP SORMAYACAĞIZ, HESAP VERECEĞİZ”
Hesap sormayacaklarını tam aksine hesap vereceklerini dile getiren Özkan, insanların gönlünde taht kurmak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti. Özkan, “Biz ne yapacağız? Şeffaf ve denetlenebilir olacağız. Ayrımız gayrımız olmayacak. Hesap sormayacağız, hesap vereceğiz. Bu çerçevede ilk adım olarak şahsım ve eşime Ait mal beyanımızı huzurlarınızda açıklayacağım. Biz politikadan zenginleşmeyeceğiz. Bulunduğumuz mevki ve makamları şahsi ikbalimiz için kullanmayacağız. Mal beyanımız temiz siyaset için kutlu bir başlangıç olacaktır. Biz başka ne yapacağız? Herkesin kapısını çalacak, gönlünde taht kurmaya çalışacağız. Biz inanıyoruz ki ülkücünün çaldığında açılmayacak kapı, giremeyeceği gönül yoktur” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz