Her hafta birbirinden önemli konukları ‘Fresh Gündem’ programı ile misafir ederek gündeme dair önemli bilgiler veren Radyo Fresh, bu haftada MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’ı konuk ederek referandum sürecinde MHP’nin duruşunu değerlendirdi. Radyo Fresh Genel Müdürü Serdar Salma ile birlikte referandum sürecinden, MHP’nin bu süreçteki duruşuna, ilçeden alınacak olan oy potansiyelinden ilçenin sorunlarına kadar birçok konuyu değerlendiren Akpınar, MHP’nin bu süreçte ki önemine dikkat çekti. Akpınar, “Milliyetçi hareket Partisi’nin bu süreçte yapacağı propagandanın daha etkili olacağı kanısındayım. AK Parti içerisinde kafası karışık olan bir seçmen varsa MHP’nin yaptığı propaganda ile bu karışıklığı gidereceğine inanıyorum. Çünkü MHP’nin genel başkanı 15 Temmuz’dan geldiğimiz sürece kadar önce ülkem ve milletim sloganı ile hareket etti. Dolayısıyla MHP ülkedeki kaos ortamından çıkılması için taşın altına elini değil gövdesini koymuştur. 15 Temmuz akşamında da Devlet Bahçeli parti genel merkezinde de bulunarak ilk açıklamayı da yaparak bu kalkışma hareketine karşı çok ciddi bir duruş sergiledi. Genel başkanımızın da bu duruşu hem toplum nezdinde hem Türk milleti nezdinde değer görmüştür” şeklinde konuştu.

PARTİLİLERİMİN ‘EVET’ OYUNDAN ŞÜPHEM DAHİ YOK’

Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan ve MHP’ye gönül veren herkesin referandumda ‘Evet’ oyu vereceğinin altını çizen Akpınar, bundan en ufak şüphe dahi duymadığının belirtti. Akpınar, şöyle devam etti: “Biz Dulkadiroğlu MHP ilçe teşkilatı olarak genel başkanımızın yanında dimdik durarak ayaktayız. Ülkü ocaklarımızda, kendi teşkilatımızda, genel başkanımızın emrinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz Dulkadiroğlu bölgesinde yapacağımız bir takım çalışmaları ve bizim teşkilat olarak duruşumuzu kamuoyu yoluyla ortaya koyduk. Tabi ki çok azda olsa her camianın içerisinde aykırı düşünenler mutlaka olacaktır ama Dulkadiroğlu ilçemizde yaşayan MHP’ye gönül veren kardeşlerimiz bu referandumda kesinlikle ‘Evet’ diyeceklerini net bir şeklide düşünüyorum. Sonuç itibari ile de biz onlarla sürekli görüşüyoruz ilgili arkadaşlar vasıtasıyla bize de bilgiler geliyor. MHP’nin Dulkadiroğlu ilçesinde ki oy aşağı yukarı bellidir. Dulkadiroğlu ilçemizde de inşallah MHP’nin almış olduğu oyun referandumda fazlasıyla evet olacağı konusunda en ufak şüphem dahi yok. Buradaki partimizin temsilcileri ve partimize oy veren vatandaşların tamamının bu seçimde evet diyeceğini düşünüyorum.”
‘BİZ HER ZAMAN AYNIYIZ’

CHP’li Ali Öztunç’un MHP hakkında ki söylemlerine de yanıt veren Akpınar, “Biz MHP Dulkadiroğlu ilçe Başkanlığı, ülkü ocakları, kadın kolları ve teşkilatımız, yöneticilerimiz, mahalle temsilcilerimiz 1 Kasım’dan sonrada dimdik ayaktayız. Taban olarak ta, yönetim olarak ta genel başkanımızın her zaman arkasındayız” diye konuştu. ‘DULKADİROĞLU’NUN SORUNU GEÇMİŞTEN GELİYOR’

Konuşmasında Dulkadiroğlu ilçesinin mevcut durumunu da değerlendiren Akpınar, Kahramanmaraş’ın büyükşehir statüsünü kazandıktan sonra iki merkez ilçeye bölündüğünü ve bunlardan Dulkadiroğlu ilçesinin sorunlu bir ilçe olduğunu söyledi. Dulkadiroğlu ilçesinin gelişememesinin nedeninin geçmişten geldiğine işaret eden Akpınar, “Onikişubat ilçesinin biraz daha gelişmiş şehirleşmiş havası varken, şehrin merkezi olan Dulkadiroğlu ilçesinde şehirleşme biraz daha az seviyede gerçekleşiyor. Bu durumun ise geçmişten gelen sebepleri vardır. Bu bağlamda belediyelerin çıkardığı bir takım kentsel dönüşüm adı altında çeşitli faaliyetler yürütülüyor. Bunlar yeterli midir? Değil ama bunlarla ilgili neler yapılabilir gibi çok sayıda sorun ve problemler mevcut. Yerel seçimin arasından 3 yıl geçti ve bu 3 yıl içerisinde Dulkadiroğlu Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar yeterli mi? Sorusuna karşılık bizimde teşkilat olarak bir takım görüşlerimiz var. Dulkadiroğlu’muzun önemli bölgesi olan Bertiz’de yaklaşık 25’in üzerinde köye hitap eden alanda bir lisenin olmaması, ciddi anlamda sağlık ocağı hizmetinin tam olarak götürülememesi, bölgede acil bir hasta olduğu zaman anında müdahale imkanı olmaması durumu kritik bir seviyeye getirebilir. Özellikle Bertiz bölgesinin yetersizlikleri olduğunu düşünüyorum. Bu bölgelerin daha iyi seviyelere getirilebilmesi için ise mevcut hükümetimizin hem de yereldeki devlet kurumlarının bu anlamda çalışma yapması gerekiyor. Köylere asfalt ve yol döşeme anlamında belediyenin bir takım çalışmaları oldu. Ben bunlarında yeterli olduğunu çok fazla düşünmüyorum. Dulkadiroğlu’nun biraz daha geliştirilmesi ve şehir görünümüne gelmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İMARA AÇILMALI

Dulkadiroğlu ilçesinin gelişebilmesi için çeşitli önerilerde bulunan Akpınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son 2 yılda Dulkadiroğlu bölgesinden Doğukent tarafına yeni inşaatlar ve siteler yapılıyor. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin külliye projesi ve yapımı tamamlandığı zaman o bölgenin gelişeceği kanısındayım. Dulkadiroğlu bölgesinin geliştirilmesi için bu zamana kadar bir takım çalışmalar yapılabilirdi anca bu çalışmalar büyükşehir statüsü kazandıktan sonra yapılmaya başladı. Bence Dulkadiroğlu Belediyesi’nin de geliştirilmesi için büyükşehir ve Dulkadiroğlu belediyesinin orada ki mevcut tarla ve bağ bahçe vasfında olan yerleri imara açarak Dulkadiroğlu bölgesinin de şehirleşmesini daha hızlı sağlayabileceklerdir. Dulkadiroğlu bölgesinde Germenicia Antik Kenti’ne ait tarihi eserler mevcut ve bundan dolayı buralarda bazı mahallelerde bir takım çalışmalar yapılamıyor. Genel çerçevede ise Dulkadiroğlu Bölgesinin şu anda yetersiz olduğunu o bölgede özellikle kış aylarında her yeri is kaplıyor. Hava kirliliği anlamında da o bölgede ciddi hava kirliliği oluşuyor. Dulkadiroğlu ilçesinin bir diğer sıkıntısı da evlerin iç içe olmasıdır. Bu bağlamda Dulkadiroğlu belediyesinin çalışmalarını da yeterli bulmuyorum.

DERE ISLAHLARI

İstasyon mahallesinde fabrika atıklarının bulunduğu bir dere var ve bu insanların hayatını tehlikeye sokabilir. O derenin ya ıslah edilmesi ya da üzerinin kapatılması gerekiyor. Bizim takdir ettiğimiz yönlerde var eleştirdiğimiz yönlerde var. Genel anlamda ilçe olarak sıkıntılı bölgedir. Eski yerleşimler var ve bunları bir anda geliştirmek çok zor bir iştir. Bu anlamda ise zaman zaman çeşitli çalışmalar içerisine giriliyor. AK Parti 15 yıldan beri iktidarda ve Kahramanmaraş belediyesi uzun yıllardır AK Parti yönetiminde bu bağlamda ise çeşitli çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum.

KAMUOYU BİLGİLENDİRİLMELİ’

Kamuoyu bilgilendirme konusunda eksiklikler görüyorum. Trabzon caddesinin günün belli saatlerde araç trafiğine kapatılması için büyükşehir belediye başkanımızla görüşmeler yaptım. Birçok büyükşehirler de yine şehir merkezinin belli saatlerde araç trafiğine kapatılıp bu alanın yaya trafiğine veya ticarete, esnafların rahat ticaret yapmasına uygun bir hale getirilmesi noktasında bir takım çalışmalar yürütülmesi gerekiyor. Dünya da marka şehirler var ismi ile markalaşan şehirler var. Kahramanmaraş ise birçok yönüyle marka sayılabilecek özellikleri olmasına rağmen biz Kahramanmaraş’ı yeteri kadar tanıtıp duyurduğumuzu düşünmüyorum. Bu bağlamda Kahramanmaraş’ın yetersiz olduğunu da düşünüyorum. Bugün Gaziantep, Kayseri, Konya bu şehirlerin Türkiye’de bir ismi ve karşılıkları var ve maalesef bu zamana kadar Kahramanmaraş’ bu anlamda yeteri kadar mevcut iktidarında sahip olduğunu veya sahip çıktığını, çıktı ise de bir takım eksiklikler ve yetersizlikleri olduğunu düşünüyorum.

HEM SOSYAL HEM KÜLTÜREL FAALİYETLER

Kentimize gelen vatandaşlar açısından şehre ilk geldikleri zaman görecekleri görüntü çok hoş bir görüntü değil. Şehir merkezine geliyor ve burada da yoğun bir araç trafiği ve vatandaşlarımız özellikle yaz aylarında Trabzon caddesinde kaldırımlara sığmıyor. Bu durumu ise Büyükşehir Belediye başkanına söylediğimde bunula ilgili bir proje olduğunu bana söylemişti. Geçenlerde de bunun basına yansıdığını takip ettim ve memnun oldum. Dışarıdan şehir merkezine gelen vatandaşlarımız ise şehir içerisinde rahatlıkla gezebilme imkânı bulamıyor. Yine sadece sorun araç trafiği değildir. Yaz aylarında kentte farklı şenlikler yapılabilir. Şehri kültürel ve sosyal anlamda geliştirerek oradaki esnafların da işlerini arttırabilecek seviyeye getirilebilmesi için bir takım çalışmalar içerisine girilebilir. Bu durumla ilgili büyükşehir belediyemiz bu anlamla da ki projesini paylaştı ve bu durum ise bizleri memnun etti. Yapılanlar şehrin menfaatine olan çalışmalardır. Biz iktidar partisiyiz diye mevcut iktidar ve mevut belediyeyi eleştirmek durumunda değiliz. Kahramanmaraş’a yapılan projeleri takdir etmek durumundayız. Sonuçta bir şeyler yapılmaya yapılıyor ve mutlaka biz bunların iyi yönlerini söyleyip takdir edeceğiz. Eksik olanları da söyleyerek bunları kamuoyunun gündemine getireceğiz. Kente merkezin de kültürümüzü canlı tutmak adına çeşitli çalışmalar yapılabilir. Bu durum sonucunda ise şehrimizi ziyaret etmeye gelen insanlar kenti aklından çıkaramaz. Kahramanmaraş Kalesi’nin de biraz daha geliştirilebilir ve farklı bir hale getirilmesini bekliyorum. Sonuçta orası sit alanı ne tür çalışmalar yapılabilir ama gittiği bazı yerlerde görüyorum ve çeşitli düzenleyici çalışmalar yapılıyor.”

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz