MHP’nin ilçe kongrelerini başarı ile tamamlaması sonrası il kongresi içinde başkan adayları tek tek ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda önceki gün yaptığı bir basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Mustafa Akpınar’ın ardından şimdide partinin tabanından yetişmiş biri olan ve eski ilçe başkanı Ömer Özkan, 21 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan seçimde MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığına aday olduğunu belirtti. Özkan’ın adaylığının ardından tekrar hareketlenen siyasi kulisler, MHP Kahramanmaraş camiasında ‘bomba aday, hasret bitiyor’ yorumlarına sebep oldu.

DAVAMIZ ZİRVELERE TAŞINACAK’

Ankara’da MHP Genel Merkezinde yaptığı istişareler sonucunda adaylık kararını açıklayan Ömer Özkan merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in “Ülkücü Ülkücünün Öz Kardeşidir” özdeyişiyle seçim çalışmalarını sade bir kampanya ile başlattı. Çocukluk ve gençliği dahil hayatının bütün döneminde ülkücü camia dışında hiçbir yerde bulunmadığını ve çizgisinde hiçbir kırıklık olmadığını, lider, teşkilat, doktrin ilkesinden ayrılmadığını, kendisini davasına adadığını vurgulayan Ömer Özkan konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada “Gayemiz davamızdır. Gayemiz Davamızı zirvelere taşımaktır. MHP’yi önce Kahramanmaraş’ta devamında Türkiye genelinde iktidara taşımak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

BÜTÜN ÜLKÜDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE KOŞACAĞIZ’

Bunun bir bayrak yarışı olduğunu vurgulayan Özkan, “Şehitlerimize, gazilerimize sözümüz var. Bu sözümüzün tahakkuk edebilmesi için yürümeyecek, hep birlikte koşacağız. Bu süreçte 3 hilali hep birlikte en yüksek burçlara taşımak için bütün ülküdaşlarımızı önümüze, arkamıza değil yanımıza, safımıza davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz