14 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan 13. Olağan Büyük Kurultay için MHP’de il ve ilçe kongrelerinin Ağustos ayında başlaması kararlaştırılmıştı. Kongre süreci nedeniyle Batı Anadolu, Karadeniz Bölgesi ve Orta Anadolu'da 2'şer, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise 3 olmak üzere her biri 9 ilden oluşan toplam 9 teşkilat bölgesi belirlendi. Her il ve ilçe kongresinde, belirlenen Başkanlık Divanı, MYK üyeleri ve milletvekilleri sorumlu olacak. Kahramanmaraş’ta ise ilçe kongreleri takvimi geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Açıklamaya göre, İlçe kongreleri 15 Ağustos’ta Afşin ve Ekinözü ile başlayacak, 30 Ağustos’ta Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı kongresi ile tamamlanacak. 11 İlçede kongrelerin tamamlanması sonucu İl kongresi yapılacak.

ERTUĞRUL DOĞAN’IN ADAYLIĞI NET DEĞİL

Geçmiş dönemlerde tek adayla gidilen İl ve İlçe kongrelerinde bu dönem çoklu adayla gidilmesi bekleniyor. Önümüzdeki ay başlayacak olan ilçe kongreleri için henüz hiçbir aday ortaya çıkmazken, mevcut başkanlardan birçoğunun yeniden aday olacağı iddia edildi. Yapılacak olan ilçe kongre sürecine ilişkin şuana kadar İl Başkanlığından herhangi bir açıklama yapılmazken, mevcut İl Başkanı Ertuğrul Doğan’ın ise İl kongresinde yeniden aday olup olmayacağı yapılacak olan ilçe kongreleri sonrası netlik kazanacağı öğrenildi.

2 İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETMİŞTİ

MHP Afşin İlçe Başkanı Ersol Koç  ve Onikişubat İlçe Başkanı Müfit Dal, geçtiğimiz aylarda görevinden istifa etmişti. Bu iki istifa sonrası Onikişubat İlçe Başkanı olarak Ali Tufan, Afşin İlçe Başkanı olarak da Süleyman Aycan Başkan olarak atanmıştı.  Öte yandan İl kongresinde 600 delege oy kullanacak, ilçe bazında delege dağılımı ise şöyle oluştu: Onikişubat 215, Dulkadiroğlu 103, Elbistan 85, Afşin 65, Andırın 19, Göksun 37, Türkoğlu 32, Pazarcık 26, Ekinözü 6 ve Nurhak 4.

Yıllardır parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunan Ömer Özkan, Âdem Gürz gibi isimlerin İl Başkanlığına aday olması bekleniyor.

Editör: Mahmut Beyaz