MHP Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı ve arkadaşlari fikir ayrılığı nedeniyle partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Turan Çelebi, İlçe Sekreteri Ömer Lütfü Kısakürek, Yönetim Kurulu Üyeleri Necip Yavuz, Merdan Paktur, Yemliha Aslan ile Kalip Doğan, 1 Kasım seçimlerinde alınan başarısızlık ve yaşanan fikir ayrılığı nedeniyle partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

‘FİKİR AYRILIĞINA DÜŞTÜK’
Düzenlediği basın toplantısında istifa kararlarını açıklayan Çelebi, "Hepimizin malumu 5 ay içerisinde iki seçim yaşadık. 7 Haziran seçimlerinde MHP olarak Kahramanmaraş’ta 116 bine yakın oy olarak iki milletvekili çıkardık. Görevimizi yapmamızın huzuru içerisinde yıllardır bir vekil çıkarmaya abone olan MHP’nin teşkilat üyeleri olarak aldığımız oy ve iki vekil mutluluğunu maalesef yaşayamadık. 7 Haziran’da seçilen milletvekilinin bu süreçte yaptığı hatalarla birlikte son olarak da, ‘Bize oy vermeyenlere hakkımı helal etmiyorum, sadece verenlere teşekkür ediyorum’ açıklaması maalesef halkımızda ve seçmenimizde büyük bir infiale ve tepkiye neden olmuştur. Koalisyon hükümetinin kurulamaması sonucunda alınan erken seçim kararıyla Türkiyemiz yeniden bir seçim sathına girmiştir. 1 Kasım seçimlerinin de nasıl sonuçlandığı hepimizin malumudur" dedi.

Çelebi, alınan başarısızlığın sebebi kendileri olmasa dahi hiçbir siyasi kaygı taşımadan ve hiçbir beklenti içerisinde olmadan 11 Kasım tarihi itibariyle ilçe başkanlığına istifa dilekçelerini sunduklarını kaydetti. İHA

Editör: Mahmut Beyaz