100 Bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığı binası açılışı için kente geldi. Saat 11’de Kahramanmaraş’ta olması beklenen Akşener, hava şartları nedeniyle kente 1 saat gecikmeli geldi. Meral Akşener’in gelmesine saatler kala konuşma alanını dolduran binlerce Kahramanmaraşlı vatandaş, Akşener’in gelmesiyle birlikte ‘Cumhurbaşkanı Meral Akşener’ sloganlarıyla Akşener’e 24 Haziran seçimleri için destek verdi. Merkez Müftülük meydanında toplanan kalabalığa seslenen Akşener, konuşmasında önemli ifadelere yer verdi. Özellikle hükümetin çoğu politikayı yanlış uyguladığını belirten Meral Akşener, “Çiftçinin yetiştirdiği ürünün tarlada kaldığı, 70 kuruşa mal ettiği herhangi bir ürünün, sebzenin, buğdayın 20 kuruşa satılığı ve çiftçinin öldüğü bir Türkiye’den, aynı Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü milletin efendisidir’ denilecek bir döneme gitmek için sizinle yol yürüyoruz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in konuşmasından satır başları;

MAZOTU 1 BUÇUK LİRA YAPINDA GÖRELİM BAKALIM ÇİFTÇİ NE ÜRETİYORMUŞ”
Hükümetin yanlış politikalar uyguladığını söyleyen Akşener, mazotun pahalılığına dikkat çekerek, çiftçilerin çok yüksek fiyata mazot aldığını ve bu mazot fiyatını aşağı çektikleri takdirde çiftçinin daha verimli ürünler üretebileceğini belirtti. Akşener, “Şimdi yönetemedikleri ülkenin, iş bulamadıkları gençlerin, anne ve babalarının ahının 24 Haziran’da ortaya çıkacağı günlerdeyiz. Çiftçinin yetiştirdiği ürünün tarlada kaldığı, 70 kuruşa mal ettiği herhangi bir ürünün, sebzenin, buğdayın 20 kuruşa satılığı ve çiftçinin öldüğü bir Türkiye’den, aynı Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü milletin efendisidir’ denilecek bir döneme gitmek için sizinle yol yürüyoruz. Çiftçi çok pahalıya mal ediyormuş. Mazot kaç lira dedim 5 buçuk dediler. Amerika’daki çiftçi 1 buçuk liraya mazot kullanıyor. Amerikan çiftçisinin 1 buçuk Türk lirasına mazot kullandığı bir yerde benim çiftçim 5 buçuk liraya mazot alıyorsa, zaten ürününü pahalıya üretip mal edecektir. Hadi bakalım kullanın da 1 buçuk liraya mazotu da bu çiftçi ne üretiyormuş görelim. Haram yiyenlerin edep ve hayâ noktaları ortadan kalkar. Onun için bakan çocuklarının, gemicik sahibi çocukların bombaları buradaki anne ve babaların işsiz gençlerin ahında boğulacaklar” şeklinde konuştu.

BU ÜLKEYİ YÖNETMEK İÇİN GELİYORUZ”
Akşener, ülkedeki vatandaşlara haksızlık yapıldığını ve garibin gurabanın hakkının yendiğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: “Bu ülkede sorular çalındı. FETÖCÜLER soruları çaldılar. Çalınan sorulara hiç bir şey olmadı. Çalınan sorularla hakkı gasp edilen çocuklarımıza hiç bir şey olmadı. Kendi çocuklarınız bedavadan maaşlar alıyor. Kendi çocuklarınız vali yanında, kaymakam yanında, belediye başkanı yanında, rektör yanında giriyorlar özel kaleme bir ay çalışıyorlar ve ballı maaşlara gidip yerleştiriyorlar. Bu vatan çocuklarının hiçbir hakkı yok. Bu kadar üniversite açtın ne için çocuklara iş bulup yaratmıyorsun. Bu öğretmen yetiştiren mezun olan çocukların suçu ne? Madem öğretmen fazlası var neden oradan mezun ediyorsun. Madem atamayacaksın o çocukları intiharın eşiğine niye getiriyorsun. İntihar eden kızımızla niye alay ediyorsunuz. Hadi pek çok konuda kaybettiniz de insanlığınızı da mı kaybettiniz. Gariple, gurebayla alay etmek, dalga geçmek ne zamandır bu topraklarda yetişen ir şahsın dili oldu. O kadar kibirlendiniz ki, o kadar gururlandınız ki şimdi bende çıkıyorum kibirlenme Sayın Erdoğan, senden büyük Allah var, senden büyük millet var. Devasa adalet sarayları yaptılar, içinde adalet yok. Okullar yaptılar içinde eğitim yok, hoca yok. Sanayi tesislerini kapatıyorlar, yandaş müteahhitlere kıyak yaptılar ve sonuç itibariyle ülkenin ekonomisinin geldiği yer burası. Sonuçta biz bu yönetim boşluğunu doldurmak için geliyoruz. Bu ülkeyi yönetmek için geliyoruz.”

Haber: Hakan Aydın/ Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz