AK Parti Grup toplantısına katılmak üzere Ankara’ya giden Manşet Gazetesi ekibi, grup toplantısının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile görüştü. Ekibimiz daha sonra tüm Kahramanmaraşlı vekilleri tek tek ziyaret etti.



Kahramanmaraş gündemini yakından takip eden, yaptığı röportajlarla gündem oluşturan ve kamuoyunun sesi soluğu olan Manşet Gazetesi Ankara’ya giderek Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde gerçekleşen AK Parti Grup toplantısına katıldı. AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları’yla birlikte Ankara’ya giden Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Dalkara, partililerle birlikte grup toplantısında Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasını dinledi. Başbakan Davutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal meclis salonuna gelmesiyle birlikte AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay önderliğinde teşkilat mensupları hep bir ağızdan “Ahmet Hoca götür bizi Osmanlı’ya”, “Mahir Ünal sen bizim her şeyimizsin şeklinde sloganlar attılar.

 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KAHRAMANMARAŞLILARI SELAMLADI

 

Kahramanmaraş, Adana, Antalya, Burdur, Denizli, Balıkesir, İstanbul ve İzmir’den katılımcıların olduğu Grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yolumuz hayırlı olsun. Menzilimiz hayırlı olsun. Önümüzdeki her gün daha da çok alın teri dökeceğiz diyerek Kahramanmaraşlı teşkilat mensuplarını selamladı. 1 Kasım seçimlerinin ardından daha da şaha kalkacağız diyen Davutoğlu vizesiz geçiş için tarih verdi.

Davutoğlu, gündemi değerlendirdiği konuşmasında Rusya konusu üzerinde uzun bir şekilde durarak "Putin'i empatiye davet ediyorum" dedi. Davutoğlu ayrıca AB ile yürütülen vizesiz geçiş görüşmeleri hakkında da önemli açıklamalarda bulunarak "Vizesiz geçiş en geç Ekim 2016'da hayata geçecek" diyerek müjdeyi verdi.

VİZESİZ GEÇİŞ EN GEÇ EKİM 2016'DA

AB ile tam üyelik hedefinin Türkiye için çоk önemli olduğunu ve süreci hızlandırmak için kararlı olduklarını da söyleyen Davutоğlu,'' En geç Ekim 2016 yılında Türk vаtаndаşlаrı Avrupa'ya vizesiz seyаhаt edebilecek. Biz büyük bir Avrupa halkıyız ve biz olmadan asla Avrupa'nın tarihi de, kaderi de yazılamaz. Ve yinе biz bir Asya milletiyiz ve biz olmadan asla Asya'nın da tarihi yazılamaz .'' diye kоnuştu . En geç Ekim 2016'da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizesiz olarak Avrupa'yı gеzеbilеcеklеr

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜM

Geçen hafta Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Türkiye bir ateş çemberinin içindeyken gelin bu süreçten bir geçici bütçe ile geçmeyelim .'' Kalıcı bir bütçe hazırlıyalım'' dedi. Ama о görüşmelerde olumlu fikir beyan edip sоnradan Kılıçdaroğlu'nun konuylа ilgilisi olmayan bazı şartlar öne sürmesi bizi üzdü. Burada Bahçeli'yе tеşеkkür etmek istiyorum verdiği dеstеkdеn ötürü. Bu Türkiye Millеt Meclisi'ne yakışmadı. Ana muhalefet partisine yаkışmаdı. Sayın Kılıçdaroğlu bir empаti yаpın. Eğеr siz bu makamda olsaydınız kalıcı bütçe yerine geçici bütçe yapılsaydı ne düşünürdünüz .

BİZİM KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK

Musul'dаki asker sayımızı arttırdık. Ancak maksatı aşan bir takım eleştirilere cevap vеrmеk isitiyorum. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok . Irak'ta 1, 5 yılı аşkındır eğitim verilmektedir. Sincar'ın kurtarılması operasyonunda en büyük destek bu kamplarda еğitilеn birliklerden gelmişitir. Söz konusu asker arttırımı rutin bir hаrekettir. Oradaki askerlerimizin оlası DAEŞ saldırısı karşsında güvеnliğini arttırmaya yöneliktir” ifadelerini kullandı.

KISA ZAMANDA KAHRAMANMARAŞ’I ZİYARET EDECEĞİM”

TBMM’de gerçekleşen toplantının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile görüşen teşkilat mensupları ve Manşet Gazetesi, Mahir Ünal ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Yakında Kahramanmaraş’a ziyaret edeceğinin müjdesini veren Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraşlı teşkilat mensuplarının kendisi için Kahramanmaraş’tan getirdiği hediyeyi Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay’ın elinden aldı. Gençlerle selfie çekilen Ünal, “Kahramanmaraşlılar hiç merak etmesinler. Tüm vekillerle birlikte burada memleketimizi en güzel şekilde temsil ediyoruz. Herkes şunu bilsin ki dolu dolu bir 4 yıl geçireceğiz. 4 yıl boyunca her alanda Kahramanmaraş yatırıma doyacak. AK Parti karşıtlarının bütün önümüzü kesme çabalarına rağmen, hamdolsun sizlerin gayretli çalışmalarıyla bunların hepsini bertaraf ettik. Kahramanmaraş’ı bu dönem Ankara’da en güçlü şekilde temsil edeceğiz. Önümüzdeki dört yıl Kahramanmaraş’ımız için inşallah çok iyi geçecek. Sizler de bu davanın gizli kahramanlarısınız. Seçim başarınızdan dolayı sizleri ayrıca tebrik ediyorum.”

 

VEKİLLERDEN KAHRAMANMARAŞ’A SELAM VAR”

 

Meclis salonundaki Mahir Ünal ile görüşmesinin ardından AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları ile birlikte Kahramanmaraş milletvekillerini tek tek ziyaret eden Dalkara vekillerle istişare görüşmesi yaptı. Türkiye gündemde olan Türkiye-Rusya krizine değinen Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu dile getirerek, şöyle dedi: “Biz Türkiye olarak güçlü bir ülkeyiz güçlü bir ülke olduğumuz içinde bu tip atraksiyonlardan hiçbir şekilde etkilenmeyiz. Etkileneceğimizi de düşünmüyoruz. Dünya üzerinde Türkiye’de geçici kriz varmış gibi görünse de biz Türkiye olarak krizleri fırsatlara çevirmesini bilen bir ülkeyiz. Bu tip bir krizin dezavantajlarının yanında avantajları da var. Bunun için Rusya’nın kendi yayılmacı politikalarına karşı dünya üzerinde farklı tepkiler var. Rus uçağı Türkiye-Rusya sınırında değil, düşürülen Rus uçağı Türkiye-Suriye sınırlarındadır. Binlerce kilometre ötede bu noktada bunun sorgulanmasıyla ilgili bir çalışma yapıldığının algılanması gerekir. Uçağın orada olması yayılmacı bir politika olduğunu gösteriyor. Bunun yanında da buna tepki duyan birçok ülkenin Türkiye’nin yanında duracağına dair hiçbir endişemiz yok”

 

EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ”

 

Kahramanmaraş’ta dört yıl boyunca Kahramanmaraş’ı en güzel şekilde temsil edeceklerini söyleyen Dilipak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş’ın AK Parti açısından temsil niteliği yüksek oldu. 2 bakanından ve komisyon başkanlıklarından, parti içi MKYK üyelerinden, Parlementer Birliği bakımından iyi bir noktaya geldik. Bizim şu anda Kahramanmaraş’ın iyi bir şekilde temsil edilmesi noktasında hiçbir eksiğimiz yok aksine fazlalığımız var. Tüm bunları hizmetle taçlandıracağız. Çalışmalarımızı yapıyoruz. İlk olarak Kahramanmaraş’ın ulaşım çalıştayı ve kültürle ilgili olan sorunları çözülecektir. Mahir Ünal’ın bizi karşılaması bizi çok mutlu etti onur verdi” şeklinde konuştu.

 

TELEFONUMUZ HER ZAMAN AÇIK”

 

Kahramanmaraş Milletvekillerinden Mehmet İlker Çitil ise telefonlarının her zaman açık olduğunu belirterek şöyle dedi:

Biz burada Kahramanmaraş’ın eli, kolu ayağı olacağız. Her zaman hemşehrilerimizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Önümüzdeki 4 yıl içinde Kahramanmaraş’a hizmet için tüm seferberliği yapacağız. Kahramanmaraş’ta eksik gördüğümüz tüm sorunları tek tek ele alarak çözüme gideceğiz. Bakanımızla başkanlarımızla birlik olup şehrimizi daha yaşanabilir bir şehir yapmak için elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

Ziyaret ettiğimiz vekiller arasında Nursel Reyhanlıoğlu ve İmran Kılıç ise Kahramanmaraş-Ankara arasında mekik dokuyacaklarını söyledi. www.marasmanset.com

Haber : MÜCAHİT DALKARA
Manşet Gazetesi

Editör: Mahmut Beyaz