Türkiye genelinde 31 Mart 2019 yerel seçimleri için geri sayım başlarken, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve diğer siyasi partilerden bulundukları ilçenin veya ilin belediye başkanı olmak isteyenler aday adaylık için başvurularını yapıyor. Bu kapsamda eğitimci ve milli sporcu olan aynı zamanda da Ülkü Ocakları 2’nci Başkanı olarak görev yürüten Mehmet Kayan, Onikişubat Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatında bulundu. Kalabalık konvoy eşliğinde MHP Onikişubat İlçe Başkanlığı’na gelen Kayan, başvuru dosyasını Onikişubat İlçe Başkanı Müfit Dal’a teslim etti.

KUTLU BİR YOLA ÇIKIYORUZ
Başvuru dosyasını teslim etmesinin ardından bir konuşma yapan Mehmet Kayan, “Bugün kutlu bir yola çıkıyoruz. Bu yol atam Oğuz Kaan’ın Sultan Alparslan’ın Osmangazi’nin Fatih Sultan Mehmet’in ve Yavuz Sultan Selim Han’ın yoludur. Bu yol Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başbuğ Alparslan Türkeş’in yoludur. Bu yol bilgi liderimiz Türkmen Bey’im Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin yoludur. Talip olduğumuz bu görevi çok ciddiye alıyoruz. Ciddiyetimiz yine atam Oğuz Kaan’ın Çin ordusuna karşım olan ciddiyeti, Sultan Alparslan’ın Ahlat’ta Bizans ordusu karşısındaki ciddiyeti, Osmangazi’nin Söğüt’e 40 çadırıyla Tuğ diktiğinde Bizans’a karşı olan ciddiyeti, Fatih’in İstanbul’u fethettiğindeki ciddiyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de, Sakarya’da, Büyük taarruzda, Kurtuluş Savaşındaki ciddiyetidir. Ciddiyetimiz Başbuğumuzun dünya devletlerinin ideolojik dayatmasına karşı sergilediği ciddiyettir. Ciddiyetim bilgi liderimizin küresel güçlerin yapmaya çalıştığı oyunlara karşı sergilediği devlet ciddiyetidir” ifadelerini kullandı.

SİYASETE SEVİYE VE KALİTE GETİRECEĞİME SÖZ VERİYORUM”
Siyasete seviye ve kalite getireceğine söz veren Kayan, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Ülkü Ocakları dünyanın en büyük gençlik yapılanmasıdır. Ülkü ocaklarında vatan ve millet sevgisiyle bunu derinden hisseden milli ve manevi değerlerine bağlı gençler yetişir. Bu yetişen gençlik çağın gelişen dünyasına barışık tarihini unutmayan gençlerdir. Bu gençlerimizin önceliği memleket meselesidir. Zamanı geldiğinde memleketin yönetimine sahip olmak için bende varım der ve sorumluluğu alır. Ülkü ocaklarında ömrünü geçirmiş bir kardeşiniz olarak ülkemin ve şehrimin yönetimi için daha adil, daha dürüst bir yönetim için vurgunculuk, yandaşcılık, adam kayırmacılığa karşı mazluma Yunus, zalime Yavuz olmak için bende varım diyorum. İnançlıyım, kararlıyım siyasete seviye ve kalite getireceğime söz veriyorum. Yeniliklerin ve güzelliklerin önünü açacağıma ve bunu sizinle başaracağıma inanıyorum.”

MAKAM VE MİLLET ARASINDA HİÇBİR ENGEL KOYMAYACAĞIZ”
Göreve geldiği takdirde makam ve millet arasında hiçbir engel koymayacağını vurgulayan Kayan, Onikişubat için çok güzel projelerinin olduğuna dikkat çekti. Kayan, “Yönetimine talip olduğumuz Onikişubat İlçesi 408 bin nüfusa sahip, 280 bin civarında seçmeni var. 116 mahalleli metropol merkez ilçedir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde 32 şehirden daha büyüktür. Böyle bir ilçenin yönetimine talip oluyoruz. İlçemizin sıkıntılarını ve sorunlarını biliyorum. Bütün konulara vakıfız. Dosyamız hazır, projelerimiz hazır. Daha yaşanılabilir, daha medeni marka değeri daha yüksek bir ilçe oluşturmak için göreve hazırız. Vatandaşlarımızla el ele omuz omuza gönül gönle hep beraber bu sorunların üstesinden geleceğiz. Makam ve millet arasında hiçbir engel koymayacağız. Siyasi ve maddi gücü olan her kimse hangi rahatlıkla makama girebiliyorsa benim kırsal mahallemdeki Ahmet amcam, Mehmet amcam, Ayşe teyzem, Fatma teyzemde o rahatlıkla makama girecektir. Toplumun hangi kesiminden kim olursa o rahatlıkla makama girecektir. Gerekirse makamın kapılarını sökeceğiz, herkesle iletişim kuracağız. Tek taşla duvar olmuyor. Madem Onikişubat’a bir kale dikmeye karar verdik, bunu hep beraber başaracağız. Ama mutlaka başaracağız ve bu kaleyi dikeceğiz. Şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerine sahip çıkacağız. Haklarını yedirmeyeceğiz. Biz ülkücüler kul hakkı yemek nedir bilmeyiz. Haram nedir bilmeyiz ve yedirtmeyiz de” şeklinde konuştu.

GECEMİZİ, GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIZ”
MHP Onikişubat İlçe Başkanı Müfit Dal ise şunları kaydetti: “Önümüzdeki yerel seçimler bizler için çok önemli. Onikişubat’ta aldığımız çıtayı çok çok yukarı çıkarmak için uğraşacağız. Bunun için gecemizi, gündüzümüze katacağız. Elimizden gelen her şey fazlasıyla yapacağız. Burada Ocak 2’inci başkanımız Mehmet Kayan belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Ayrıca ocaktan birisinin başvuru yapması nedeniyle büyük bir gurur duydum. Allah hayırlı, uğurlu etsin.”

Haber: Emre AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz