Dijitalleşmeyle birlikte günümüzde artış gösteren bilgi çarpıtma anlamındaki dezenformasyonla mücadele konusunda hükümet yetkililerince çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede dezenformasyonu azaltmaya yönelik çıkarılacak kanunun şekillenmesinde önemli rol oynayan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM Genel Kurulu’nda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dezenformasyonla mücadelenin neden önemli olduğunu anlatan Ünal, “Dezenformasyon bir bumerang gibi dönüp hepimizi vuracak bir tehdit. Avrupa Birliği özellikle internet ortamıyla ilgili 2 tane kırmızıçizgi belirledi. 1 tanesi terörle mücadele, 1 tanesi dezenformasyonla mücadele” ifadelerini kullandı.

DEZENFORMASYONU ÇOĞALTMANIZ YARIN BİR BUMERANG GİBİ SİZİ VURMASI ANLAMINA GELİR

Ünal, konuşmasında yaklaşık 8 aydır Dezenformasyonla Mücadele Kanunu için çalıştıklarını hatırlatarak, “Dezenformasyon terör kadar tehlikeli. Bugün siyasi rakibinizle ilgili bir dezenformasyonu sizin işinize geldiği için alıp kullanabilirsiniz ama dezenformasyonu çoğaltmanız yarın bir bumerang gibi sizi vurması anlamına gelir” dedi.

GAZETEDEN OKUDUKLARINIZ, MEDYADAN GÖRDÜKLERİNİZ SİZİ ÇOĞUNLUKLA YANILTIR

Kendisinin maruz kaldığı dezenformasyonlara ilişkin ise Ünal, şunları söyledi: “Bakın bu ülkede Mahir Ünal, ‘bardak yok’ dediye inandı insanlar, ‘Uluslararası piyasalardan kaynaklanan zamları devlet yapmıyor, yansıtıyor’ dedim, Mahir Ünal ‘Zamları devlet yapmıyor’ dedi diye Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bile Grup konuşmasında bile bunu kullandı. ‘19 yıl boyunca Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlandık’ dedim, ‘19 yıl boyunca neye hazırlanıyorsunuz’ dediler. Şimdi gençlerle soğanlı mı, soğansız mı? Sucuklu mu sucuksuz mu? Diye şakavari bir konuşmamız oldu, ‘Gençlere Mahir Ünal sucuğu çok görüyora’ getirildi. Gazeteden okuduklarınız, medyadan gördükleriniz sizi çoğunlukla yanıltır,

DEZENFORMASYONUN EN AZ TERÖR KADAR TEHLİKELİ OLDUĞUNDAN HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN

Genel Kurulda yaptığı konuşmanın bir kısmını sosyal medya hesabından yayınlayan Ünal, paylaşımının altına şu notu düştü: “Avrupa Birliği, internet ortamıyla ilgili özellikle 2 tane kırmızıçizgi belirledi; ilki terörle mücadele diğeri dezenformasyonla mücadele. Dezenformasyonun en az terör kadar tehlikeli olduğundan hiç şüpheniz olmasın.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz