Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen öncülündeki aralarında mahalle muhtarlarının, STK temsilcilerinin ve AK Parti’ye gönül veren vatandaşların bulunduğu 60 kişilik Ekinözü heyeti Ankara’ya çıkarma yaptı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerini ziyaret eden Ekinözü heyetinin son durağı ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal oldu. Ekinözü heyeti, Mahir Ünal’ı makamında ziyaret ederek, yeniden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olması nedeniyle hem hayırlı olsun hem de başarı dileklerini iletti. Misafirlerini AK Parti Genel Merkezi’nde ağırlayan Ünal, Ekinözü heyetinin sorularını yanıtlarken, önemli açıklamalarda da bulundu.

MAHİR ÜNAL MEDARI İFTİHARIMIZDIR”

Ziyarette ilk olarak Ekinözü heyeti adına Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen konuşma yaptı. Konuşmasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın Kahramanmaraş’ın medarı iftiharı olduğunu vurgulayan Çeleğen, Ünal’a görevinde başarılar diledi. Çeleğen, sözlerine şu şekilde devam etti, “Kahramanmaraş’ımızın medarı iftiharı Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal’a tekrar aynı göreve seçilmesinden dolayı belediye meclis üyelerimizden, muhtarlarımıza ve sivil toplum örgütleri başkanlarımızla birlikte hayırlı olsun ziyareti düzenledik. Elbistan’ın ve Kahramanmaraş’ın medarı iftiharı olan Mahir Ünal’ın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olması bizleri çok sevindiriyor. 2011 yılında Rabbim bize nasip etti, kendisiyle 2011 seçimlerinde tanıştık, Kahramanmaraş’a ve ilçelerimize bu zamana kadar hizmet anlamında her türlü hizmeti yapmıştır. Kahramanmaraş’a ve ilçelerimize sevginin, saygının, edebin ve adabın ne olduğunu öğretmiştir kendisi. Yolunun açık olmasını ve görevinde başarılar diliyorum.”

İNSANLARA YÖNELİK POLİTİKALAR HEDEFİMİZ”

Çeleğen’in ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise, ziyaretlerinden dolayı Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’e ve heyete teşekkür etti. AK Parti siyasetinin insanların huzur, mutluluk ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak olduğunu belirten Ünal, “Ekinözü’nden gelen değerli kardeşlerim bu nazik ziyaretiniz ve hayırlı olsun tebligatınızdan dolayı sizlere ve sizlerin şahsında Nursi Çeleğen başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim her birimizin bulunduğumuz mahallere, bulunduğumuz sokakta, bulunduğumuz ilçede hatta ait olduğumuz ailemizde bir görevimiz var. O da, hemen yanı başımızdaki kardeşimizin, komşumuzun, aynı ilçede yaşadığımız kişinin mutlu, huzurlu, müreffeh olması için hizmet etmek. Çünkü siyaset budur. Yani bir insan eğer siyasete talip olduysa, bir insan eğer ben siyaset yapacağım dediyse, Recep Tayyip Erdoğan siyasetinin tek bir amacı vardır, insanımızı evinde, sokağında, mahallesinde, ilçesinde huzurlu, mutlu ve güven içerisinde yaşamasına hizmet etmektir. Niye Cumhurbaşkanımız sürekli biz efendi değil, hizmetkar olmaya geldik diyor, çünkü Recep Tayyip Erdoğan siyasetinde ben yok, biz var. Ve bu biz dediğimiz, AK Parti ailesinin bütün mensupları, belediye başkanıyla, meclis üyesiyle, milletvekiliyle, teşkilatıyla, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla hepimizin tek bir görevi vardır. Bizim insanımızın huzurlu, mutlu, güven içerisinde olmasını sağlayacak politikalar yürütmek. Her zaman ne diyoruz, her kim ki kendisi için, kendi nefsi için siyasete girmişse o bizden değildir. Her kim ki siyasete girdikten sonra benlik davası güdüyorsa, kibir, tekebbür, bizim siyasetimizin parçası olmayan işlere kalkışıyorsa bizden değildir. Ne diyor Cumhurbaşkanımız, ‘Tevazu, samimiyet ve gayret’. Mütevazi olacaksın, samimi olacaksın, azim ve gayret içerisinde çalışacaksın. Önümüzdeki süreçte de bizim temel ilkelerimiz ve değerlerimiz bunlar olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN BELEDİYECİLİĞİDİR”

Yerel seçimlerde belediye başkanlarında olması gerekenleri anlatan Ünal, Belediye Başkanlığı için en büyük örneğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemi olduğuna dikkat çekerek, “Bize diyorlar ki, ‘yerel seçimlere giderken ne yapacaksınız? Yerel seçimlerde nasıl bir çalışma yürüteceksiniz?’ Arkadaşlar bizim belediyecilik anlayışımız 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu belediyecilik anlayışıdır. Hatırlayın 1994 yılında büyük bir ekonomik kriz vardı. Hükümet belediyelere ödenek göndermezdi ve İstanbul ne durumdaydı, çöp var mıydı? Çöp yoktu, çöp dağları vardı. Su akar mıydı? Nerede, su falan da akmazdı. Tankerler mahallelere gelir, millet bidonunu alır, tankerlerin arkasında kuyruğa girer, bidonlarla evine su taşırdı. Biraz maddi durumu yerinde olan evine depo yaptırırdı. Şimdi apartmanların tepesine kocaman su depoları yapılırdı. Suyu bulur depolardı vatandaş, bitene kadar depodan kullanırdı. Öyle vanayı açacaksın da su açacak gibi şöyle yoktu. Her yer çamurdu asfalt yoktu. O yüzden, üç Ç vardır o zaman. Çöp, çukur ve çamur. Tayyip Bey geldiğinde ne oldu, hükümet Tayyip Beye kaynak mı gönderdi, yok. Tayyip Bey çöpü bitirdi, çukuru bitirdi, çamuru bitirdi, sosyal belediyeciliği getirdi, milletle içi içe gönül gönüle belediyecilik nasıl yapılır bunların hepsini gösterdi. İman varsa imkan diyor Cumhurbaşkanımız” ifadelerini kullandı.

BELEDİYECİLİĞİMİZİN BAŞLANGICI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Türkiye’de belediyeciliğin başlangıcının Recep Tayyip Erdoğan olduğuna vurgu yapan Ünal, “Şimdi ben bakıyorum, bazen belediye başkanlarımız şu yok, bu yok diyor. Ya kardeşim, sen kaynaklarını iyi kullanacaksın. İsraf etmeyeceksin, yeni kaynaklar oluşturacaksın. Bak kim yaptı bunu, Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da yaptı. Bizim belediyeciliğimizin başlangıcı Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğidir. Ve nasıl belediye başkanlığı profili arıyorsunuz diyorlar, Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ilkeli, israftan uzak duran, milletiyle iç içe, gönül gönüle olan, milletinden kopmamış, kendisini milletin üstünde değil, milletin hizmetinde gören belediye başkanı arıyoruz. Milletin kaynaklarını millete harcayan belediye başkanı, yani şehr’ül emin. Yani şehrin emanet edildiği kişi. Bizim belediyecilik anlayışımız bu. Bizde belediye başkanı, şehrin emanet edildiği adamdır. Recep Tayyip Erdoğan bunun nasıl yapılacağını gösterdi mi, gösterdi. Tayyip Erdoğan bunu il başkanlığında da, belediye başkanlığında da, başbakanlığında da, cumhurbaşkanlığında da gösterdi. Bir siyasetçi nasıl olunur ve siyaset nasıl yapılır Recep Tayyip Erdoğan bunu hepimize gösterdi. Hiçbir makam Recep Tayyip Erdoğan’ı dönüştüremedi ama Recep Tayyip Erdoğan her makamı dönüştürdü. İşte adamlık budur. Makamların dönüştüremediği ama bütün makamları dönüştüren lider. Önümüzde çok kıymetli bir örnek var. O yüzden bizim yolumuz belli, izimiz belli, siyasetimiz belli” şeklinde konuştu.

Ziyaret karşılıklı soru cevapların ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz