Kaynak, memleketi Kahramanmaraş’ta ‘3. Gençlik Buluşması’ programı kapsamında Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gençlerle bir araya gelerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. AK Parti Gençlik Kolları İl başkanı Kemal Çay’ın selamlama konuşması ile başlayan programda Başbakan Yardımcısı Kaynak, yapılacak olan referandumun gençler açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

“BU SINAV ZOR BİR SINAV”

Referanduma iki günden az bir süre kaldığını kaydeden Kaynak, şöyle konuştu, “Türkiye’nin siyasi tarihinin en önemli sandıklarından bir tanesi artık 16 Nisan’da milletimizin huzuruna gelecek. İşin esasında bu değişiklik şu anda bizi yöneten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için değil. Şu anda Başbakan olan Genel Başkanımız Binali Yıldırım Bey için de değil. Zaten o şu anda kendi görevini sonlandırmak için gece-gündüz çalışıyor. Şu anda görev yapan bizler için milletvekillerimiz için asla değil. Bu  değişiklik gerçekten bütün samimiyetimle söylüyorum, genç nesillerimiz için. Türkiye’nin yarınlarına sahip olacak, sade Türkiye’nin değil bütün insanlığın, bütün İslam ümmetinin nerde bir mazlum varsa, nerde bir aç varsa, nerde bir zulüm varsa şunu bilmenizi isterim bunların tamamının yükü siz genç kardeşlerimizin üzerindedir. Böyle ağır bir yük omuzlarınızdadır. Ama biz bu ağır yükü insan olarak ilk defa yüklenmedik. Bu ağır yükü dağların bile üstlenmediği zamanlarda biz üstlendik insan olarak. Ve o zaman bizi yaratan Allah’ımıza söz verdik. Rabbim biz bu yüke talibiz dedik. O yüzden diyorum ki bu kadro her biriniz eğer Somali’de aç kalan çocuk varsa, eğer şu anda iç savaştan dolayı ölüm döşeğinde olan bir lokma ekmek bulamayan insan varsa, eğer dünyanın öbür ucunda bir mazlum varsa yarın ilahi adalet benden sorar o şuurla hareket etmeliyiz. Bu görev zor bir görev, bu sınav zor bir sınav. Ama bunu yapacak gücümüz, bunu yapacak rehberimiz hepsi elimizde. Ülkesinin derdi ile dertlenen gençlik, İslam ümmetinin derdiyle dertlenen gençlik, insanlığın derdiyle dertlenen gençlik işte o yüzden sizlerin sayesinde yarınımız Allah’ın izniyle bugünümüzden daha parlak olacak. Bugünümüzden daha sağlam olacak, bu günümüzden daha yüksekte olacağız. İşte bu gördüğünüz 18 maddenin 18’i de gerçekten bizim için değil. Bu sistemin bundan sonra bana getireceği bir şey yok ama benim evladım için, torunum için, milletimizin çocukları için bu sistem lazım.”

Düzenlenen programa, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve çok sayıda partili ile gençler katıldı.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz