Kurtuluş savaşında yardım almadan kendini kurtararak savaşın seyrini değiştiren Kahramanmaraş, aradan geçen zamanda her alanda söz sahibi olmaya başladı. 2001 yılında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partinin resmi olmayan ilk mitingini Kahramanmaraş’ın Tekir Mahallesi’nde yapması ile başlayan siyasette söz sahipliği, Başbakan Yardımcılığı, Bakanlıklar, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Başkanlık ile devam etti.

Siyasette Genel Başkan Yardımcılığına yükselen son Kahramanmaraşlı ise Prof. Dr. Sefer Aycan oldu. Önceki günlerde12. Olağan kongresini yapan MHP’de Devlet Bahçeli tekrar genel Başkan seçilmişti. Bahçeli’nin A takımında yer alacaklar merak edilirken 25. Dönem Milletvekili Sefer Aycan’ın MHP Genel Başkan Yardımcısı olduğu açıklandı.

AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ’TA KURULDU

17 yıllık siyasi hayatında birçok ilke imza atan yaptığı diplomasi ile Ortadoğu’nun, Batının ve tüm dünyanın çekindiği AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK partinin kurulmadan önceki resmi olmayan ilk mitingi Kahramanmaraş Tekir’de yaptı. Daha sonraki süreçlerde AK partinin içinde Kahramanmaraşlı siyasetçiler etkin olarak yer aldı.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI

65. Dönem Hükümeti’nde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, Başbakan Binali Yıldırım’ın isteği ile Başbakan Yardımcısı olmuştu. Kent siyasi tarihinde ilk kez bir Kahramanmaraşlı, Başbakan Yardımcısı olmuştu.

BAKANLIKLAR

Necmettin Erbakan’ın 54. Hükümetinde Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Kahramanmaraşlı Mehmet Sağlam’ın hemen ardından 1999 yılında Ali Doğan’ın Devlet Bakanı olması şehre sevince boğmuştu. 17 yıl sonra 2015 yılında AK Parti’den Mahir Ünal’ın Kültür ve Turizm Bakanı olması ise şehri tekrar sevince boğdu.

TBMM BAŞKAN VEKİLLİĞİ

7 Temmuz 2011 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine TBMM Başkanvekilliğine Kahramanmaraşlı olan Mehmet Sağlam getirildi. Başarılı bir grafik izleyen Sağlam’ın yönettiği TBMM’de sakinlik ve sükûnet hâkimdi.

GENEL BAŞKANLIK

2011 yılında Aslen Kahramanmaraşlı olan Mustafa Kamalak Saadet Paritesinin Genel Başkanı oldu. Böylelikle şehir siyasi tarihinde ise ilk kez bir Genel Başkan çıkmış oldu. 2016 yılında tekrar yapılan Genel Başkanlık seçiminde ise yine Kahramanmaraş doğumlu Temel Karamollaoğlu oldu.    

GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI

Mahir Ünal’ın Bakanlığı devretmesinin ardından, Kahramanmaraş’a yeni bir müjde yine AK Partiden geldi.  2017 yılında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal oldu.

Son yaşanan gelişmeler sonrası Milli İttifak çatısı altında 2019 seçimlerine birlikte girecek MHP’nin yapılan 12. Olağan kongresinde Kahramanmaraşlı Sefer Aycan MHP Genel Başkan Yardımcısı olması şehirde memnuniyetle karşılandı. Öte yandan siyasette birçok Kahramanmaraşlının ise birçok görevi bulunuyor. AK Parti ve MHP’nin Genel Başkan Yardımcılarının ileriki dönemlerde Kahramanmaraş için yeni projelerinin olacağı öğrenildi.

Haber: Mustafa Kılınç- Tuğçe Kayar  

     

Editör: Mahmut Beyaz