31 Mart 2019 yerel seçimlerine adım adım yaklaşılırken, siyaset meydanında da tansiyon ve heyecan her geçen gün artarak devam ediyor. 5 Kasım’da başlayan aday adaylığı sürecinin ardından partiler artık 81 il ve ilçede adaylarını belirleme çalışmaları yapıyor. Özellikle AK Parti’nin aday olarak belirleyeceği isimler gündemi çok yoğun bir şekilde meşgul ederken, bu dem de adaylar partileri tarafından aday gösterilebilmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Antalya ve Gaziantep için Büyükşehir adaylarının açıklanmasının ardından Türkiye’nin diğer şehirlerinde şüphesiz heyecanlı bekleyiş tavan yaparken Kahramanmaraş’ta da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için mevcut Başkan Fatih Mehmet Erkoç’un mu yoksa başka bir ismin mi aday olacağı merak ediliyor.

Siyasette sular günden güne ısınırken bizde Manşet Gazetesi olarak AK Parti’nin bugün açıklayacağı 40 Belediye Başkan Adayı öncesi halkın nabzını yokladık.  4

İşte halkın görüşleri;

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZIN HER YERİ PIRIL PIRIL”

Ahmet Deveci
Benim belediyelerle çok bir ilgim yok aslına bakarsanız. Benim desteklediğim tek bir isim var o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Yerelde yatırımlar bazında sorarsanız ben bir vatandaş olarak yapılan yatırımlardan memnunum. Ben şehrimizde eksik bir şey göremiyorum. Çok şükür her şeyimiz var. Kahramanmaraş’ımızın her yeri pırıl pırıl. Çevremde birçok kişi şu anda mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u beğenmiyor. Ama benim için fark etmez. Şehrimize hizmet etsin, Kahramanmaraş’ımızı kalkındırsın benim için yeterli. Benim başka da bir isteğim yok.

“FATİH BAŞKANIMIZDAN MEMNUNUZ”

Cuma Ay
Ben Kahramanmaraş’ımıza yapılan yatırımlardan dolayı çok memnunum. Hizmetler çok güzel ve yerinde. Bundan sonra bu hizmetlerden sonra daha da fazla olmaz. Kahramanmaraş’a hizmet yok diyen yalan söylüyordur. Halimize binlerce şükürler olsun. Yapılan her yatırımdan dolayı memnunum. Belediyemiz odunumuzu, kömürümüzü veriyor. Hastan varsa evde bakıcısına kadar aylık veriyor. Ambulans evimize kadar geliyor. Ben mevcut Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’tan memnunum. Başkanımızın yaptığı hizmetler göz önünde. Her şeyi zaman gösterecek ama millet her şeyi aniden bekliyor. Mesela Yedikuyular Kayak Merkezi’nin yolu otoban gibi olmuş. Piknik alanlarımız daha da genişledi. Şükürler olsun.

“MEVCUT YATIRIMLAR OLABİLİR”

Cihan Erdoğan Yılmaz
Mevcut yatırımlar olabilir. Ama ben her zaman bir Türk dünyaya bedeldir sözünden mukabil olarak her zaman çok daha fazlasını çok daha ötesini düşünüyorum. Benim oyum yerel seçimlerde uluslararası projelerle dünyada ses getiren Bağımsız Türkiye Partisine olacak. Çünkü ben matematiği ciddi manada seviyorum ve ilgileniyorum. Araştırdığımız zaman tek akademik kadro, yetişmiş kadro Bağımsız Türkiye Partisi’ne ait diye düşünüyorum. Ben mevcut partilerin Türkiye’ye çözüm sunduğunu düşünmüyorum.

“MEVCUT BELEDİYE BAŞKANIMIZI MAHALLEMDE GÖRMEDİM”

Murat Kekeç
Ben yerel seçimlerde Fatih Mehmet Erkoç’u görmek istemiyorum. Ben mevcut belediye başkanımızı mahallemde görmedim. Mahallemde görmediğim adamın seçimde bir daha seçilip başkan olmasını istemiyorum. Yapılan yatırımlara baktığımız zaman yatırımlar Kahramanmaraş’ımız için gayet güzel. Ama Fatih Erkoç’un çok ciddi bir yatırım yaptığını zannetmiyorum. Daha önceki başkan Mustafa Poyraz’da yine aynıydı. Kaldırım söküp yerine yine kaldırım yapardı. Kendisinin başka bir iş yaptığı yoktu. Ben Tahir Akgemci’yi destekliyorum. Tahir Akgemci hangi partiden aday olursa ben ona oyumu vereceğim.

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZA YAPILAN YATIRIMLAR GÜZEL”

Hasan Oğuz Zoroğlu
Kahramanmaraş’ımıza yapılan yatırımlar güzel. Tabii güzelliklerin yanında eksiklikler de var. Ama genel olarak yapılan hizmetlerden memnunuz. Büyükşehir için mevcut Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un şehir için iyi işler yaptığını düşünüyorum. Fatih Erkoç’a bir dönem daha fırsat verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii daha iyisi varsa olabilir. Sonuçta bunu herkesin değerlendirmesi gerek.

“ERKOÇ İŞİNİ HAKKIYLA YAPIYOR”

Remzi İslam Leblebici
Şehrimize yapılan yatırımlardan dolayı memnunum. Fatih Mehmet Erkoç’un şu anda yaptığı icraatlar zaten çok güzel. Şehrimizi aşırı derece yüksek bir mevkie çıkardılar. Ben Fatih Mehmet Erkoç Başkanımızdan memnunum. Yeni dönemde de Fatih Başkanımızın devam etmesini istiyorum. Fatih Erkoç’un yerine bir gencin de gelmesini isterim ama Fatih Mehmet Erkoç bu işin piri. Kendisi hakkıyla işini yapıyor.

“ERKOÇ’TAN MEMNUN DEĞİLİM”

Şahin Aksu
Kahramanmaraş’a yapılan yatırımlardan memnunum ama ben Fatih Mehmet Erkoç’tan memnun değilim.

“FATİH MEHMET ERKOÇ BAŞKANIMIZDAN MEMNUNUM”

Mustafa Öztürk
Kahramanmaraş’a bundan iyi yatırım olmaz. Biz eskilerin hepsini gördük. İlaç kuyruklarına gittik, tüp kuyruklarına girdik. Ben eskiden bir tüpü bir haftadan önce alamazdım. Bir hafta tüp kuyruğunda beklerdim. Bizim burada yine AK Parti kazanır. Fatih Mehmet Erkoç başkanımızdan memnunum. Başkanımız şehrimizin her türlü sorunuyla ilgileniyor. Daha ne yapsınlar.

“ERKOÇ İKİNCİ DÖNEM DAHA BAŞARILI OLUR”

İsa Kitiş
Kahramanmaraş’a yapılan yatırımlardan çok ta memnun değilim. 4,5 yıldan bu yana şehrin doğu tarafıyla çok fazla ilgilenilmedi. Yatırımların çoğu hep batı tarafına kaydı. Doğukent yolu pek randımanlı değil. Oraya kavşak yapılmadı. Şehrin sorunu bu. Fatih Mehmet Erkoç’un ikinci dönem daha başarılı olacağını düşünüyorum ama olur mu bilmiyorum.

“MUSTAFA BULUNTU’NUN BAŞKAN OLMASINI İSTERİM”

Mustafa Kulkızağı
Ben mevcut Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’tan memnun değilim. Ben bir hizmet göremedim. Ben yeni bir adayla yola devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben Mustafa Buluntu’nun Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını isterim.

HİZMETLERDEN ÖTÜRÜ MUTLUYUM”

Temer Şahin Kaya
Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan memnunum. Yaptığı yatırım ve hizmetlerden ötürü çok memnunum. Aday olursa tekrar oyumu da veririm.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz