Ziyarette Güvenç’e, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ak Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen ve diğer partililer eşlik etti. Türkoğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Derviş Türk ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Muhtar Deniz ve yönetimlerini ziyaret ederek vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Halk Oylaması süreciyle ilgili bilgi veren Celalettin Güvenç, ilçede yapımı devam eden Kent meydanı çalışmaları hakkında ise Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’tan da bilgiler aldı.

Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Güvenç, referandumda Kahramanmaraş ve Türkoğlu olarak evet oyu ile en güçlü katkıyı vermeyi arzu ettiklerini belirterek, “Türkoğlu üzerine düşen görevi layıkı ile yapacak. Bu süreç, Türkiye’nin geleceği adına bir dönüm noktasıdır. Türkiye tarihinin belki de en önemli seçimini yapacağız. Bu manada herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasında 'evet' oyu için hemşerilerinden destek isteyen Güvenç, referandum sürecinin halkın vereceği evet oyu ile birlikte güçlü yönetimler dönemi getireceğinin altını çizdi.
 

“AK PARTİ DEMEK, DEMOKRASİ DEMEK”

Güvenç, “AK Parti demek demokrasi demek. AK Parti demek sözün ve milletin halka ait olduğunu bütün dünyaya ilan eden hareket demektir. Söz millettedir. Ben inanıyorum ki 16 Nisan’da 2002’den beri tüm seçimlerde olduğu gibi millet bir kere daha demokrasiden, güçlü hükümetten, istikrardan yana karar verecektir bundan endişe etmiyorum. İnşallah bu referandumla ülkemizin önü açılacak demokrasimizin önü açılacak ve güçlü yönetimler dönemi tekrar başlayacaktır. Bu anlamda halkımıza güvendiğimiz gibi şehrimize kahraman kentimize Sütçü İmam’ın çocuklarına da biz sonuna kadar güveniyoruz inanıyoruz. İnşallah bütün iller içerisinde benim şehrim büyük bir destekle adından söz ettirecektir. Bizde durmayacağız çünkü muhalefet bilgi kirliliği, Dezenformasyon yapıyor. Yanlış bilgiler aktarıyor. Yalana dayalı, ahlaki olmayan propaganda yapıyor. Biz onlara karşı getirilen sistemin neler olduğunu anlatacağız. Türkiye çok partili döneme geçtikten bu yana en büyük sıkıntıyı koalisyonlardan ve istikrarsızlıktan çekti, çift başlı yönetimlerden çekti. Bu referandum bütün bunlara son verecek, güçlü yönetimler dönemini başlatacaktır” şeklinde konuştu.
 

“TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR DÖNÜŞÜMÜN EŞİĞİNDE”

16 Nisan’da yapılacak referandumun Türkiye için çok önemli bir dönüşüm sağlayacağını belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise, “16 Nisan ülkemiz için çok önemli bir dönüşüm ve sistem değişikliği sağlayacak. Türkiye'nin hem dünyada dik durmasını, ayakta durmasını bağımsız bir şekilde sağlayan önemli bir referandum seçimlerinden bir tanesi olacak. Bugün değerli milletvekilimiz Celalettir Güvenç, ilçe başkanımız, eski belediye başkanlarımız, teşkilat üyelerimizle birlikte esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz çok güzel, verimli geçti. Vatandaşlarımız 16 Nisan konusunda çok duyarlı. Değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sevgileri sonsuz. Bizlerde bu vesile ile vatandaşlarımızla hasbihâl ettik. İnşallah bundan sonraki günlerde gece gündüz vatandaşlarımızı ziyaret ederek 16 Nisan’da bir daha dönüşü olmayan ve Türkiye'mizi inşallah büyük medeniyetlere taşıyan modern Türkiye’ye taşıyacağız. Hiçbir ülkenin güdümünde olmadan sadece ayakları üzerinde durabilecek ve neticesinde koalisyonlara gerek kalmadan tek başına iktidarların geleceği için inşallah 2023’de 2071’de hedeflerimize de ulaşacağız. Ben bu vesile ile bugün bizimle beraber dolaşan teşkilat mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber : Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz