Saadet Partisi, 2019’un Mart ayında gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimler öncesi Kahramanmaraş’ta ilçe kongrelerini tamamlamayı hedefliyor. Bu kapsamda ilçelerde yeni bir teşkilatlanma içerisine giren Saadet Partisi, ilk kongresini Göksun’da gerçekleştirdi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen Göksun 6. Olağan Kongresi’nde göreve İshak Köroğlu seçildi. Saygı duruyu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede protokol konuşmalarının ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde 2018 Genel Seçimleri’nde Saadet Partisi Kahramanmaraş 3.Sıra Milletvekili Adayı olan İshak Köroğlu, partisinin Göksun İlçe Başkanı oldu.

“ADİL BİR DÜNYAYI MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER KURACAKTIR”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı, yeni bir dünya düzeninin ‘Milli Görüşçüler’ tarafından inşa edileceğini belirterek, “Evvela kongremizin Göksun'umuza, ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini cenabı Allah tan niyaz ederim. İnşallah bu kongremiz yeni bir dünyanın kurulmasına vesile olur. Şairin dediği gibi; ‘bir kanlı şafakta bana çil horoz yepyeni bir dünya etti hediye.’ İşte biz milli görüşçüler, insanlığa yepyeni bir dünya hediye edeceğiz. Savaşların olmadığı, insanların aç kalmadığı, insanların barış içinde yaşadığı, adil bir dünyayı ancak ve ancak milli görüşçüler kuracaktır” dedi.

“YENİ BİR DÜNYA DİLİYORUZ”

Konuşmasının devamında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Pınarbaşı, “Çünkü biz, Kaba kuvveti değil, hakkı ve adaleti üstün tutan bir zihniyete sahip olduğumuz için, yeni bir dünyayı kuracağız diyoruz. Çünkü biz, ’İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır’ inancı ile çalışmalarımızı yürüttüğümüz için yeni bir dünya diyoruz. Çünkü biz, ülkemiz gençliğinin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin öncüsü olduğumuz için yeni bir dünya diyoruz. Çünkü biz, sevgi ve kardeşliğin teminatı olduğumuz için, yeni bir dünya diyoruz. Çünkü biz Sultan Alparslan’ız, Sultan Fatih’iz, Yavuz Sultan Selim Han’ız, Kanuni Sultan Süleyman’ız,  cennet mekan Abdülhamit  Han’ız, çünkü biz Erbakan’ız. Bundan dolayı gayemiz önce; ülkemizdeki 81 milyon vatan evladının,  sonra da yeryüzündeki 7 milyar insanlığın hepsinin saadeti için çalışıyoruz. Bundan dolayı biz şöyle diyoruz; Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir Dünya’yı ancak ve ancak milli görüşçüler kuracaktır. Kıymetli kardeşlerim hepinizi tekrar saygıyla hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Allaha emanet olunuz” şeklinde konuştu.

“BİZLER GÜÇLÜ BİR TEŞKİLATIZ”

Kongre sonucunda Saadet Partisi Göksun İlçe Başkanı seçilen İshak Köroğlu ise, “Bilindiği üzere teşkilat olarak bir kongre süreci geçirdik. Bizler Saadet Partisi olarak attığımız en küçük bir adımı dahi önemsiyoruz. Elhamdülillah bizler güçlü bir teşkilatız. Yaptığımız kongreyi de bir vesile bilerek gücümüze güç, heyecanımıza heyecan katacağız. Çalışmalarımıza ara vermeden, kongreden alacağımız heyecan ve enerji ile devam edeceğiz inşallah. Ayrıca kongremize Genel Başkan Yardımcımız Birol Aydın Bey’in katılması bizleri çok heyecanlandırdı” dedi.

(Haber: Aziz Çevlik)

Editör: Mahmut Beyaz