Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel, kentin saygın ve güvenilir inşaat firması Demkay’da mahalle sakinlerinden oluşan gençlerle bir araya geldiler. 18 maddelik anayasa değişiklik paketinin içeriği hakkında bilgiler vererek istişarelerde bulunduklarını kaydeden İlçe Başkanı Görgel şu değerlendirmede bulundu: “Geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerimizle birlikteydik. İl Gençlik Kolları Başkanımız Kemal Çay, Onikişubat Gençlik Kolları Başkanımız Av. Mehmet Akif Erdoğan ve teşkilatımız olarak genç kardeşlerimiz ile referandum süreci hakkında istişarelerde bulunduk, gençlerimizin kararı #TabikiEvet” dedi.

“KAPI KAPI DOLAŞIYORUZ”

Kapı kapı dolaşarak yeni sistemi halka anlattıklarını dile getiren Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel şöyle devam etti: “Vatandaşlarımıza ‘Evet’i anlatıyoruz ve anlatacağız. Memnuniyetle görmekteyiz ki; 18 maddelik anayasa değişikliği halkımız nezdinde çok büyük karşılık bulmuş. Halkımızın ciddi manada çok büyük desteği var. Zaten Kahramanmaraş halkı her zaman kararlılığını ve ferasetini ortaya koymuştur. Biz bu nedenle sayın halkımıza bir kez teşekkür ediyoruz, Allah onlardan razı olsun. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte geziyoruz. Vatandaşlarımız bizlere kapılarını ve gönüllerini açıyorlar. İnşallah 16 Nisan’a kadar da gezeceğiz. Çok çalışacağız ki inşallah 17 Nisan sabahı daha güzel bir gün olsun.”

“VATANDAŞLARIMIZ ÇOK KARARLI”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, referandum süreci ve seçim çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Vatandaşımız 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma kenetlenmiş durumda. Bizlere, 16 Nisan’da kararlı şekilde ‘Evet’ oyu kullanacaklarını beyan ediyorlar. Vatandaşlarımızın bu kararlılığı karşısında gerçekten çok büyük mutluluk duymaktayız. Bu aziz ve kahraman şehrin güzel insanları tarihte olduğu gibi bugün de tarihi duruşunu sergilemektedir. Türkiye’nin bu zorlu dönemecinde gerçekten güçlü Türkiye için, müreffeh bir Türkiye için kararlı duruşlarını ortaya koymaktadırlar. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, tebrik ediyoruz. Tabi bu referandum çok önemlidir. Hep söylüyoruz: İstikrarın sürekli hale gelmesi, istikrar ortamının bozulmaması için güçlü iktidarların, güçlü hükümetlerin kurulması gerek. Bu da yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle olacaktır. Çünkü mevcut parlamenter sistem sürekli kriz oluşturdu. Türkiye krizlerle boğuştu. Hükümet krizleri, Cumhurbaşkanı ile Başbakanlar arasındaki krizler, cumhurbaşkanı seçimi krizleri geçmişte bu ülkeye çok çektirdi. Geçmişte yaşanan bu olumsuz gerginlikler ülkenin kaynaklarını heba etmişti ancak hamdolsun vatandaşımız yeni getirilecek sisteme sahip çıkmaktadır. 16 Nisan’da da en iyi şekilde oylarını kullanacaklardır. İnşallah güçlü ve müreffeh Türkiye’nin yolunu güçlü şekilde açacaklar.”

Toplantıda; İl Başkan Yardımcısı Hakan Dereli, Onikişubat İlçe yönetiminden Enver Kılınç ve aynı zamanda Demkay ortağı İmirze Demir ile Serintepe Mahallesi muhtarı Ramazan Gürbak gibi isimler de hazır bulundu.

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz