Ulaştırma Çalıştayı'nı Manşet Gazetesi'ne değerlendiren İl Başkanı Ahmet Özdemir, Çalıştay'ın olumlu geçtiğini ve önümüzdeki dört yıl için Kahramanmaraş yatırımının planlandığını söyledi. Özdemir, ayrıca bir ay sonra Kültür Çalıştayı'nın yapılacağı müjdesini verdi.

BÜTÜN PLANLAR GERÇEKLEŞECEK
Geçtiğimiz hafta sonu Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın öncülüğünde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşen Ulaştırma Çalıştayı'nın ardından Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mücahit Dalkara'ya açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Ahmet Özdemir, Çalıştayın olumlu geçtiğini söyledi. 2011'de gerçekleşen ilk çalıştayda planlanan projelerin yüzde 85'inin gerçekleştiğini ifade eden Özdemir, bu çalıştayda da planlanan projelerin hepsini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.


TÜNEL SAYISI ARTTI HAVALİMANI YOLDA
Bütün sıkıntıların tek tek sona ereceğinin altını çizen Özdemir, “Göksun-Kahramanmaraş arası yolun artık sıkıntılarını bir kenara bırakıp güzergah değişikleri ve yapılması gereken işlerin süreleri ile ilgili somut bir çözüm ortaya koyuldu. Bu yol artık Fırnız'dan Kahramanmaraş'a kadar olan sürede yolun sağında bulunan 3 tünelin toplam 5,5 kilometre uzunluğunda standartı çok yüksek ve artık heyelan tehlikesi olmayan bir yol haline gelecek. Bu da Kahramanmaraş'ta ki toplam tünel sayısını 6'dan 9'a çıkaracak ve daha kaliteli bir yol olacak. Öte yandan Özdemir, havalimanı projesinin olumlu geçtiğini söyledi.

ÇALIŞTAY'DA GERMENİCİA KONUŞULACAK
Bakan Mahir Ünal'ın öncülüğünde gerçekleşen Ulaştırma Çalıştayı'nın ardından Kültür Çalıştayı'nın yapılacağını belirten Özdemir, “Kültür Çalıştayı yapıldığı zaman ise en somut öneri olan Germenicia Antik Kent'i projesi ile ilgili konuşulur. Bunların beraberinde Germenicia Antik Kenti'nin olduğu yerde bir çarşı yapılması gerekir. Orada bir kültürel alan oluştumak ve onun devamında da Kahramanmaraş'ın tarihi konaklarından müze, kafeterya, kitabevi ve bir kültür şeridi ve bunun devamında Kahramanmaraş Kalesi'nin ve tarih müzesinin de ziyaret edilebileceği bir kültürel alan oluşturma planlaması var. Kültür Çalıştayı'nı ön plana çıkaracak en önemli unsur bu konudur” dedi. Özdemir, şiirin başkenti olmakla beraber fikrinde başkenti olmak istiyoruz” ifadesini kullandı.
Ayrıntılar yarın Manşet Gazetesinde... (Manşet Gazetesi tüm bayiilerde)

Editör: Mahmut Beyaz