Yaşadıkları merkezlerde sınav yapılacak e-sınav salonu bulunmayan vatandaşların başka illere yönlendirilmesi sınav takviminde sıkışıklıklara yol açarken, CHP PM Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, mevcut sorunları Meclis gündemine taşıyarak çözüm adına önemli bir adım attı.

Öztunç’un Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi aynen şu şekilde:

Milli Eğitim Bakanlığınca, ehliyet alacak adaylara uygulanan direksiyon uygulama sınavı değerlendirmeleri, 2018 Ocak ayı itibariyle tablet bilgisayarlarla yapılmaya başlanmıştır. Bu sınavın 81 ilin tamamında yapılacağı öngörülmüştür. Ancak elektronik ehliyet sınavı yapılan e-sınav salonlarının kontenjanlarının sınırlı ve bütün illerde de olmaması nedeniyle randevu verilen tarihler uzamakta, 1,5-2 ay sonrasına randevu verilmektedir. Bu sınavın her ilde, hatta her ilçede olmaması özellikle il merkezine uzak ilçelerden gelen vatandaşlarımıza ek külfet çıkarmakta ve teknik bir aksaklıkta mağduriyet yaratmaktadır. Bu sınavın ilçe merkezlerinde de yapılması ehliyet alacakları hem zamandan tasarruf ettirecek hem de ek masraftan kurtaracaktır.

Buna istinaden;

  1. Elektronik ehliyet sınavı yapılan il sayısı kaçtır? Tüm illerde bu sınavın yapılmamasının nedeni nedir? Ne zaman tüm illerde yapılacaktır?
  2. Elektronik ehliyet sınavının ilçe merkezlerinde de yapılması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz