İdlib’de rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu şehit düşen Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı ve Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ’ın cenaze törenlerinin ardından, bir grup gencin bazı sosyal medya sayfalarında organize olarak başlattığı ‘Kahramanmaraş’ta Suriyeli İstemiyoruz’ eyleminin yankısı halen sürüyor. Gerçekleştirilen eylemde, eylemcilerin bozkurt işareti yapması sonrası eylemi Kahramanmaraş MHP Teşkilatı ile Ülkü Ocakları Başkanlığını’nın organize ettiğine yönelik haberlere ve sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlara Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan tepki gösterdi. MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Doğan, beraberinde Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış ile MHP Onikişubat İlçe Başkanı Müfit Dal ve MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç’ın yanı sıra partilileri katıldı. Doğan, toplantıda yaptığı konuşmada, iddialın asılsız olduğunu belirterek, sosyal medya konuşmalarını paylaşırken, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuğba Özer’e ise asılsız iddiaları için tepki gösterdi. Doğan, “Biz ülkücülerin görevi; Ordumuz sefere çıktığında Devletimizin, Milletimizin, Kahraman Ordumuzun yanında yer almak, milli birlik ve beraberliğimizin tesisi doğrultusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek, sokaklarda çıkabilecek provakatif eylemlere karşı uyanık olmak ve iç huzurun tesisi konusunda çaba sarfeden güvenlik güçlerimize yardımcı olmaktır” dedi.

“ALÇAK VE KALLEŞ SALDIRI SONUCU 36 ŞEHİT VERDİK”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınırda oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek adına Suriye’nin İdlib kentinde oluşturduğu güvenlik bölgesine rejim güçlerinin saldırısı sonucu 36 askerin şehit düştüğünü belirten Doğan, “Bilindiği üzere; Astana ve Soçi müzakereleri ve Adana mutabakatına uygun olarak Uluslararası hukuktan kaynaklı haklarımızın korumak, Devletimizin ve Milletimizin bekasının sağlamak, Suriye rejiminin kendi halkına uyguladığı şiddet ve katliam nedeniyle ülkemize gelen sığınmacı akınını azaltılmak ve sınırımızda oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek amacıyla Suriye’de oluşturduğumuz güvenlik bölgelerinden biri İdlip’tir. Son zamanlarda bu bölgede görevini ifa eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına yönelik Rusya’nın kontrolündeki Suriye rejim unsurları tarafından yapılan saldırılar artan sıklıkta devam etmekte iken, son olarak 27.02.2020 tarihinde yapılan alçak ve kalleş saldırı sonucu 36 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Şehitlerimizden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ ve Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı Kahramanmaraş ilimizde dualarla son yolculuklarına uğurlanmıştır” ifadelerini kullandı.

“TEYAKKUZ HALİNDE BEKLEDİK”

Doğan açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı, “Şehitlerimizin acısı henüz çok taze iken, aynı gün sosyal medya üzerinden organize edildiği anlaşılan bir takım sokak yürüyüşleri ve Suriyeli sığınmacılara yönelik çeşitli protesto girişimleri gerçekleştirilmiştir. 28 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta Whatsapp’da ve bazı sosyal medya hesaplarından mesajlar yayınlandı. En son şehidimiz Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ’ı biz 29 Şubat tarihinde Ulu Camii’nde cenaze namazını kılarak ebediyete yolcu ettik ama 28 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta bu şekilde mesajlar atıldı. Bu mesajlardan Emniyet Müdürlüğümüzün, bizlerin ve Valiliğimizin de haberi vardır ve Valimize, İl Emniyet Müdürümüze bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Bu provokatörlerin de yakalanması için şuan da emniyetimiz çalışmaktadır. Ve biz 28 Şubat’ta il teşkilatı olarak saat 18:00’da acil olarak il yönetimimizi toplantıya çağırdık, il yönetimimizle bu mesajı paylaştık ve bazı provokatörlerin cenaze namazından sonra taşkınlık yapacağını anlattık, MHP İl Başkanlığı ve Ülkü Ocakları İl Başkanlığımız teyakkuz halinde bekledik.

“OLAYLAR, BAZILARI BOZKURT SELAMI YAPTI DİYE...”

29 Şubat’ta şehidimiz defnedildikten sonra Ulu Cami etrafında bir grup, içerisinde esnaflarımız da vardı, toplanmışlar. Aralarında iki-üç kişi bozkurt selamı yapıyor. Bozkurt selamını bazıları yaptı diye bunu Ülkü Ocakları’mıza veya MHP’ye hiç kimse mal edemez. 300-500 kişilik grubun içerisinde sadece 2-3 kişi yaptı. Oysa Bozkurt selamını geçmişte Kemal Kılıçdaroğlu’da yapmıştı. Biz MHP İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları İl Başkanımız ve bazı ilçe başkanlarımızla birlikte Ulu Camii’ne gittik, halkımıza konuşma yaptık. Bazı esnaflarımız, ‘Burada Suriyelilerin kalmasına karşı değiliz, biz baktığımıza karşı değiliz, bizim tepkimiz dükkan açmalarına’ diye beyan ettiler. Biz de ilgili makamlarla paylaşacağımızı söyledik ve sükunetle oradaki 300-500 kişilik kalabalığı dağıttık. Malum olayda Suriyeli sığınmacılara ve iş yerlerine yapıldığı ileri sürülen protesto gösterilerinin ülkücü camia tarafından organize edildiği ile ilgili sosyal medyada yönlendirme ve algı oluşturma çabaları gözlenmektedir. Gerçekleştirilen gösterilerin ülkücülerin organize ettiği bir eylemmiş gibi servis edilmesi teşkilatlarımız üzerinde oynanan oyunların açık bir göstergesidir.

“SOKAĞA ÇIKANLARIN KARŞISINA BİZLER ÇIKARIZ”

Kahramanmaraşlı hemşerilerimize bir kez daha çağrıda bulunuyorum, gerek Facebook, gerek Whatsapp gerekse twitter üzerinden hemşerilerimizi provoke etmeye çalışanlara karşı hepimizin uyanık olması lazım. Biz bu olayları Kahramanmaraş’ta yıllar öncesinde yaşamıştık ve bunlardan da ders almalıyız. Eğer kahraman ordumuz bugün İdlib’de mücadele etmeseydi bugün belki de Kahramanmaraş sokaklarında, Gaziantep’te, Diyarbakır’da çatışmalar ülkemizin içerisine gelecekti. Kahraman Türk ordumuz orada mücadale ederken biz Ülkücülere düşen görev her zaman olduğu gibi devletimizin, milletimizin, ordumuzun ve hükümetimizin yanında olmaktır. Biz ülkücüler bu durumda sokağa çıkmayız. Hatta herkes şunu böyle bilsin, sokağa çıkanların karşısına bizler çıkarız.

“PROVOKATÖRLÜK YAPMAKTADIRLAR”

Cumhuriyet Gazetesi’nin köşe yazarı twitter hesabından yazı yazıyor, yalan bir haber yazıyor. Bu haberin yanlış olduğunu da altına yazdığı halde Elbistan Ülkü Ocakları’nı olaya karıştırıyor, oysa ki bizim 24 Şubat tarihinden itibaren Elbistan’da Ülkü Ocakları Teşkilatımız yoktur. Yani yeni görevlendirme hala yapılmamıştır. Ayriyeten Ülkü Ocakları İl Başkanlığımızın talimat verdiğini, ‘Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı halkı galeyana getirerek çağrıda bulunuyor’ diye provokatörlük yapmaktadırlar. Memleketimiz ve milletimiz gerçek provokatörleri bir kez daha görsün. Bu konuda ise gerek Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz gerek MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığımız, gerekse de Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığımız olarak suç duyurunda bulanacağız.

“BİR SİYASİ PARTİNİN İLÇE BAŞKANI...”

Bir siyasi partinin ilçe başkanı, 17:24 itibariyle sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanımız hakkında, ‘Benim Cumhurbaşkanım değilsin, hiçbir zaman da olmadın’ diye 29 Şubat’ta paylaşım yapıyor. Orada halk varken, bir siyasi partinin ilçe başkanı da Kahramanmaraş’ta bu paylaşımı yapıyor. Adama sorarlar, peki sayın başkan 12 Şubat 2020 tarihinde Kahramanmaraş’ımıza gelen Cumhurbaşkanımızı o gün karşılamaya milletvekiliniz ve il başkanınız da gelmiştir. O zaman o karşılamaya il başkanımız ve milletvekiliniz Cumhurbaşkanımızı mı karşılamaya geldi, yoksa AK Parti Genel Başkanı’nı mı karşılamaya geldi. Eğer Cumhurbaşkanımızı karşılamaya geldilerse acil istifa etmen lazım. Halka da o tarihte bu yazıyı yazmayacaksın. Ülkenin Cumhurbaşkanı görevinin başındadır, biz de her zaman arkasındayız. Bugün Cumhurbaşkanımızı tanımayanlara soruyorum, ‘sizin Cumhurbaşkanınız Putin midir yoksa Esad mıdır?’

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte birlik ve beraberliğin tesisi noktasında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendi, her zaman olduğu gibi içte ve dışta devletin bekası ve milletin güvenliği için kayıtsız ve şartsız olarak Devletin, Milletin ve Kahraman Türk Ordusunun yanında olduğunu defaatle ifade etmiştir. Hal böyle iken, teşkilatlarımızın gerginliği tırmandırabilecek en küçük bir provokatif eylemin içerisinde olması düşünülemez. Biz ülkücüler olarak her zaman olduğu gibi devletin bekası için üzerimize düşen her türlü göreve hazır olduğumuzu bir kez daha beyan ederiz. Sosyal medyada partimiz ve ülkücü camiamız ile ilgili algı yönetmeye çalışanlar ve halkımızı tahrike yönelik paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı bildiririz. Kahramanmaraş Valimize, İl Emniyet Müdürümüze ve İl Müftümüze bir kez daha teşekkür ediyorum. Ülkü Ocakları ve Kahramanmaraş MHP İl Başkanlığı teyakkuzdadır, her türlü sokak olayına karşı da uyanık bir vaziyette beklemekteyiz.”

Doğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz