31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için siyaset arenası günden güne ısınmaya başlarken, aday adayları da gönül verdiği partiden Belediye Başkanı olabilmek için müracaatlarını yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda şehrin tanınmış isimlerinden Kazım Derebent, MHP’den Dulkadiroğlu Belediye Başkanı olabilmek adına aday adaylığı müracaatında bulundu.

MHP ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMIŞTIR”
Müracaatın ardından açıklamalarda bulunan Kazım Derebent, “MHP İlçe Başkanımız Mustafa Akpınar ve İl Başkanımız Ertuğrul Doğan Bey’in bilgisi dâhilinde genel merkezimizin takdirleriyle Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sadi Durmaz Bey’e belediye başkan aday adaylığımla ilgili müracaatımı yaptım. Aday adaylığım sürecinde başta ilçe başkanım Mustafa Akpınar Bey ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Öncelikle 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Her ne kadar siyasi partilerin yerel seçimleri genel seçimler havasında geçirmekle ilgili bir faaliyetleri olsa da belediye seçimlerinin dinamikleri vatandaş üzerindeki algı ve beklentileri farklıdır. MHP Kahramanmaraş üzerinde genel seçimlerde ülkenin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurularak üzerine düşeni yapmış başta genel başkanımız olmak üzere gereğini yerine getirmiştir” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ DULKADİROĞLU’NA HİZMET ETMEK”
Amacının Dulkadiroğlu’na hizmet etmek olduğunu söyleyen Derebent, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Genel başkanımızın dediği gibi hiç kimse babamızın oğlu değildir. Doğruya doğru yanlışa yanlış deriz. Biz böyle bir gelenekten geliyoruz. Amacımız Dulkadiroğlu’na hizmet etmektir. Büyükşehir Belediyesiyle ilgili ilçemizi ilgilendiren konularda gerektiğinde destek olacak ancak gerektiğinde karşı durmaktan geri kalmayacağız. Her zaman yapıcı olacağız. İlçemizin 1980 yılından bu yana ki durumunu biliyorum. Çözümlerini de biliyorum. Masa başında halka dokunmayan beklentilerden uzak yönetim anlayışımız olmayacak. Dulkadiroğlu’nu yalnız bırakmayacağız. MHP Belediyecilik anlayışını Dulkadiroğlu’na uygulayacak ve Dulkadiroğlu’nu hep birlikte yükselteceğiz. Bu durumda gecemizi gündüzümüze katıp hep birlikte çalışacağız. Yönetim anlayışımızda kamu kurum ve kuruluşlarımızla istişare edecek, ilçemizin 101 mahallesinden temsilciler olacak. 40 yıldır hizmet bekleyen Bertizli kardeşlerimiz, Maraş harbi kahramanlarından Arslan Bey’in yol arkadaşı Kafkaslar olacak. Varlıkları unutulmuş sadece düğünlerde hatırlanan Fransız komutana haddini bildiren Abdal Halil Ağa’nın torunları olacak. Kıl çadırlarında yaylaklardan ilçemize yerleşen Yörük Türkmenlerimiz olacak. Yıllarca ihmal edilen seçim dönemlerinde akıllara gelen doğu köylerimiz olacak. Pir Sultan Abdal’ın Hacı Bektaşi Veli’nin Âşık Veysel’in gönül dostlarıyla güney köyleriyle beraber olacağız. Hazırladığımız projelerimizden 101 mahallemizden temsilcilerimiz olacak. Bizim yönetim anlayışımızda ehliyet, liyakat ve bizzat vatandaşımızın kendisi olacak.”

ELİMİZDEN GELEN TÜM GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”
MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ise, “MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak daha önce ilçe yönetimimizde de bulunan Kazım Derebent Bey MHP Genel Merkezine Dulkadiroğlu İlçemizle ilgili belediye başkan aday adaylığı müracaatını yaptı. Ben öncelikle çıkmış olduğu bu yolda kendisine başarılar diliyorum. Önümüzde yapılacak olan yerel seçimde MHP Kahramanmaraş’ta her zamankinden daha iddialı ve daha güçlü. Özellikle Genel Başkanımızın önce Ülkem, milletim ve partim söyleminden yola çıkarak ülke millet ve devlet bekası için göstermiş olduğu duruş Kahramanmaraş’ta da milletimiz nezdinde büyük bir takdir ve teveccüh görmüştür. Bundan dolayıdır ki önümüzde yapılacak olan yerel seçiminde Kahramanmaraş’ta MHP halkımız nezdinde ciddi anlamda takdir göreceğini düşünüyorum. Dulkadiroğlu İlçemizde de 24 Haziranda yapılan seçimlerde MHP ciddi anlamda oylarında artış sağlamıştır ve Dulkadiroğlu İlçemizde de yapılacak olan seçimlerde biz ilçe teşkilatı olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık, seçime en iyi şekilde hazırız. Nerede ne yapacağımızı, vatandaşlarımıza ne anlatacağımızı çok iyi biliyoruz. Allah’ın izniyle de Dulkadiroğlu Belediyesi’ni MHP’ye kazandırmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz