16 Nisan’da yapılacak olan Başkanlık sistemini içeren Anayasa değişikliği teklifi konusunda anlaşan AK Parti ve MHP referandum çalışmalarında birlikte hareket edecek. Bu kapsamda Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’ı ziyaret etti. İlçe Parti Binasında gerçekleşen ziyarette referandum süreciyle ilgili istişarelerde bulunuldu.


 

16 NİSAN’DA TÜRKİYE YENİ BİR SAYFA AÇACAK”

Kahramanmaraş için birlik beraberlik içerisinde hareket ettiklerini söyleyen Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, 16 Nisan’dan sonra Türkiye için yeni bir sayfa açılacağını kaydetti. Debgici, “MHP Dulkadiroğlu İlçe başkanlığımızı ziyaret ediyoruz. Daha önce Mustafa Başkanımla çok kez bir araya gelerek görüşerek, çeşitli istişarelerde bulunduk. Bunun neticesinde de elbette ülkemizin 15 Temmuz’dan sonraki birlik ve beraberlik sürecini getirdiği günden ve şuan ki siyasi gündemi de göz önünde bulundurduğumuz zaman bu istişarelerimizi biraz daha genişleterek yapmanın doğru olacağı kanaatına vardık. Daha önceleri bizim yoğunluğumuz dolasıyla bir araya gelememiştik. Biz hem AK Parti Dulkadiroğlu İlçe yürütme arkadaşlarımız ile birlikte MHP İlçe Başkanımız ve Teşkilatını ziyaret ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreç Türkiye için, ülkemiz için hayırlı olacak. Elbette özene geldiğimiz zamanda Dulkadiroğlu için hayırlı olacak. Çünkü her iki teşkilatta özelde Dulkadiroğlu için en küçük noktada ama Kahramanmaraş ve Türkiye içinde elimizden geleni hep beraberce yapıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreç siyasete daha farklı alanlarda çeşitli oluşumlarda sağlayacaklardır. 16 Nisan’da Türkiye yeni bir sayfa açacak. Bu umut ve güzellikleri hep beraber yaşayacağız ve göreceğiz. Amacımız da Dulkadiroğlu’nun belli bir potansiyeli var bunu belli bir seviyeye çıkarmak. Ortak akılla, istişarelerle elimden gelenin en iyisini yapmaktır. Başkanım başta olmak üzere tüm MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatındaki arkadaşlarımıza saygılarımı sunuyorum. Bugün bizleri burada ağırladılar inşallah en kısa zamanda bizde kendilerini ağırlayacağız” dedi.


 

ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ”

Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Debgici’nin MHP İlçe Binasına ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, şunları kaydetti:İlçe teşkilatımıza ziyaretinden dolayı AK Parti İlçe Başkanı Ömer Bey’e ve Teşkilatına teşekkür ediyorum. Tabi ki ülkemizde 15 Temmuz’dan sonra bir birlik beraberlik ortamı başladı. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey önce ülkem ve milletim söylemi adı altında bu anayasa değişiklik paketinde ülkesinin ve milletinin bekasını düşünerek, hareket ederek bu paketin çıkmasında ve oluşmasında ciddi bir çaba sarf etti. Bizde MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak önümüzdeki yapılacak olan referandum sürecinde en iyi neticeyi kendi ilçemiz olan Dulkadiroğlu’nda alabilmek için kendi imkânlarımızla ve Genel Başkanımızın belirlemiş olduğu çerçeveler ışığı altında en iyi gayreti gösterip en iyi sonucun ilçemizde alınması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Başkanımızla birkaç defa görüşmelerimiz olmuştu. İnşallah bizde önümüzde günlerde kendilerinin yeni geçmiş olduğu yeni ilçe binasına hayırlı olsun ziyaretinde de bulunacağız. Kendileri buraya kadar geldikleri için teşkilatlarına ve AK Partiye oy veren herkese de çok teşekkür ediyorum.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz