Seçim tarihinin açıklandığı günden bu yana tüm Türkiye’nin merakla beklediği tarihi 24 Haziran seçimleri sona ermek üzere. Ülke genelindeki sandıkların yüzde 80’i aşkını açılırken, çıkan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53.88’lik oy oranı ile Türkiye’nin ilk başkanı oldu. Bu kapsamda 2002’den bu yana iller bazında AK Parti’ye en yüksek oy oranını sağlayan illerden biri olan Kahramanmaraş, 24 Haziran seçimlerinde de AK Parti’den vazgeçmedi. Buna göre, kent genelinde yüzde 93’ün üzerinde açılan sandıklarda yüzde 74,59’luk oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan birinci oldu. Milletvekilliği seçiminde ise AK Parti yüzde 58,11, MHP yüzde 16,26, İyi Parti yüzde 9,76, CHP yüzde 9,21, Saadet Partisi 1,49 oy aldı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Manşet Gazetesi ekibi soluğu AK Parti İl Binası’nda aldı. Bu kapsamda gazetemiz ekibi AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan seçimle ilgili ilk değerlendirmeleri aldı.

KAHRAMANMARAŞ’TAN YİNE ÜST DÜZEY BİR OR ORANI GELDİ”
Biz Ramazan Bayramı’ndan sonra demokrasi bayramını hep beraber kutlayalım demiştik. Rabbime hamt olsun ki bugün tüm gönül dostlarımızla beraber bunu kutlayacağız” diyen Debgici, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımıza Kahramanmaraş’tan yine üst düzey bir oy oranı geldi. Hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bizler bu görevlerde olduğumuz sürece onlara hizmet için gecemizi, gündüzümüze katıp, çalışmaya devam edeceğiz. Biz bugüne kadar şehrimizden seçtiğimiz milletvekillerimize, şehrimizin hizmetlerini ve projelerini takip ettik. Bu anlamda yeni hizmetler ve yeni projeler kazandırdık. Bundan sonrada göreve gelen kardeşlerimizle birlikte bu yolda devam edeceğiz. Mitingde de ilimizin dört bir tarafından gelip cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde ağırladılar. Bunun neticesini sandıkta aldık. Mitingimiz bu işin bir göstergesiydi. Hamt olsun. Bugün AK Parti teşkilatları olarak çalıştığımız, gayret gösterdiğimiz tüm mensuplarımızla bunun onurunu yaşıyoruz. Allah onlardan da razı olsun.”

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu seçim cumhurbaşkanlığı seçimi ve dolayısıyla en önemli husus bu. Bu anlamda Kahramanmaraş bir kere daha hizmet edenin yanında oldu. Ülke sevdalısının yanında oldu. Cumhurbaşkanımızın yanında oldu. Şu anda Rize’den sonra ikinci görünüyoruz. Bütün Kahramanmaraşlılardan Allah razı olsun. Kahramanmaraş’ta huzur içinde bir seçim oldu. Bize yakışır şekilde bir seçim oldu. Sorumluluğumuz arttı. Daha çok çalışacağız ve bu şehre en iyi hizmetleri getirmeye çalışacağız.”

YENİ VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN YOLU SONUNA KADAR AÇILDI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, “Kahramanmaraş’ımızda bir bayram var. Allah’a hamt olsun. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ilk başkanını Kahramanmaraş en yüksek oyla seçti. Bu anlamda tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi tebrik ediyorum. Yeni ve güçlü Türkiye’nin yolu sonuna kadar açıldı” ifadelerini kullandı.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz