Dulkadiroğlu İlçesi, Şeyh Adil Caddesi üzeri İsa Divanlı Mahallesi’nde bulunan CHP Dulkadiroğlu Seçim Ofisi’nin açılışına; CHP ve Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftarslan, CHP İl Başkanı Esat Şengül, İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Açılışın adeta mitinge dönüştüğü programda seçim otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap eden Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ı 5 yılda bambaşka bir hale getireceğini söyledi. Hemşerilerinden 5 yıl süre isteyen Öztunç, Kahramanmaraş için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini vurguladı.

“KAHRAMANMARAŞ’IN UFKUNU DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ”
Seçildiği takdirde Kahramanmaraş’ın ufkunu daha da büyüteceklerini belirten Öztunç, “31 Mart’a az bir zaman kaldı. 40 gün kadar sonra sandığa gidip oy vereceğiz. Peki, neyi oylayacağız? Kahramanmaraş’ın geleceğini oylayacağız. Bu seçim Kahramanmaraş’ın gelecek seçimidir. Ya Kahramanmaraş’ın ufkunu daha da büyüteceğiz, Kahramanmaraş’ı daha da güzelleştireceğiz yâda Kahramanmaraş yerinde saymaya devam edecek. Karar hemşerilerimizin. Yıllardır Kahramanmaraş’a hizmet yapılmıyor. Bakın Kayseri geçti Kahramanmaraş’ı, Gaziantep geçti. Kahramanmaraş’a hizmet yok. Neden yok? Çünkü AK Parti Kahramanmaraş’ı çantada keklik olarak görüyor. Nede olsa millet bize oy veriyor diyor. Ceketimizi göndersek te bu millet bize oy veriyor diye bakıyorlar. Bende diyorum ki gelin bu defa bunu yapmayalım. Şanlıurfa zamanında bunu yaptı. Ceketi gönderdiler, Urfalı hayır dedi. Ey Kahramanmaraşlılar dışarıdan gelen adaya oy vermeyin. Dışarıda yaşayana oy vermeyin. Hayrettin Bey iyi bir insan olabilir. Kendisine başarılar da diliyorum ama Hayrettin Bey Kahramanmaraş’ı öğrenene kadar 5 yıl geçer. Bu zaman zarfında da hiçbir şey yapamaz. Bu yüzden şahsıma destek istiyorum” dedi.

“BEN KİMSENİN TALİMATI İLE GELMEDİM”
“Ben kimsenin talimatı ile gelmedim. Ben kendi irademle, halkımın isteği ile geldim ve aday olmadım. Talimatla gelen, talimatla yönetir. Bunu unutmayın” diyen Öztunç, “Ben mahallelerin her sorununu biliyorum. İnşallah beni Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığınızda göreceksiniz bambaşka bir Kahramanmaraş olacak. Sizden tek bir isteğim var; bana 5 yıl verin. 5 yıl sonra bu memleket Akdeniz’in incisi olacak. 5 yıl sonra burada tramvayda olacak. Kreşlerde açılacak, şehir güzelleşecek. Kahramanmaraş hak ettiği değeri alacak. Bunları yapmak için irade lazım, talimatsız bir belediye başkanı lazım. Ben kimsenin talimatı ile gelmedim. Ben kendi irademle, halkımın isteği ile geldim ve aday olmadım. Talimatla gelen, talimatla yönetir. Bunu unutmayın! Her şey çok güzel gidiyor. İnşallah 31 Mart akşamı Ayhan Çiftarslan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı olacak. İnşallah Mustafa Bastırmacı Onikişubat Belediye Başkanı olacak. İnşallah bu garip kardeşiniz Atom Karıncanız Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Korkuyorlar ve iftira atıyorlar. Ben geri adım atmam. Benim geçmişimi merak ediyorlarsa TBMM’deki konuşmalarıma baksınlar. Ben TBMM’de Aksu Çayı derken, Kahramanmaraş’ın yolları derken susanlar bugün gelmişler ortalıkta geziyorlar. Dün buradaydım, bugün buradayım, yarın yine burada olacağım” ifadelerini kullandı.

“1 NİSAN SABAHI KIŞI ATLATACAĞIZ VE BAHARI GETİRECEĞİZ”
Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftarslan ise şunları kaydetti: “30 yıldır belli yapıdaki insanların elinde olan Kahramanmaraş’ın nasıl hale geldiğini, diğer şehirlerimizden 30 yıl geride kaldığını hepimiz biliyoruz. Kahramanmaraş’ın değişime ihtiyacı var, hizmete ihtiyacı var. Projelerimiz gözlerinizin önünde. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ali Öztunç ile birlikte 31 Mart gecesi, 1 Nisan sabahı kışı atlatacağız baharı getireceğiz. Dulkadiroğlu Belediyesi rantçıların, çıkarcıların belediyesi olmayacak. Dulkadiroğlu Belediyesi Bertiz’deki nenemin, Namık Kemal’deki dedemin, Karaziyaret’teki yetimin ve kimsesizlerin kimsesi olacak. Bizim belediyemiz 7 kapı açılarak girilen vatandaşın ulaşamadığı bir belediye olmayacak, bizim belediyemiz haftanın 2 günü sorunları yerinde gören bir belediye olacak. Kırsal kesimdeki nüfusumuzun yüzde 90’ı şehirlere yerleşti.  Böyle giderse kırsalımızda üreticimiz kalmayacak. Onlarda burada tüketici olacak, onlarda dışarıdan meyve bekleyecek. Türkiye’nin bunu kaldıracak gücü yok. Biz belediye olarak kırsal kesimdeki insanlarımıza üretiminde destek vereceğiz. Böylelikle üretimi arttıracağız. Bunun yanında halk pazarları açacağız. Çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin hepsini bu pazarlarımızda değerlendireceğiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz