24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlerle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçen Türkiye’de gözler, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere çevrildi. Seçim denilince kimlerin aday olup olmayacağı noktasında da en çok merak edilen parti ise her zaman ki gibi AK Parti oluyor. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından siyasî yeteneği, ekip çalışmasına verdiği önem, insan kaynakları ve malî konulardaki başarılı yönetimiyle kısa sürede tüm Türk halkının sevgisini kazanırken, İstanbul’un kronikleşmiş sorunlarına doğru teşhis ve çözümler üretmişti. AK Parti’nin 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için de en büyük kriteri Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin devamını sağlayacak isimler. AK Parti’de  mahallî seçimlere hazırlık kapsamında halkın şikâyet ve beklentilerine yönelik başlatılan geniş çaplı araştırma devam ederken, belediye başkanlıkları için aday adaylığı başvuruları alınmaya başlandı. AK Parti’de aday adaylığı başvurularının başlamasının ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Başkan Debgici, 31 Mart 2019’da tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için partilerine bugünden (5 Kasım) itibaren adaylık başvurularının başladığını duyurdu.

“BİR HAFTA DA BAŞVURULARI ALACAĞIZ”

Aday adaylığı başvurularının almak için bütün hazırlıklarını tamamladıklarına dikkat çeken AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, belediye başkanı aday adayı olmak isteyenlerin 5 Kasım-12 Kasım tarihleri arasında parti teşkilatlarına başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. Debgici, “AK Parti Genel Merkezimiz aday adaylığı başvuru süreçleriyle ilgili açıklamayı geçtiğimiz Cuma günü yaptı ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimine ilişkin takvim belirlenmiş oldu. Bizler de bu minvalde 11 ilçemiz ve il başkanlığımızda başvuru süreçleriyle ilgili gerekli işlemleri yapmak üzere ekibimizi oluşturduk. Aday adaylığı başvuru müracaatlarını alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylarımız illerimizde İl Başkanlığı’na ve AK Parti Genel Merkezi’ne müracaat edebilirler. İlçelerimizde ilçe belediye başkanlığı adaylığı için ise her ilçe kendi ilçe başkanlığına müracaat edecek. Her aday adayı bizzat şahsi olarak müracaatını yapacak. Keza aynı şekilde tüm belediye meclis üyesi aday adaylığı başvurusunda bulunacak olan değerli kardeşlerimizde her ilçe başkanlığına ayrı ayrı başvuracaklar. Biz daha sonra bu başvuruları Genel Merkezime ileteceğiz. Başvuru sürece Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 5 Kasım-12 Kasım arası olacak, bir haftalık süreçte aday adaylığı müracaatlarını alacağız. Meclis üyeliği aday adaylığı için de 5 Kasım ile 3 Aralık Pazartesi arasında yaklaşık bir aylık bir zaman zarfında müracaat söz konusu. Hem il başkanlığımıza, hem ilçe başkanlığımızda ekiplerimiz gelen adaylardan istenilen belgeleri söylemek kaydıyla yardımcı olacaklardır. Onlar da bizzat başvurularını tamamlayacak ve belgelerini teslim edecek. İnşallah süreç şehrimize, memleketimize ve ülkemize hayır ve uğur getirir. Rabbim utandırmasın” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR VE 11 İLÇEDE BAŞKANLIĞA TALİBİZ”

AK Parti olarak Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçeye talip olduklarını diye getiren Debgici, “Elbette herkes hizmet etmek adına geliyor, liyakat sahibi, memleketine, şehrine, ilçesine hizmet edecek her kardeşimizi bekliyoruz. Bunca zamandır birçok müracaat oldu, yine bu seçim döneminde de çok fazla müracaat olacak İnşallah. 2014 yerel seçimlerinde biz ilçedeki tüm arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Tabi öncelikle bize oy veren hemşerilerimize teşekkür ediyor, en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bu sadece Dulkadiroğlu için değil, Kahramanmaraş’ın her kesiminde birçok kardeşimiz tüm Türkiye’de olduğu gibi AK Parti’ye yıllardır büyük teveccüh gösteriyor. Bu Dulkadiroğlu’na has bir durum değil. Önemli olan biz teşkilatların üzerine düşen vazifeyi en güzel şekilde çalışarak yapmak, gayret göstermek ve halkımızla sürekli bir arada bulunmak. Biz bunu yine başarırsak sonrasında da belediye başkanı adayımız kim olursa olsun, meclis üyesi adayımız kim olursa olsun amacımız şehrimize hizmet eden, hizmet yarışında bu bayrağı en üst seviyede taşımak ve yeni sahiplerine teslim edebilmektir. Bizim en büyük amacımız bu. Biz Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçemize belediye başkanlığı olarak talibiz ve bu minvalde teşkilatlarımızla birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ BELEDİYECİLİKTE ÇIĞIR AÇTI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemiyle Türkiye’de çığır açtığına değinen Debgici, “Elbette Cumhurbaşkanımızı belediyecilik anlayışıyla Türkiye’de çığır açtı olarak değerlendiriyoruz. Bu noktada kimler Cumhurbaşkanımız gibi belediyecilik yapmayı düşünüyorsa AK Parti’nin kapısı onlar için sonuna kadar açıktır. Bizim hedefimiz Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğiyle çalışacak kişilerle belediyecilik hizmeti yapmak. Hamdolsun bugüne kadar da Kahramanmaraş böyle geldi, İnşallah bayrağı daha da ileriye taşıyacağız. AK Parti’de liyakat önemli, halkına hizmet etmede üst düzey gayret gösterecek, halkıyla sürekli iç içe olacak, onların gönlüne girecek, Allah rızasını gözetecek, herhangi bir şaibe yada sıkıntılı bir durumu olmayacak ve AK Parti’nin kurumsal kimliğindeki vizyon ve misyonuna sahip çıkacak, tabiri caizse 7/24 koşuşturacak kişilerin belediye başkanı olmasını istiyoruz. Bu işin özünde bu var. Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği dediğimizde bugün görüyoruz Cumhurbaşkanı olarak yolda giderken arabasını durdurup bir taksici kardeşimizle çay içebiliyor, bir simitçiden simit alıyor, muhabbet ediyor, çözüm üretiyor, cevap verebiliyor. Bu sadece belediyecilikle başlamış bir şey gibi görünüyor ama o günden bu güne devletin zirvesine geldi ama devletin her kurumunda hiç değişmedi. Bu bizler için de geçerli, belediye başkanlığı, milletvekilliği şart değil. Bunu örnek alacak kişiler olacak. Hamdolsun bugüne kadar oldu, olmaya da devam ediyor” şeklinde konuştu.

“ÇOK GÜZEL YATIRIMLAR ALDIK, ALMAYA DEVAM EDİYORUZ”

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin önemine dikkat çeken Debgici, AK Parti hükümeti döneminde Kahramanmaraş’ın çok önemli yatırımlar aldığını söyledi. Debgici, “24 Haziran’dan sonra bir takım çevrelerin, uluslararası güçlerin ve içerdeki maşalarının saldırıları ve o saldırılara birilerinin çanak tuttuğunu hep beraber görüyoruz. Türkiye’nin önü açık, bunu kapatmaya çalışanlar var. Kat edeceğimiz daha çok yol var. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyebilen bir liderimiz var, dolayısıyla biz onun peşinde koşmalıyız, onun yolunda koşacak insanlara ihtiyacımız var. Kimler devam eder, kimler yeniden seçilir elbette bu sorunun cevabını en güzel halkımız sandıkta verecektir. En büyük anket seçim günü yapılan ankettir. Ama Kahramanmaraş’ı düşünürsek yerelde belediyelerimiz, genelde de milletvekillerimiz, bakanlarımız ve genel başkan yardımcılarımızla hükümetimiz döneminde çok güzel yatırımlar aldık, almaya da devam ediyoruz” dedi.

“TEŞKİLATLARIN İÇİNİ BOŞALTMAMAYA DİKKAT ETMELİLER”

AK Parti teşkilatından isimlerin belediye başkan aday adaylığını da değerlendiren Başkan Debgici, teşkilatların her şartta çalışmasının önemini anlattı. Debgici sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Tabi bizde şöyle bir durum söz konusu, teşkilatların içerisinden aday adaylığı düşünen kardeşlerimiz teşkilatların çalışmasını zayıflatmayacak şekilde Genel Merkezimizden görüş alarak aday adayı olabilecekler. Yani Genel Merkezimizde biz bunları istişare edeceğiz. Bu hem kademe başkanları için geçerli hem de teşkilatta herhangi bir görevi olan kardeşimiz için de geçerli. Belki bir belediye başkan aday adaylığı veya meclis üyesi aday adaylığı düşünen arkadaşlarımız bizlerle istişare edecek bizlerle, bizde genel merkezimizle görüşeceğiz. Genel Merkezimizin bilgisi dahilinde istifa edip aday adayı olabilecekler. Ama bu şu demek değil, genel merkezin bilgisi dahilinde istifa edenler listelerde yer alacak diye bir durum söz konusu değildir. Çünkü başka aday adayları da var, artık değerlendirip, kamuoyunun görüşü alınıp kimler yapabilecekse en güzel şekilde bir aday listesi belirlenecektir. Çünkü teşkilatlar son bir yılda seçildi, 24 Haziran seçimlerini yaptık ve artık yerel seçimlere gidiyoruz. Bu bağlamda da teşkilatların içinin boş olmaması lazım. Onun için de bizim çalışmamız lazım. Bu işler öyle kolay değil. Teşkilatta görev alıp sonra istifa etmeyi düşünüp başka bir alanda hizmeti düşünenler önce teşkilatçılığı iyi anlamalı. İnşallah hep beraberce çalışacağız.”

“EN YÜKSEK TEVECCÜHÜ GÖRECEĞİZ”

Türk halkının AK Parti’yi tekrar belediyecilik alanında üst seviyelere getireceğine inandıklarını dile getiren Başkan Debgici, “31 Mart yerel seçimleri İnşallah ülkemiz adına, şehrimiz adına, ilçelerimiz adına hayırlara vesile olur. Türkiye artık sözü dinlenen, lider bir ülke. Bunun böyle olduğunu halkımızda görüyor. Ekonomik saldırıların altında, ekonominin sorun olduğu görüntüsü içinde seçime gidiyoruz, elbette sıkıntılarımız var ama Türkiye iyi ekonomi idaresiyle buralara geldi. Halkımızda bunu görüyor, halkımızla devletimiz birlik ve beraberlik içinde saldırılara karşı koyuyor. Dolayısıyla biz önümüzdeki dönemde bunu sürekli hale getireceğiz ve 15 Temmuz ruhunu ekonomide de devam ettiriyoruz. Bu baskılarla seçime gidiyoruz ama halkımız her şeyin en iyisini bilir. İnşallah 3 Kasım 2002’den bu yana en güzel şekilde geride bıraktığımız bu 16 yıllık süreçte yine en güzel ve en yüksek teveccühle AK Parti’yi tekrar belediyecilik alanında en üst seviyede göreceğiz. Bizim halkımıza inancımız tam bu konuda” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz