MHP’nin aldığı erken seçim kararına Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olur vermesi ile başlayan süreç hummalı bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar AK Partiden yaklaşık 100’ün üzerinde başvuru olurken, Halkın adamı gerçek gün dostu Ramazan Gürbak’ta coşkulu bir kalabalık ile müracaatını yaptı. Parti girişinden salona kadar hınca hınç bir kalabalık ile kürsüye gelen Gürbak, davanın bir neferi olduğuna vurgu yaptı.

BASIN ÇOK ÖNEMLİ

Şehirde bulanan basın mensuplarının kendisi için ayrı bir yerinin olduğunu belirten Gürbak: “Değerli basın mensuplarını iki kelimeyle geçiştirmek istemiyorum. Muhtar olmadan öncede 10 yıl öncesinde de tanışıklığımız olan abi kardeş ilişkimiz olan muhtarlık süreci içerisinde de  her zaman basın muhtar ilişkisi değil de abi kardeş abla kardeş ilişkisi içerisinde olduğum  değerli basın mensubu kardeşlerim. Sonrasında bundan yaklaşık 10 yıl önce Yaradan’ın dilemesiyle sonrasında ailemin, yakın akrabalarımın, akraba gibi gördüğüm bütün diğer desteklerimin sayesinde Serintepe Mahalle muhtarlığını 2009 yılında devralmıştık”

SAMİMİ DUYGULARIM VAR

Her insanlar, her bireyle yakın ilişkisinin olduğunu belirten Gürbak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Muhtarlığımı devraldığım süre içerinde gerek mahalle sakinlerinde gerekse de tanışık olduğumuz veya olmadığımız bütün bölgelerde ilişkilerimizi her zaman en samimi duygularla yürüttüm.  Her zaman abi kardeş, amca, dayı hesabı güderek samimi duygularımı dilime döktüm. Sizinle beraber geçirdiğimiz son 4 yıldan bu yana bir çoğunuz buradasınız. Eminim benim size olan sevgim, saygım inanıyorum ki en üst safhada olmuştur. Sizin bana göstermiş olduğunuz ilgi, alaka, kardeş, abi her zaman beni  bu pozisyonda görmüşsünüzdür.

Ben az önce salona girerken duygusal anlar yasadım. AK Parti saflarında, AK Parti sırlarında ilk defa bir muhtarın bir kürsüye çıkıp milletin sesi olmak için haykırdığını ilk defa şahit oluyoruz.

YALNIZ BIRAKMADINIZ

Bu duygularla buğun burada beni yalnız bırakmayan gözlerinin içine baktığımda ağlamaklı hale geldiğim abilerimle ayaklarınıza sağlık. AK Parti bir halk hareketidir. Kurulduğu günden itibaren 7’den 70’e Türkiye’nin bütün renklerini içerisine katmış bir davadır. Bizlere de bakıldığı zaman bir muhtar ve madem bir muhtar buradan bir milletvekili adaylığı için başvuru yapabiliyorsa AK Partinin burada halka ne kadar önem verdiğinin kanıtıdır.

Şunun zorluğunu biliyorum. Vekil aday adaylığı sürecimi inanın çok tartıştık. Kamuoyu nüspet olumlu sonuçlar vardı.

BENİ MİLLETİN TA KENDİSİ GETİRDİ

Beni buraya getiren milletin ta kendisi oldu. AK Partide milletin ta kendisi ise benim burada olmamın da hiçbir sakıncası yok diye düşünüyorum.

Muhtarlık sürecimiz içerisinde AK Parti ile resmi bir görevimiz olmamasına rağmen bütün muhtar arkadaşlarım gibi AK Partinin birer üyesi gibi çalışmışızdır. AK Partinin davasını en ücra köşelerde elimizden geldiği kadar anlatmışızdır. Liderimiz, önderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın omuzlarında ümmetin yükü var. Liderimizin omuzunda Müslüman olmayanların gayri Müslimlerin yükü var. Kahramanmaraş’tan halkın ses olarak bütün muhtar arkadaşlarımızın desteğini alarak Sayın Cumhurbaşkanımızın omuzlarındaki yükü hafifletmek için aday oluyorum. Aynı zamanda bir yola çıktık ya nasip dedik. İlla bu bizim şahsıma verilsin diye de aman aman olmaz. Bu kısmet meselesi. Eğer bu görev şahsıma tevili edilirse ilk önce millet sonra partim bu görevi layıkı ile özverili bir şekilde milli bir duruş ile elimden geldiğince başarılı olacağıma şüpheniz olmasın. Bu göreve bize verilmeyebilir yine de Ak Partinin bir neferi olarak çalışmaktan gocunmayız”

Haber: Mustafa Kılınç

    

Editör: Mahmut Beyaz