CHP İl Başkanı Esat Şengül, beraberinde Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mehmet Çarman ile basının karşısına geçti. Gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Şengül, Büyükşehir Belediye meclisi tarafından Elbistan’daki meydana ismini verilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin kaldırılmasına adeta ateş püskürdü. Mecliste Millet İttifakı üyelerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından konuşturulmadığını söyleyen Şengül, “Belediyeciliğin kitabını yazdım diyorsunuz, ya bu kitap yanlış yazıyor ya siz yanlış okuyorsunuz yâda siyasi pratik teoride yazıldığı gibi değil. Siz her işi yapıyorsunuz ama maalesef belediye başkanlığı yapmıyorsunuz” şeklinde konuştu.  

“GÜNGÖR’ÜN KENDİ MECLİSİNDEKİ MECLİS ÜYELERİNİ DİNLEMEYE BİLE TAHAMMÜLÜ YOK”
Şengül, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem dışı bir madde görüşüldü. Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin Elbistan’da bir caddeye verilmişti. Dolayısıyla meclisin gündem dışı maddesi olarak görüşülüp o ismin kaldırılmasına karar verildi. 2012’den bu yana CHP İl Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Biz siyaseti önce nezaket biliriz ve bu nezaket duyguları içerisinde siyaset yapmaya çalışırız. Çünkü bizim önceliğimiz şehrimizin hassasiyetlerini de göz önünde bulundurarak her yurttaşın özgürce oy verdiği tercih ettiği yöneticileri alaşağı etmek değil, onların performansını arttırmaktır. Bu yönde bir eksiği olduğu zaman ben bunu basın aracılığıyla yapmıyorum. O ilgili yöneticiyi arıyorum ve bu eksik var diye söylüyorum. Bu siyasi nezaket olduğu gibi bizlerde idareciyiz, idarecinin performansını düşürmemek anlamında bu nezaketi gösteriyoruz. Ancak görüyorum ki Büyükşehir Belediye Başkanı bu nezaketten yoksun, kendi meclisindeki meclis üyelerini dinlemeye bile tahammülü yok.

O MECLİSTE MİLLET İTTİFAKI’NIN DA MECLİS ÜYELERİ VAR”
Sayın Güngör, o mecliste Millet İttifakı’nın da meclis üyeleri var. Bunları neden dinleme zahmetine girmiyorsunuz? Zaten çoğunluğunuz var. Dolayısıyla dinlemek size ne kaybettirir? Belediyeciliğin kitabını yazdım diyorsunuz, ya bu kitap yanlış yazıyor ya siz yanlış okuyorsunuz yâda siyasi pratik teoride yazıldığı gibi değil. Siz her işi yapıyorsunuz ama maalesef belediye başkanlığı yapmıyorsunuz. Şehrin bu kadar sorunu varken üstelik adaylığınız döneminde vatandaşa söz verdiğiniz projeler varken bunları yapmak yerine gündem dışı Kemal Kılıçdaroğlu ismini değiştiriyorsunuz. Talimatla mı iş yapıyorsunuz?

“GÜNGÖR’DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Bir de meclisin gündemine bakalım; gündeminize kredi talebini almışsınız. Size iş sorulduğu zaman her fırsatta ‘Borcumuz var’ diyorsunuz. Ama sürekli kredi talep ediyorsunuz. Diğer bir gündem pandemi döneminde bırakın belediyeleri vatandaş esnafa yardımcı olmak için inanın o esnaftan keyfi olarak alışveriş yapıyor ki esnafa katkı sağlamaya çalışıyor. Bir diğer konu su ve atık su ücretlerinin görüşülmesi. Ne kadar güzel. Siz gelin Fatih Erkoç’un yaptığı projelerin üzerine oturun, kendi projelerini hayata geçirmeyin, çok iş yapın ama bir tek belediye başkanlığı yapmayın. Unutmayın ki talimatla gelen talimatla gider. Sayın Güngör biz siyaseti sadece milletvekilimizin yapmasını öngörüyoruz çünkü milletvekilimiz Ali Öztunç 730 bin seçmenin oyunu almışçasına herkesin sorumluluğunu sırtında hissediyor ve buna ilişkin çok güzel muhalefet yapıyor. Biz susuyor, Öztunç konuşuyorsa bu bizim konuşmayacağımız anlamına gelmez. Biz Güngör’den bir açıklama bekliyoruz. Bu işi talimatla mı yaptınız kendi tasarrufunuz mu? Kendi tasarrufunuz ise başka hakaret eden liderlerinde isminin geçtiği caddeleri değiştirecek misiniz?

YENİ YATIRIMLARA ELEŞTİRİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Ağustos 2020 tarihinde açılışını yaptığı Ahlat köşkü için 2021 bütçesinden    99 milyon TL daha harcanacak. Erdoğan’ın imam-hatip lisesinden arkadaşına yaptırılan köşk için bugüne kadar toplam 125 milyon TL harcandı. Toplam 224 milyon TL’ye mal olacak. Marmaris Okluk Devlet Konuk Evi maliyeti 640,5 milyon TL’yi buldu. 2016 yılında yatırım programına giren ve 650 milyon TL’ye tamamlanacağı hesaplanan Ankara’daki cumhurbaşkanlığı sarayının içinde yer alan ek hizmet binasının toplam 3 milyar 53 milyon 800 bin TL’ye mal olacağı da ortaya çıktı. Ek hizmet binası için bugüne kadar 2 milyar 972 milyon 800 bin TL harcandı. Programa göre bu yılda 81 milyon TL harcanarak bina tamamlanacak.

“BURALARA HARCANAN PARALARA NE GEREK VAR?”
Saraylara harcanan toplam para bu yıl için bütçeye konulan harcamayla birlikte 1 milyar 515 milyon dolar demektir. Bu parayla 4 milyon 20 bin kişiye bir aylık net asgari ücret desteği verilebilir. Türkiye’de devlet okullarında okuyan 15 milyon 189 bin öğrencimizin her birine tablet verilebilir. Yine çırpınan 200 bin esnafa 12 ay boyunca 4 bin 735 TL destek verilebilir. Buralara harcanan paralara ne gerek var? Toplumun büyük bir kesimi yoksulluk sınırının altında. Bu anlamda el insaf diyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz