Tam 10 Bin kişinin katıldığı iftar programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ak Parti Milletvekilleri; İmran Kılıç, Celalettin Güvenç, Milletvekili Adayları; Ahmet Özdemir, Habibe Öçal, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Depgici, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, il teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İftar programı öncesinde Onikişubat Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı gösteri yaptı. Daha sonra canlı performans ile sahnelenen tasavvuf müziğini dinleyen vatandaşlar maneviyatı doruklarda yaşadı. Dualar eşliğinde, binlerce elin semaya açılmasının ardından hep birlikte vatandaşlar orucunu açtı.

İftar programında bir konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, manevi anlamda hissettiği mutluluğunu dile getirerek, şu ifadelere yer verdi. “Kahramanmaraş’ımızın güzel insanları hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizlerin içinden biri olarak, öncelikle gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün bu mekâna binlerce kardeşimiz geldi ve bizlerle birlikte ekmeğimizi, soframızı paylaştı. Bundan daha güzel bir mutluluk olabilir mi? Allah hepinizden razı olsun. Çocuklarınızla, aile fertlerinizle beraber sağlık ve mutluluk içerisinde kazasız belasız inşallah nice böyle Ramazanlara erişmemizi Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Sizlere hayırlı akşamlar ve afiyet olsun diyorum. Sağ olun, var olun.”

‘EĞER GEÇMİŞİ UNUTURSAK İSTİKAMETİMİZİ KAYBEDERİZ’

Ardından konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Onikişubat Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek Beyefendiye böyle özel ve güzel bir programda bizleri bir araya getirdiği için öncelikle çok teşekkür ediyorum” dedi. Sözlerine niyetinin siyaset yapmak olmadığına değinerek devam eden Ünal, şu ifadeleri kullandı: “ Bizi bu sofralarda buluşturan, bizi Ramazan’a kavuşturan Allah’a hamd olsun. Rabbim tuttuğumuz oruçları katında makbul kılsın, Rabbim dirliğimize, düzenimize, birliğimize, beraberliğimize zeval getirmesin. Eğer geçmişi unutursak istikametimizi kaybederiz. Bunu bir siyasetçi olarak değil, bir vatandaş olarak söylüyorum. Bunu bir akademisyen, sosyolog, siyaset bilimci olarak söylüyorum. Bu iftar sofrasında siyaset yapmak gibi bir amacım yok. Türkiye Cumhuriyet Devletinin bir vatandaşı olarak, ben, ailem, şehrim ve ülkem istikrarını sürdürsün, güven ve istikrar içerisinde gelişsin, çocuklarımız daha iyi dünyada yaşasın istiyorum. Bizim tek derdimiz budur. Eğer biz geçmişte yaşadıklarımızı unutursak, bize yapılan zulümleri, çaresizliğimizi, inancımızdan dolayı bize yapılan baskıları, hastane kapılarında rehin kaldığımızı, hanım kardeşlerimizin başörtüsünden dolayı üniversitelere kabul edilmediğini, İmam Hatipli öğrencilerin üniversiteye kabul edilmediği günleri unutursak, istikametimizi, hedefimizi,2023’ü,2053’ü,2071’i gerçekleştiremeyiz. Ve biz Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin ömrünü milletine adadığını unutursak, yine kaybederiz” Konuşmasında 24 Haziran seçimlerine değinen Ünal “ büyük usta, liderimizle yeni bir başlangıç daha yapacağız. Biz 24 Haziranda ellerini ovuşturarak bekleyenlere, Recep Tayyip Erdoğan’ın devrilmesini bekleyenlere biz bir tokat atacağız. Biz siyasetçi değiliz, biz milletin ta kendisiyiz” ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş’ın 24 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan’a en büyük desteği vereceğini belirten Ünal, “durmak yok yola devam” sözlerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, tek tek masaları gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz