Uzun yıllar boyunca Ankara’da çeşitli üst düzey bürokratik görevlerde bulunan ve en son Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüten Hayrettin Güngör, 24 Haziran’daki genel seçimlerde memleketi Kahramanmaraş’tan AK Parti milletvekili aday adayı oldu. Adaylık başvurusunu Ankara’da yapmasının ardından kente gelen Güngör, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’yi makamında ziyaret etti. Bir süre Debgici ile görüşen Güngör, bayrağı daha ileriye taşımak için mücadele ettiğini söyledi. Debgici ise bu nazik ziyaretinden ötürü Güngör’e teşekkür ederek, adaylık sürecinde başarılar diledi.

“BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN GAYRET EDİYORUZ”
“Biz milletimizin partisinin emrindeyiz” diyen Güngör, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Kamuda bir tecrübemiz var. Bu alanda uzun yıllar çalıştık. Bir Kahramanmaraşlı olarak böyle bir yola girdik. Olursa da hayır vardır, olmazsa da hayır vardır. Biz yine milletimizin, partimizin emrinde devam edeceğiz. Türkiye 16 yıllık AK Parti hükümetleriyle belirli bir aşamaya geldi. Ciddi mesafeler kat etti. Bu anlamda bu bayrağı daha ileriye taşımak için gayret ediyoruz. Herkese teşekkür ediyorum. Türkiye sadece Türkiye değil. Türkiye’nin bir gönül coğrafyası var. Türkiye bu sistemde yeni bir seçime geçiyor. Bu sistemde de yeni hizmetler yeni anlayışlar olacak. Hükümet daha güçlü olacak ve artık daha aktif çalışacak. Daha güçlü bir Türkiye olacak.”

“RABBİM HAYIRLISINI VERSİN”
Debgici ise şunları kaydetti: “Hayrettin Bey ile daha önce Ankara’da görüşmüştük ve kendisi Ankara’da başvurusunu yaptı. Bugünde sağ olsun kendisi bizi ziyaret etti. AK Parti kurulduğu günden bu yana hep yüksek oranda aday adaylıkları olmuştur.  Bu da tabii memnuniyet veriyor. Bu seçim Türkiye’nin sisteminin değiştiği bir seçim. Dolayısıyla yasamada ve yürütmede artık bir takım değişiklikler var. Rabbim hayırlısını versin. Hayrettin Bey uzunca bir zamandır Ankara’dan Kahramanmaraş’a hizmet ediyor.”  

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz