Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karaziyaret Sosyal Tesisi düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Törende konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Kaynak, yapılan eserlerin gelecek nesiller için yapıldığına işaret etti. Kahramanmaraş’ın büyükşehir statüsü kazanması ile de birlikte çok çeşitli hizmetler aldığına vurgu yapan Kaynak, hem büyükşehir hem ilçe belediyelerin kenti daha yaşanılabilir bir hale getirmek için yoğun bir şekilde çalıştığının altını çizdi.

HAYAL DENİLEN PROJELER GERÇEKLEŞTİ

3 yıl öncesi ile şimdinin kıyaslandığı zaman gerçekleşen projelerin hayal gibi olduğunu söyleyen Kaynak, “Kahramanmaraş’ın 2 önemli bekçisi var sırtımızı Bertiz’e yaslamışız cephemiz Karaziyaret. Karaziyaret’e geldiğimizde bu büyük nüfus bizden yol istiyordu. Bizlerden milletvekillerinden, valilerden okul istiyordu. Şimdi ise biz tüm bunları aşmışız ve Büyükşehir belediyemizin önemli bir tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. 3 yıl öncesi ile kıyaslandığı zaman bunlar bir hayal gibi. Allah’a şükürler olsun liderimiz Recep Tayyip Erdoğan büyükşehir yasasını gündeme getirdiğinde bu bir bütün şehir yasasıdır asla yürümez, Türkiye’yi eyaletlere bölmek istiyorlar diye iddia edenler şimdi büyükşehrin verdiği imkanla hangi hizmetlerin yapıldığını görmek istemiyorlar. Fakat o hizmetleri kullanıyorlar. Kullansınlar biz kullanmalarından memnun oluruz sadece memnun oluruz ama bizim Türkiye için hayallerimizin, projelerimizin, öngörülerimizin ne kadar doğru olduğunu bugün bir kez daha Karaziyaret’te görüyoruz. Bir yandan bizim Dulkadiroğlu Belediyemiz görevleri eksiksiz yerine getirirken bir yandan da büyükşehir belediyemiz buranın alt yapısı ile ilgilendiği gibi artık okulu, sosyal tesisi ve asfaltı ile her şeyiyle ilgileniyor. İşte büyükşehir ile ulaşmaya çalıştığımız hedef tamda buydu. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Tüm bu eserler bütün bu çalışmalar sadece çocuklarımız için, sadece ecdadımızdan Şehitlerimizden devir aldığımız bu ülkeyi o gençlerimize o çocuklarımıza daha emin daha güvenilir daha yarına istikrarlı bir ülke bırakmak için. O yüzden referandum çalışmaları ve anayasa değişiklikleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜM SİYASİ KRİZLERİ YAŞADIK’

Geçmişte yaşanan tüm olumsuzları yaşadıklarının altını çizen Kaynak, her türlü krizi gördüklerini ifade etti. Kaynak şöyle devam etti: “İyi kötü biz bir şekilde bu güne kadar 14 yıldan beri idare ediyoruz ama dünü yaşadık, dünkü ekonomik siyasi krizleri yaşadık. O her siyasi krizin insanımıza işsizlik olduğunu yaşadık. O her siyasi krizin çocuklarımıza okulsuzluk olduğunu yaşadık. O her siyasi krizin hastanelerimizde doktorsuz ve insanlarımızı şehirlerimizi hastanesiz bıraktığını yaşadık. Bunun arkasında hangi niyet var ve aslında niyet okumayı bırakmaları gerekir ve bizim geçtiğimiz 14 yılımıza bakmak ve 2014 yılında büyükşehir yasaları ile 2014 yılında hayata geçtikten sonra hangi hizmetlerin üretildiğine bakmamız yeterlidir. Güçlerimizi, imkânlarımızı birleştirdiğimizde, imkânlarımızı çoğalttığımızda ve bunu akılcı yönettiğimizde insanlarımız için yavrularımız için kadınımız için yaşlımız için hangi hizmetlerin ortaya çıkarılabildiği yapılan açılışlar ile ortaya çıkıyor. Bizim gelecekle ilgili umudumuzu artıran tablolar ile karşı karşıyayız. Onlarca yavrumuz onlarca çocuğumuz bugün bu ülkenin geleceğinin emin ellerde olduğunu gösteriyor. İnşallah onlar yarım bizlerden bu bayrağı devir alacaklar. İnşallah onlar daha iyi eğitim almış daha sağlıklı şartlarda yaşamış gençler çocuklar olarak ülkemizin emanetini daha iyi yerlere taşıyacaklardır. Bayrağımızı daha yükseğe taşıyacaktır.”

HİZMETLERİN DEVAMI GELECEK’

Verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapılan hizmetin tek başına bir hizmet olmadığını ve devamının geleceğini söyledi. Başkan Erkoç, “Karaziyaret, Mıkdad Bin Esved’in misafir olduğu bir makamdır. Büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye başladık. Burası bizim için çok önemlidir. İnşallah bu tesis bu bölgenin havasına, maneviyatına çok önemli hizmetlerde bulunacaktır. Hem taziye evi hem Aile Danışma Merkezi, kütüphane başta olmak üzere bu sosyal tesisimizde bölgenin insanlarına çok önemli hizmetler verilecek. Bu sadece tek başına bir hizmet değildir buraya birçok hizmetinde gelmesi ve sosyal alanda ki hizmetlerin gelmesine de vesile olacaktır. Bu mahallemize çok önemli yatırımlar yaptık. Dulkadiroğlu belediyemizle birlikte bu bölgede ana arterlere ana caddelere biz asfalt yaptık. Ara sokakları da Dulkadiroğlu belediyemiz parke taşı yaptı. İçme suyu ile ilgili problemler vardı onları çözdük. Mahallemize bir halı saha kazandırdık. Tabi bunlar yeter mi yetmez. İnşallah bu bölgeye hizmetlerimiz devam edecek. Hemen yanımızda bulunan Kapıçam Doğal Parkı belediyemize geçti. Yaklaşık 600 dönüm alanda inşallah sizlerin daha rahat nefes alacağı tesisler kuracağız. Hemen yanı başımızda yürüyüş mesafesinde gidip gelebileceğiniz güzel vakit geçirebileceğiniz alanlar oluşturacağız. Kahramanmaraş genelinde de hizmetlerimiz devam etmektedir” diye konuştu.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN ‘EVET’

Vatandaşları,16 Nisan’da ‘Evet’ demeye davet eden Başkan Erkoç, “Biliyorsunuz 16 Nisan çok önemli bir tarihtir. Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli bir dönüm noktasıdır. O gün ki tercihiniz gelecek açısından çok önemlidir. Güçlü Türkiye’nin inşallah o gün sonsuza kadar kapılarını açacağız. Bugün belediye olarak çok iddialıyız bunun arkasında güçlü bir hükümetin olması güçlü bir cumhurbaşkanının olmasından kaynaklanmaktadır. Kahramanmaraş büyükşehir olarak geleceğe hedefler koyuyoruz. Çok büyük bütçeler yapıyoruz burada arkamızda güçlü bir hükümetin olması Türkiye’mizde istikrarın olması adeta finans planlaması ile geleceği satın alıyoruz. Gelecekte yapılacak olan hizmetleri de daha öne alıyoruz. Yaptığımız finans planlaması istikrarın bize verdiği bir meyvedir. Sürekli istikrar için, istikrarın kesintiye uğramaması için yeniden o eski koalisyon günlerine dönülmemesi için 16 Nisan’da geleceğe güçlü bir evet diyelim. 7 Haziran’da büyük bir felaket atlattık. Eğer yeniden seçim olmasaydı Kemal Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş ile hükümet kuracaktı. Eğer o hükümeti kursalardı bugün Türkiye’de ki terörle mücadele olmazdı. O yüzden güçlü bir gelecek için 16 Nisan’da hep birlikte Evet diye dünyaya haykıralım” şeklinde konuştu.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz