Türkiye Müteahhitler Birliğinin iftar programı Mithat Yenigün'ün ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla Ankara Swiss Otel'de gerçekleştirildi. Burada konuşan Kaynak, Türk müteahhitlik sektörünün ülkenin yüz akı sektörlerden olduğunu ve sayılı büyük müteahhitlik firmalarımızın dünya ölçeğinde nitelikli işler aldıkları değerlendirmesinde bulundu.

HAVAALANI KOMPLEKSİ PROJESİ BİZLER İÇİN GURUR KAYNAĞI OLD

Kaynak, şöyle devam etti: "Türkiye, tüm zorluklara rağmen 2015 yılında dünyanın en cömert ülkesi olmuştur. Milli gelirine oranla en fazla dış yardımda bulunan ülke olmuştur. 2016 yılında Türkiye'nin yaptığı dış yardım tam 6 buçuk milyar dolardır. 2016 verilerine göre Türkiye en cömert ülke unvanını inşallah yine kazanacaktır. En son Kuveyt'te Sayın Cumhurbaşkanımızın temelini attığı büyük havalanı kompleksi projesi bizler için gurur kaynağı oldu. Ülkemiz bütün bu işleri yaparken zor bir yılı da geri de bırakıyor. Geçtiğimiz ramazan ayından beri bugüne kadar ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya da ve ülkemizin kendisinde hangi hadiselerin olduğunu kısa bir düşünsek gerçekten bir ülke için çok önemli hadiselerle karşı karşıya kaldık.15 Temmuz darbe girişimi yaşadık hep beraber. 15 Temmuz darbe girişimizde milletimiz, bayrağı için vatanı için demokrasisi için kendisini tanklarının önüne attı. Bütün insanlar zengin fakir iş adamı işçi herkes. Başta Kalkınma Bakanımız olmak üzeri ekonomi yönetimimiz bu dönemde, ekonomiyi sağlam temeller üzerinde tutmak için büyük gayretler sarfettiler."

TÜRKİYE MAZLUMLARIN UMUT ÜLKESİDİR’

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı gerçekleştirildiğini hatırlatan Kaynak, "67 şehit verdik o coğrafyada ve dünyayı kasıp kavuran DEAŞ terörüne karşı 2 bin kilometreden fazla bir alanı hem DEAŞ teröründen hem rejim teröründen kurtardık. Bu arada Türkiye bütün yatırımlarını aksatmadan yürüttü. Yüz akımız gururumuz Marmaray, 3. köprü, inşaatı devam eden 3. havalanımız, Osmangazi köprüsü bunların hepsi sizin eseriniz. Türkiye bu süre zarfında da dış dünyaya olan ilgisini de çekmemiştir. Türkiye o mazlum coğrafyaların hepsinde bir umut ülkesidir." ifadesini kullandı. Kaynak, geçen hafta Mersin'in Taşucu Limanı'ndan Somali Mogadişu'ya 15 bin ton gıda ve ilaç taşıyan gemi gönderdiklerine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu pazar Gazze'ye bir gemi göndereceğiz, Yemen'e hazırlık yapıyoruz. Yemen'deki vaka artık insanlık dramının çok ötesine geçmiştir. Kolera salgını ve salgından dolayı can verenlerin sayısı bini geçmiştir. 80 bin kişi şuan kolerayla baş başa ve iç savaştan dolayı oralara ulaşılamıyor. Kim ulaşıyor dünyadaki bütün kriz bölgelere ulaşan Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Ben de diğer bakanlarımız da Cumhurbaşkanımız çeşitli gezilerine refakat ettik. hep gördüğümüz şudur, Cumhurbaşkanımız bu gezilerinde Türk iş dünyasının, Türk müteahhitlik sektörünün önüne açacak bütün gayretleri yapar. "

"TÜRKİYE KATAR KRİZİNDE EN ETKİN ROLÜ İFA ETMEKTEDİR"

Türkiye bölgesinde ve dünya da önemli bir ülke olduğu vurgulayan Kaynak şunları kaydetti: "Türkiye şuan da hemen mübarek ramazan da ortaya çıkartılan, Katar krizinde en etkin rolü ifa etmektedir. Cumhurbaşkanımız bir yana İslam İşbirliği teşkilatının dönem başkanı Türkiye Cumhuriyeti olduğu için o sıfatla bir yandan heyet ilişkileriyle bu meselenin biran önce sükunete kavuşması için gayret göstermektedir. Bizim de Körfez'de gurur duyduğumuz projelerimiz var, dolayısıyla Körfez'in biran önce huzur ortamına barış ortamına kavuşması bizler açısından da ayrıca büyük önem kazanmaktadır."

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz