Kahramanmaraş’ta tarihinin en büyük oyunu alan AK Parti 7 Haziran seçimlerine göre oylarını yaklaşık yüzde 11 artırdı. Bu başarıda en büyük pay Mahir Ünal’ın sahadan çıkmayışı, Celalettin Güvenç’in Kahramanmaraş’a gelmesi, Veysi Kaynak’ın etkili çalışması olurken teşkilat ve diğer milletvekillerinin de gayretli çalışması başarıyı getirdi.

2002 yılında 7 milletvekili vererek karşıladığı AK Partiye 5 genel seçimde 40 milletvekilinin 32’sini AK Partiye veren Kahramanmaraş 1 Kasım seçimlerinde 7 milletvekili vererek tarihi bir rekor daha kırdı. Ak Parti Kahramanmaraş’ta 352 bin 949 oy sayısının üzerine 78 bin 852 oy daha ekleyerek 431 bin 802 oy sayısına ulaştı. Ak Parti bu rakamla Mahir Ünal’ın aday olduğu 2011 genel seçimlerde 390 bin oy aldığı rekoruda egale etmiş oldu.

Kahramanmaraş’ta Ak Parti küçük partilerden de oy alırken, en çok oyu ise MHP tabanından aldı. Yapılan etkili siyaset Kahramanmaraş’ta sonucunu gösterdi. 7 Haziran seçimlerine nazaran Kahramanmaraş’ı önemli toplantılar hariç hiç bırakmayan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın sahadan hiç ayrılmadı.

Mahalle mahalle esnaf esnaf gezerek Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumu ve istikrarı iyi işleyen Ünal esnafın ve vatandaşın güvenini kazanmaya devam etti. Tekstil fabrikalarını ziyaret ederek işçilerle birlikte yemek yedi. Türkoğlu’na gelerek halkla bütünleşti. Her hafta bir ulusal TV’de Kahramanmaraş’ın tanıtımını etkili bir şekilde tanıttı. Basını son derece iyi kullandı. Kahramanmaraş’ta her köşeye ulaştı ve partisinin yaptıklarını ve yapmak istediklerini anlattı.

Ünal’ın merkez siyaset anlayışından uzak toparlayıcı siyaset anlayışı da etkisini gösterdi. Bütün ilçelere ayrı ayrı önem veren Ünal bunu da konuşmalarında ve icraatlarında gösterdi.

Ünal’ın bu çabası ise sonuç verdi. AK Parti Kahramanmaraş’ta oy oranını yaklaşık 11 puan artırarak 352 bin 949’dan 431 bin 802’ye çıkartı.

AK Partinin Kahramanmaraş’ta başarısında en büyük pay sahiplerinden biri de 32 yıllık devlet yöneticiliğinde söz sahibi olan Celalettin Güvenç’ti. Şanlıurfa Valisiyken 2014’teki teklifle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Celalettin Güvenç yine AK Parti’nin teklifiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ederek memleketi Kahramanmaraş’tan milletvekili adayı oldu. Donanımlı bir isim olarak dikkat çeken Güvenç’in 24. Dönem Milletvekili Sıtkı Güvenç’le memleketin her karış toprağını adım adım gezerek ücra köşelerdeki seçmenlere ulaşması da oy oranını artırdı.

Diğer taraftan Kahramanmaraş’ta 23. dönem milletvekilliğinin ardından Adalet Bakan Yardımcılığı görevini yapan Veysi Kaynak’ın tecrübeli siyaseti, başka partilere oy verecek aileleri tek tek gezerek ikna çabaları da AK Partinin Kahramanmaraş’taki başarısında önemli rol oynadı.

Teşkilatçı yapısıyla bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise olayı memleket meselesi haline getirip bütün ilçe belediyelerin ve özellikle kırsaldaki mahallelerin hiçbir isteğini geri çevirmedi. Kaski ve Fen İşleri Daire başkanlıkları 24 saat vardiyalı çalıştı. Erkoç’un ziyaret ettiği köylerdeki eksiklikler hemen giderilmesi oyların patlamasına neden oldu.

Mehmet Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu ve İmran Kılıç’ın da ev ev gezerek partilerinin icraatlarını anlatmaları halkın AK Partiye teveccühünü artırdı.
Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz