Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere memleketi Kahramanmaraş’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, ziyaret programı kapsamında ilk olarak Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret etti. Burada kendini karşılayan protokol üyeleriyle selamlaşan Kirişci, Valilik bahçesine kendisi adına ağaç dikimi gerçekleştirdi. Daha sonra Valilik binasına geçerek Şeref Defterini imzalayan Bakan Kirişci, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Doğduğu memleketinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kirişçi, kentte sektörle ilgili sahada olanları değerlendireceklerini ve tespitlerde bulunacaklarını ifade etti.

SEKTÖRLE İLGİLİ DEĞERLENİDRME YAPMAK İÇİN KAHRAMANMARAŞ’A GELDİK

Bakan Kirişci, Kahramanmaraş Valiliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çocukluk yıllarımız, gençlik yıllarımız, üniversiteye kadar olan yıllarımız bu güzel şehirde bu güzel memlekette geçti. Ailemde hala burada yaşıyor. O yıllarda Kahramanmaraş’ta bir üniversitenin olmaması sebebiyle babamın da ziraatçı olmasından dolayı Çukurova Üniversitesi Ziraat bölümünü üniversite tercihlerimiz içerisinde yer verdik ve ziraat fakültesinde 1978 yılı itibariyle eğitim öğretim hayatımız başladı. Ara ara geliş gidişlerimiz oluyor ama bu gelişim de Tarım ve Orman Bakanı olarak Türkiye’nin gerek merkez gerekse taşra teşkilatı bakımından başında, Cumhurbaşkanımızın tebliğ etmiş olduğu görev neticesinde o sıfatla bulunmak farklı bir önem arz ediyor. Biz Ramazan’ın bereketinden istifade etmek, sektörle ilgili sahada olanları bizimde değerlendirme imkânı içerisinde bazı tespitlerde bulunmak için buluşuyoruz. Adeta bir emar çekme veya röntgen çekme tarzında değerlendirebileceğimiz ziyaretlerimiz oluyor. Bu çerçevede bugün Kahramanmaraş’ımızdayız.

BU MİLLET HİZMETİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

Resmi ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra, sektörün bütün paydaşlarıyla bir araya geleceğiz. Onların değerlendirmelerini alacağız. Ayrıca bizde bundan sonra kendi yapmak istediklerimizle alakalı olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız. Hepimizin de bildiği gibi ‘daha iyi’ iyinin her zaman önündedir. Fıtri olarak da insanlarımız bir şeye alıştıktan sonra onun daha iyisini daha güzelini talep ederler. Bu da olması gereken bir durumdur. Artık Türkiye’de kimse duble yolları konuşmuyor. Artık duble yollarımızın olmadığı yer kalmadı. Artık otoyolları konuşuyoruz. Tünelleri konuşuyoruz. Bunun dışında 2 kıtayı bağlayan köprüleri konuşuyoruz. Bu millet hizmetin en iyisini hak ediyor. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde bu hizmetleri hız kesmeden alıyor. Kabineye yeni dâhil olan bir bakan olarak bizde üzerimize düşen vazifeyi Tarım ve Orman Bakanı olarak eksiksiz, noksansız yapmanın gayreti içerisinde olacağız.”

Kirişçi, ziyaret programı kapsamında daha sonra Büyükşehir Belediyesine geçti.

Öte yandan, Bakan Kirişci’ye ziyaret sırasında Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Nihat Pakdil, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Milletvekilleri; Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öcal, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç eşlik etti.

Editör: Mahmut Beyaz