İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Özel bir mekânda gerçekleştirilen programa; İyi Parti İl Teşkilatı ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Düzenlenen programda konuşan Çabukel, “Vatandaşlarımızın en iyi şekilde vatandaşlık haklarını yerine getirmektir. İnsanlarımızın artık rahat bir nefes almaya hakkı vardır” şeklinde konuştu. Artık sahada var olan bir İyi Parti görüleceğini belirten Çabukel, İyi Parti’nin Türkiye’nin geleceği adına önem arz ettiğini vurguladı. İyi Parti milletvekillerinin mecliste halkın sorunlarını dile getirdiğini anlatan Çabukel, yerel seçimler için çalışmalara sıkı bir şekilde devam ettiklerini söyledi.

ÜLKEMİZE İYİ BİR POLİTİKA İYİ BİR SİYASET ANLAYIŞI YARATMAK İÇİN GELDİK”
Çabukel, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Günümüz siyasetinde birçok taş yerinden oynadı. İyi Partinin kurulmasıyla birlikte ortaoyunu sona erdi. Bundan sonra siyasette yön verecek olan İyi Parti kuruldu. Biz Sütçü İmam gibi kurtuluşu başlatan ilk mermiyi sıkan olacağız. İlk seçimlerde meclise girmek suretiyle grubumuzu oluşturarak bunu başardık. Amacımız yerel seçimlerde en az 2 ya da 3 Belediye veya daha fazla belediye alarak ilk etapta taçlandırmak ve ilk genel seçimde de iktidar olmaktır. Bu hedefle yola çıktık iyi niyetimizi herkes biliyor. Biz hem Kahramanmaraş’a hem ülkemize iyi bir politika iyi bir siyaset anlayışı yaratmak için geldik. Bundan 10 ay öncesine baktığımızda inanılmaz kirlenmiş bir siyaset dili, inanılmaz devlet dilinden uzaklaşılmış bir siyaset diliyle insanları maalesef kutba bölen, parçalayan insanlar topluluğu yani siyasiler vardır. Fakat 10 ay önce İyi Partinin kurulmasıyla ilk enerjimiz ilk etkimizle artık dillerini düzlediler. Birbirlerine sayın demeye başladılar. Bu ülkemiz ve insanlarımız için çok önemli bir duruştur. Çünkü biz ülkede iyi şeylerin olduğunu cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar siyasetimizin güzel insanlarla yürütülebileceğini düşünüyorduk. Fakat son 20 yıldaki süreçte kirlenen bir politika, dışlanan insanlar vardır. İşte bunu iyileştirmek için bir araya geldik kısmet olursa bundan sonrada bu birlikteliğimiz başarılarla devam edecektir.”

BU ŞEHİR HEPİMİZİN ŞEHRİ BU ÜLKE HEPİMİZİN ÜLKESİDİR”
“Bu şehir hepimizin şehri bu ülke hepimizin ülkesidir” diyen Çabukel, “Meclis kurumumuz çalışmalarına hızla devam etmektedir. Milletvekillerimiz halkın, vatandaşlarımızın, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün sorunlarına tek tek değinmektedir. Bu sorunları tek tek dile getirmekte önergeler sunmaktadır. Bizim için önemli olan bu önergeleri halk yararına olanları en azından mesela emekli yaşına takılanlar gibi ya da 2 gün önce donarak şehit olmuş o yavrularımızın o vatan evlatlarımızın niye bu şekilde donarak öldüklerini askerimiz bu kadar ucuz mu? Diye verdiğimiz araştırma önergesini bile reddettiler. Biz burada kimseyi suçlamaya çalışmıyoruz. Bizim amacımız askerimizin en iyi şekilde askerlik yapmasıdır. Vatandaşlarımızın en iyi şekilde vatandaşlık haklarını yerine getirmektir. İnsanlarımızın artık rahat bir nefes almaya hakkı vardır. Bundan önceki süreçlerde hepiniz daha iyi bilirsiniz çarşıda pazarda gezerken insanlar yüzü biraz gülüyordu ve tebessüm vardı. Maalesef o tebessüm yerini şuan endişeye ve korkuya bıraktı. Endişe ve korkuyla insanlar adım atmaya başladılar. Daha doğrusu yaşamayı unuttular. Biz insanlara yaşama sevincini yeniden aşılamak için geldik. İyi Parti olarak bunu hem ilimizde hem ülkemizde başaracağız. Bunda da sizlerin katkıları önemli olacaktır. Ayrıca yerel sorunlarda biz hem genel merkezimize hem milletvekilleriyle tek tek istişare ederek sorunlarımızı anlatıyor ve önergeler verdiriyoruz. Maalesef bu önergeler AKP ve MHP’nin oylarıyla reddediliyor. Yapmayın etmeyin bu şehir hepimizin şehri bu ülke hepimizin ülkesidir” diye konuştu.

BUNA FIRSAT VERMEYECEĞİZ…”
Çabukel, “Buranın güzel olmasını kim istemez ki? Buranın güzelleşmesini istemiyorsanız ne işiniz var orada. Bırakın bu ülkeye faydası olacak güzelleştirecek insanlar getirsinler oraya. Diyoruz ki aksu çayımız kirlendi buna bir çözüm bulun. Çalıştay yaptık diyorlar. Bizden sizden çalıştay istemiyoruz. Biz sizden çalışmanızı istiyoruz. Yani bir suç duyurusunda bulunacağız hazırladık. Kimlerin atıkları buraya gidiyor diye burada bir araştırma yapalım dedik. Bütün fabrikaların atıkları oraya gidiyor. Bunu devlet kurumlarına söylediğimizde diyorlar ki biz burada çalışma yapamayız. Çünkü siyasi baskıya maruz kalıyorlar. Ya bizim canımızdan daha mı önemli siyasi mevzular? Çünkü orada bir sürü sulama alanı var. Sadece oradan geçen basit bir ırmak değil. O orada sulama suyu olarak kullanılıyor. Yani o bölgede tarım işlerimizi, sulama işlerimizi orası karşılıyor. Oradan gelecek buğdayı hep birlikte yiyeceğiz. Oradan gelecek kanserojen madde çocuklarımıza ve bize sirayet edecek. Ondan sonra diyeceğiz ki ah keşke vah keşke. İşte buna fırsat vermeyeceğiz. Bizim ilçelerimiz ve kasabalarımız var. Kasabalarda Belediye Başkanlarımız kendi sorunlarını en hızlı şekilde yerine getiriyor dillendiriyor veya yardım istiyordu. Maalesef şuanda kasabalarımızı birkaç mahalle muhtarlığına böldüler. Mahalle muhtarlarımız ne yaparlarsa yapsınlar bir Belediye Başkanı kadar efektif çalışamazlar. Bu nedenle birçok kasabadan şehre göçler başladı. Helete’deki nüfus kasaba unvanını kaybettiği günden itibaren şuan yüzde 60 nüfus azalmış vaziyette. Bu insanların ne suçu var? Çağlayancerit ve Pazarcık’ta sokaklarda yürünemiyor. Arabalar o sokaklardan giremiyor. Aynı şey Kahramanmaraş Merkez’de bir yağmur yağıyor şehrimiz yokuş aşağı olduğu için bütün su aşağı doğru gidiyor” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ BÜTÜN SORUNLARI BİREBİR GÖRÜYOR”
İyi Parti’nin bütün sorunları birebir gördüğünün altını çizen Çabukel, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Düşünsenize düz bir şehir olduğumuzu. Selden hiç geçilmez olurdu. Yani evlerin su baskınlarından geçemeyiz. Yollarda arabayla gidilemez. Kısmet olursa İYİ Parti bütün bu sorunları birebir görüyor ve bunların hepsini tek tek değinecektir. Buna ilişkin seçim koordinasyon merkezimizi şimdiden hazırlıyoruz. Buna ilişkin toplantı merkezlerimizi şimdiden oluşturduk. İl Başkanlığımızı kısmet olursa başka bir yere taşıyarak ilçe başkanı arkadaşlarımızın elini rahatlatacağız. Çalışma alanları açacağız ve çok daha rahat efektif bir şekilde çalışmalarını sağlayacağız. Şuanda geldiğimiz günden beri aslında yaptığımız en önemli iş ilçe teşkilatlarımızı oluşturmaktı. İlçe Başkanlarımızı atadık. Şuanda ilçe başkanlarımız listelerini oluşturuyorlar yavaş yavaş bizlere getirmeye başladılar. Kısmet olursa 10 gün içerisinde bütün teşkilatlarımız oluşturulmuş artık sahada var olan İyi Parti göreceksiniz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz