MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı 2. Oğan Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in katılımıyla Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleşti. Kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Akpınar birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi.  Akpınar, tek liste ile girdiği kongrede delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak yeniden güven tazeledi. Düzenlenen Kongreye katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine vurgu yaparak, “Birileri bu devleti yok etmek istedi” dedi.


‘15 Temmuz’dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Cumhuriyet tarihinin en karanlık gününün 15 Temmuz’da yaşandığına dikkat çekti. Demirel, “Bir 15 Temmuz sürecini hep beraber yaşadık. Cumhuriyet tarihinin en karanlık gününü yaşadık ve 15 Temmuz’dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Şunun için söylüyorum; referandum sonuçlarıyla ilgili çok büyük matematiksel çalışmalar yapanlar var. 15 Temmuz’un kaçanları, göçenleri hesaba katmadan yapılan hiçbir matematik bize sandık sonucunu doğru tahmin ettirmez. 15 Temmuz’un getirdiği, götürdüğü çok şey vardır. Getirdiği bir tek şey vardır. Tekrar milli duygularımızın birlikten hareket etme mecburiyetini getirmiştir. Fatih kimliklerimiz, ideolojik düşüncelerimiz tabi ki kendimize ait ama mesele devleti yıkacak birilerinin yaptıklarıysa, yapılan hareketlilik devleti yok etmeye yönelik bir şey ise o yüzden hepimiz siyasi kimliklerimiz içimizde ama bizle beraber olur. 15 Temmuz’da yapılan amaç budur. Birileri bu devleti yok etmek istedi. Bunların hepsi gerçektir, yaşanmıştır.”


‘KAYBEDENLER ŞİKÂYET KAPISINDADIR’

“15 Temmuz’dan sonra kimse hesabını daha öncesine göre yapamaz” diyen Demirel, “ Bütün bunların bilişiminde Türkiye’deki sistem sorunuyla ilgili tartışma bitsin diye bir sandık yaratıldı. Bu sandıkta Türk milleti iradesini ortaya koydu ve Genel Başkan’ın tabiriyle siyasi bir mevzu yaşadık 16 Nisan’da. 16 Nisan’dan itibaren Türkiye’de sistem tartışması bitmiş, Türkiye artık yeni bir sistemi oluşturmak için yeni gündemlerle buluşmuştur. Bundan birileri rahatsızdı. Rahatsız olan bir grup içeride de vardır, dışarıda da vardır. Ama kazanan kimdir derseniz, kazanan Türk Milletidir. Kazanan Türkiye’dir, yarınlarımız, geleceğimiz ve çocuklarımızdır. Çünkü Türkiye bu sarsıntılarla daha fazla yol alamazdı. O yüzden 16 Nisan’ın sonucunu rakam olarak değil netice olarak bakmak lazım. Evet diyende, hayır diyende bizim insanımızdır. Evet, çıkmıştır ve Türkiye’nin hayrına olmuştur. Kazanan hepimiziz, kaybedenler çığlık çığlığadır. Kaybedenler şikâyet kapısındadır. Kaybedenler Avrupa birliğinden bizi dışlamak için raporlar yayınlayanlarla beraber olanlardır. Ama şunu unutmamamız lazım. Biz berabersek, biz birbirimizin yüzüne bakabiliyorsak, anlamaya çalışıyorsak önümüzde hiçbir kuvvet, güç yoktur. Türk milliyetçiliği böyle bir şey. Türk milleti bir olduğu sürece herkes hesabını başka şeylerle yapsın. Ama kimseyi dışlama gibi lüksümüz yok. Birlikte olacağız, beraber olacağız, ama birlik ve beraberliğe yalnızca özel günlerde temas etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘BELEDİYEYE BİR GÜN 3 HİLALLİ BAYRAĞI DİKECEĞİZ’

Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’da, Kahramanmaraş Belediyesine bir gün 3 hilalli bayrağı dikeceklerini kaydetti. Akpınar sözlerini şöyle tamamladı: “1 Kasım’dan sonra hareketimizin Genel Başkanı Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’e karşı bir takım şahıslar tarafından bazı olumsuz durumlar yapıldı. Ben ve teşkilatım 1 Kasım’dan sonra açık bir şekilde hareketimizin liderinin yanında olduğumuzu beyan ettik ve buradan bir kez daha gür bir sesle söylüyorum ki; dün olduğu gibi bugünde yarında hareketimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey’in her zaman emrinde ve yanında olacağız. Önümüzde 2019 yılında milletvekilliği seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel seçimler var. Biz teşkilatımızla beraber önümüzde yapılacak olan seçimlere Allah’ın izniyle en iyi şekilde hazırlanacağız. 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Genel Başkanımız Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde şöyle söyledi; “Kahramanmaraş Belediyesine bir gün 3 hilalli bayrak dikilecek” dedi. 2014 yılından beri genel başkanımızın bu sözü üzerine benim ve teşkilatımdaki arkadaşlarımın kızıl elması Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne 3 hilalli bayrağı dikmektir.”

Kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in yanı sıra Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Hakan Kandemir, Eski Milletvekilleri Mesut Dedeoğlu, Sefer Aycan, Ülkücü İşçiler Güneydoğu Anadolu Sorumlusu Süleyman Arslan, Ülkücü İşçiler Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kayabaşı, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Mesut Kaplan ve çok sayıda partili katıldı.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz