AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlığınca düzenlenen ve geleneksel hale getirilen çay sohbetleri programının bu kez ki konuğu AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal oldu. Öğretmenevi Kıraathanesi’nde gerçekleşen programa gençler yoğun ilgi gösterirken, Milletvekili Sezal kendi yaşamından kesitler anlatarak gençlere tecrübelerini aktardı. Gençlere 28 Şubat post modern darbesini anlatarak sözlerine başlayan Sezal, Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki AK Parti’nin gençliğe verdiği öneme değindi. Gençlerin eğitim sisteminin bozuk olmasına yönelik sorusunu yanıtlayan Sezal, “evinde iyi çocuk yetiştiremeyen insan eğitim sisteminden şikâyet edemez” dedi. Çay sohbetine AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam ve AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci’nin yanı sıra çok sayıda genç katıldı.

“YAPTIĞIMIZ İŞLERDE EN İYİSİ OLMAK İÇİN ÇABALAMALIYIZ”

Çay sohbetlerinin açılış konuşmasının AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam yaptı. Konuşmasında 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimin gençlerin büyük rol oynayacağını dile getiren Çam, “Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu seçimin ve önümüzdeki her seçimin en önemli unsurlarından bir tanesi gençlerimizin kullanacağı oylardır. Seçimlerimizin kaderini gençlerin attığı oylar belirleyecektir. Bizler gençlik kolları olarak hem merkezde hem de ilçelerimizde seçimlere büyük katkı sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Bugün de yine o çalışmalarımızdan birini gerçekleştiriyoruz. Allah’ın izniyle biz bu seçimi alırız. Bizim burada yapmamız gereken en önemli şey yaptığımız işlerde en iyisi olmak için çabalamaktır. Öğrenci olacaksak en iyi öğrenci olacağız, iş adamı olacaksak en iyi iş adamı, temizlikçi olacaksak en iyi temizlikçi biz olacağız. Yaptığımız işte en iyisi olma çabasını vermezsek bizim bu vatana ne bu bayrağa ne de bu ümmete bir faydamız olur. Bugün burada bulunan kardeşlerimizin yüreklerinin bu düstur ile attığını biliyorum. Tüm gençliğimize, tüm kardeşlerimize bu noktada telkinlerde bulunmamız gerekiyor. Çünkü Cumhurbaşkanımız bizden bunu bekliyor. Büyüklerimiz bu vatanı, bu toprağı, bu bayrağı biz gençlere emanet edecekler. Biz de bunu hak etmenin çabası içerisinde olalım” dedi.

“GENÇLİĞİMİZE KARŞI ALGI DEĞİŞTİ”

Çay sohbetlerine konuşmacı olarak katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ise gençliğe önem verdiklerini belirterek 28 Şubat darbesini anlattı. Darbelerle gençlerin önünün kesildiğini dile getiren Sezal, “Gençler benim için çok kıymetli hepsini ayrı ayrı seviyorum. Onların da beni sevdiğini düşünüyorum. Geçte olsa bugün bir aradayız bunun mutluluğu içerisindeyim. Bugün burada resmiyetten uzak samimi bir ortam oluşturarak siz gençlerle güzel vakit geçirmek istiyorum.  Gündemimiz 28 Şubat olduğu için bu konuya değinmek istiyorum. Türkiye’nin yaşamış olduğu sıkıntılar geleceğin sahibi olacak olan sizler için ders çıkarılması gereken durumlardır. Ülkemizde yaşanan, bundan sonra yaşanması muhtemel olan olaylar üzerinde her zaman için istişare etmekte fayda vardır. Ülkemiz üzerinde menfaat gözeten dış güçlerin birçok hain planı olmuştur, bu ülkede çok vahim günler yaşanmıştır, bu ülkenin başbakanı idam edilmiştir. 12 Eylül 1980 darbesi sonucunda bu ülkenin başına seçimle gelmiş, seçimle getirilmiş iktidarlar alaşağı edilmiştir. 28 Şubat tarihinde Necmettin Erbakan hocamızın başbakanlığındaki hükümet post modern bir darbe ile zarara uğratılmaya çalışılmıştır. Siz genç nesil bu darbenin bir örneğine 15 Temmuz’da şahit oldunuz. Bu ülkede ilk defa bir darbeye karşı insanlar topyekûn, birlik ve beraberlik içerisinde hatta gençlerimizden umudumuz yok, gençlik eskisi gibi değil cümlelerinin çok kurulduğu bir dönemde ülkenin gençleri başta olmak üzere tüm halkımız el ele vererek ülkemizi sözde darbecilerden korumuşlardır. Bununla birlikte gençliğimize karşı olan algı değişti” ifadelerini kullandı.

“80’Lİ YILLARDA SAHİP ÇIKILAN GENÇLERİN KARŞILIĞI BUGÜN ÜLKEYİ YÖNETEN İNSANLARDIR”

Sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençliğe verdiği önemi 2053 ve 2071 hedefleriyle anlatan Sezal, “Necmettin Erbakan hocamızın ihtilale uğrama sebeplerinden bir tanesi o günkü denk bütçe idi. Memura, işçiye, esnafa sağladığı katkılardı. İlk defa enflasyonun üzerinde böyle bir zam yapılmıştı. O günkü zihniyet Erbakan hocamızın bu başarısına karşı bir post modern darbe ile hocamızı indirdi. Türkiye AK Parti iktidarının ve Cumhurbaşkanımızın gayretleri ile 2000 yılından sonra tekrar bir atılıma geçti. 2000 yılından tutun da 2015 yılına kadar Türkiye’de yapılmamış hizmet kalmadı. Cumhurbaşkanımızın bu gayretlerine karşın neler oldu, neler yaşandı diye bakacak olursak. İlk önce gezi olayları oldu sonrasında 17-25 Aralık ve 15 Temmuz yaşandı hemen ardından geçtiğimiz ağustos ayında bir ekonomik darbe yaşadık. Bunun gibi bir takım vesayet güçleri Türkiye’nin üzerinde türlü türlü oyunlar oynadılar. Burada ufak bir ayrıntı var. Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra kürsülere çıkıp çeşitli konuşmalar yaptı. Biz fark etmeden bu 15 yıl içerisinde aldığımız hizmetler dışında farklı bir şey daha kazandık.  Millet olma bilincini kazandık. Cumhurbaşkanımızın neden şiir okuduğunu, neden insanları duygulandırdığını, birtakım gerçekleri gözümüze soktuğunu, İsrail’e karşı one minute dediğini ve neden Rabia işareti yaptığı gibi şeyleri biz 15 Temmuz’da öğrendik. Bu ülkede artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bizim için milat 15 Temmuz’dur. Çünkü 80 yıldır bu ülkeye karşı oynanan oyunların karşısına ilk defa direnen biri çıktı. Tam da burada sizin de şahit olduğunu 15 Temmuz girişiminde siz gençlerin önemi kat be kat artmaya başladı. Cumhurbaşkanımızın burada yaptığı bir şey daha var. 2023’ü, 2053’ü ve 2071’i size sunmak. Bugün siyaset yapan bizler için 2023’ün bir değeri olabilir ama 2053’ün ve 2071’in değeri olacak olanlar sizlersiniz. 80’li yıllarda babamın bir sözü vardı ‘gençlere sahip çıkmalıyız’ diye. O yıllarda sahip çıkılan gençlerin karşılığı bugün ülkeyi yöneten insanlardır” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ’NİN BÜTÜN SİYASİ YAPISI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN VARLIĞI İLE RAHAT HAREKET”

Gençlerin siyasi ideoloji ile hareket etmemesi gerektiğinin altını çizen Sezal, “Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin istenilen noktalara geldiğini görüyoruz. Bu noktalara gelmemiz çekilen sıkıntıların biteceği anlamına gelmiyor. Bu sıkıntılar bitmeyecek. Biz ne kadar başarılı olursak üzerimize oynanan oyunlar gün geçtikçe artmaya devam edecektir. Bundan dolayıdır ki 80’li yıllarda hayal kurmuş insanların bugün ülkeyi yönetmesi gibi 2053’te ve 2071’de siz ve sizin yetiştirdiğiniz çocuklar bu ülkeyi yönetecek. Sizin varlığınız bu ülkenin bekası için çok önemli. Bugün ben de dahil olmak üzere AK Parti’nin bütün siyasi yapısı Recep Tayyip Erdoğan’ın varlığı ile rahat hareket ediyor. Tam da bu noktada dava dediğimiz şey hayat buluyor. Bizim siz gençler konusunda siyaset ve ideolojiyi bir kenara bıraktığımız bir nokta var. Bizlerin siyasetten ziyade iyi yetişmiş gençlere ihtiyacımız var. Ülkesine her zaman sahip çıkacak, birtakım gerçekleri görmüş ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücünü anlamış gençlere ihtiyacımız var” dedi.

“NEDEN SİYASETÇİ TOPLUMU, TOPLUM SİYASETÇİYİ YARGILAR VAZİYETTE”

Son günlerin önemli tartışma konularından biri olan beka sorununa açıklık getiren Milletvekili Sezal, sözlerine şu şekilde devam etti: “Toplumda siyasetçiye karşı bir algı var. Siyasetçi insanların gözünde öcü gibi görünüyor. Bunu en sık gördüğümüz yer sosyal medyadır. Şöyle bir söylem var, vekil değil mi şunları şunları yapıp keyfine bakıyor diyorlar. Ben bundan çok rahatsızım. İnsanların kendi toplumunda kendi içerisinde bir siyasetçiye karşı oluşmuş olan bu algısından çok rahatsızım. Biz bu değiliz, Türk toplumu bu değildir. Neden siyasetçi toplumu, toplum siyasetçiyi yargılar vaziyette. Siyasetçi uzaydan mı geliyor? Siyasetçi bu toplumun içerisinden yetiştiği insanlardan çıktığına göre biz iyi insan yetiştirirsek siyasetçi neden kötü olsun? Biz şuurumuzu kaybetmiş vaziyette ortalıkta gezen, herkesin birbirine tuzak kurmaya çalıştığı bir hal içerisindeyiz. Yine bu noktada siz gençlerin önemi, duruşu, algısı çok önemlidir. Biz olmadığımız bir kabuğun içerisinde dönüp duruyoruz. Biz İslamiyet’ten sonra Osmanlı Devleti gibi bir devleti kurmuş 600 sene yaşatmış bir toplumuz, dünyaya hükmetmiş bir toplumuz. Neyi kaybettik de bu hale geldik. Halinden memnun olmayan, sorgulayan, yargılayan insanlar haline dönüşmemizin sebebi nedir? Bunları yaşamayan yoktur sanırım. Biz bu değiliz, biz ilkeleri olan bir toplumuz. Maalesef ki geçen süreçler ve zamanlar içerisinde bir yozlaşmaya tabii kalmışız. Cumhurbaşkanımız referandum için Kahramanmaraş’a geldiğinde şu sözleri söyledi, ben bir sistem getiriyorum ama bunu kendim için getirmiyorum. Ben yarın ölebilirim ya da bu sistem de 10 sene daha seçilirim dedi. Cumhurbaşkanımız sarf ettiği sözler bu ülkenin bekası için çabaladığını gösterir. 2023’de, 2053’de ve 2071’de bu ülkenin Recep Tayyip Erdoğan çizgisini koruyabilmesi için sizin gibi iyi yetişmiş gençlere ihtiyacı vardır. Sizin, sizden birkaç nesil önceki yetişmiş gençlerden birkaç kat daha fazla sorumluluğunuz var. Çünkü önünüzde Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var.  Osmanlı gibi bir ferman ile 100 yılı geçirmiş bir devlet olabilmemiz için iyi insan yetiştirmeye ihtiyacımız var.”

“EVİNDE İYİ ÇOCUK YETİŞTİREMEYEN İNSAN EĞİTİM SİSTEMİNDEN ŞİKÂYET EDEMEZ”

Eğitimin okulda değil de ailede başladığın anlatan Sezal, “Kız kardeşim öğretmen onu bir gün okuluna bırakmaya gittim. Okul önünde karşılaştığım manzara şuydu, duvarın dibinde birkaç çocuk oturuyor ellerinde sigaralar. Onları görünce eyvah dedim. Bu çocuğu fizik, kimya, biyoloji öğretsen ne olur? Öğretmenini gördüğünde kendine çeki düzen vermeyen, öğretmeninin karşısında sigara içilmeyeceğini bilmeyen bir çocuğu astronot yapsanız ne olur, marsa göndersen ne olur, fizik mühendisi yapsanız ne olur bu çocuktan? Ben söyleyeyim hiçbir şey olmaz. Ben milletvekiliyim üniversite hocam geçtiğimiz zamanlarda kahve içmeye geldi yanıma ve ben karşısında sigara içemedim. Bana bunu öğreten şey okul değil ailemdir. Sigara içmek kötü bir şey olabilir ama büyüğünün yanında içmek ayrı bir kötü. Bu bir görgüdür, adaptır. Bunları kaybetmişiz biz. Evinde iyi çocuk yetiştiremeyen insan eğitim sisteminden şikâyet edemez. Kendini sorgulamayan insan iyi çocuk yetiştiremez. Her şeyi devletten bekleyerek bu ülkeyi kurtarma şansımız yoktur. Birilerinin arkasından koyun gibi giderek bu ülkeyi kurtaramayız. Gençleri uyandırmadan bu ülkeyi kurtarma şansımız yok. Bir tek Recep Tayyip Erdoğan’ın çabası ile bu ülke kurtulmaz. Bizim topyekûn dirilişe ihtiyacımız var. Herkes kendine çeki düzen verecek iyi yetişecek, iyi yetiştirecek” açıklamalarında bulundu.

“SÜRPRİZ BİR SOSYAL ETKİNLİK KARARI ALDIK”

Gençlerin önerisi üzerine kitap okuma kampanyası başlattıklarını söyleyen Sezal, ilerleyen günlerde gençlerle birlikte önemli bir sosyal etkinlik projesi oluşturacaklarını kaydederek, “Gençlerle çay sohbeti adı altında bir araya geldiğimiz bu programımız çok güzel geçti. Uzun zamandan bu yana gençlerle bir araya gelmek istiyordum hatta vekil olarak ilk ben gerçekleştirmek istiyordum bunu ama nasip kısmet bugüneymiş. Gençler bizim için kıymetlidir. Onlar geleceğimizin teminatıdır ve onlarla sürekli istişare halinde bulunmak çok güzel. Genç kardeşlerimizle konuşup bir karar aldık bu gibi buluşmaları periyodik bir takvime bağlayacağız. Kendi aramızda bir meclis kurup bu birlikteliğimizi toplumun ve Kahramanmaraş’ın menfaati adına devam ettireceğiz. Bir kitap okuma kampanyası başlattık ve Erbakan hocamızın 20 tane kitabını genç kardeşlerimize hediye ettik. Bir dahaki toplantımıza bu kitapları okuyup gelecekler ve başkanlarımdan da rica ettim onlar da artık bu okuma kampanyasına okuyarak okutarak destek olacaklar. Mümkün olduğu kadar fazla sayıda gencimize daha fazla kitap temin edeceğiz. Bunları, ben de dahil okuyarak ve kitapları birbirimizle değiştirterek kendi aramızda yeni bir algı başlatacağız. Burada toplantı esnasında bir karar aldık ve bir sosyal etkinlik oluşturacağız. Bunu ilerleyen zamanlarda açıklayacağız sürpriz olsun. Yeni yetişen neslimizin toplum menfaatinde ağıları yükselmiş bayrak, millet sevgisi olan gelecekte Türkiye Cumhuriyeti devletinin menfaatlerini en üstte tutan şahsi değil de toplumun geneli için mücadele eden gençler yetiştirmek adına burada bulunan genlerimizle bir faaliyet başlatmış olduk. Ben gençlerimizin içerisindeki hevesi görünce bundan bir heyecan duyuyorum. Bu etkinlik ile hem ilk önce Kahramanmaraş üzerinde sonra da büyüterek devam edersek eğer bölgemizde, Türkiye’de bir etkinliğe vesile olmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Gençlerin sorularını yanıtlayan Sezal, yanında getirdiği ve merhum Necmettin Erbakan’ın hayatını anlatan Davam isimli kitabı 20 gence hediye etti.

(HABER: TUĞÇE KAYAR-AHMET GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz