Yeni tip koronavirüsle mücadelenin sürdüğü dünyada bu yazı kaleme aldığımda virüse yakalanan insan sayısı 100 milyonu aşarkan, koronavirüsten hayatını kaybeden insan sayısı ise 2 milyon 157 bini geçti.

Birçok ülke dünyayı kasıp kavuran koronavirüse karşı tedbir kararları alarak salgının daha fazla yayılmasını önlemeye çalışırken, alınan bu önlemler ise birçok sektörün doğrudan veya dolaylı yoldan olumsuz yönde etkilenmesine neden oldu. Hac ve umre organizasyonluğu yapan firmalar da bunlardan bir tanesi.

Suudi Arabistan’ın hac ve umre ziyaretlerinin geçici olarak askıya almasından dolayı yaklaşık 1 yıldır kapalı kalan bu işletmeler, ziyaretlerin tekrardan açılması ve eski düzenlerine dönmeyi bekliyor. Bende bu kapsamda Kahramanmaraş’ta hac ve umre organizatörlüğü yapan abimiz Cahit Hayırsever konuştum.

Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı Kahramanmaraş İl Müftülüğünde hac ve umre organizasyonunda görev yapan ve 2016’da emekli olduktan sonra bir turizmin Kahramanmaraş şubeliğini yapan Hayırsever ile yaptığım röportajımda koronavirüsün biran önce bitmesini ve insanların tekrardan hac ve umre yolculuğunun yapılmasını canı yürekten beklediklerini görüdüm. İnsanların kutsal toprakları ziyaret edip manevi huzuru yakalamaları açısından da önemli olan hac ve umre ziyaretlerine Suudi Arabistan’ın ne zaman izin verileceğiyle ilgili hala bir bilgi yok.

İnşallah koronavirüs en kısa zamanda biter ve hac ve umre ziyaretleri tekrar başlar.

Salgından herkes ve her şey etkilendi. İnşallah pandemi biter ve koronavirüsün olmadığı günlere kavuşuruz.