Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında yine önemli bir projeye imza attı. İl genelinde vatandaşların ücretsiz bir şekilde kanser taramalarının yapılması adına Mobil Mamografi araç satın alan Büyükşehir Belediyesi, aracı Sağlık Müdürlüğü’ne teslim etti. Sağlık Bakanlığı tarafından son teknoloji cihazlarla donatılan mobil araç, en ücradaki mahallelerde dâhil olmak üzere tüm ilde vatandaşlara kanser taraması yapacak. Bahse konu Mobil Aracın devir teslim töreni ise Mili İrade Meydanı’nda gerçekleşti. Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz ile çok sayıda belediye ve sağlık müdürlüğü personeli katıldı.

SAĞLIK OLMAZSA HİÇBİR ŞEYİN TADI TUZU OLMAZ”
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şu ifadelere yer verdi: “Çok anlamlı bir törendeyiz. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin sağlığı, huzuru ve mutluluğu bizim için çok önemli. Bizim kurumumuz bu şehirde yaşam kalitesini arttırmak insanları daha huzurlu daha mutlu yaşatmak amacıyla kurulmuş bir kurum. Hamdolsun 5 yıldan bu yana da kurucu büyükşehir belediye başkanı olarak milletimizin teveccühü ile bu görevi yapmaktayız. Halka hizmet hakka hizmettir. Bu anlamda halkımızın sağlığı da çok önemli. Bence sağlık hayattaki en önemli birinci etkendir. Sağlık olmazsa hiçbir şeyin tadı tuzu olmaz. Bununla ilgilide çok anlamlı ecdadımızın bir nefesin bile ne kadar önemli olduğunu anlatan çok güzel kelamın kibarları var.

HALKIMIZA HİZMET HAKKA HİZMET DÜSTURUYLA BİRÇOK PROJELER YAPTIK”
Bizde halkımıza hizmet hakka hizmet düsturuyla insanlarımızın daha sağlıklı yaşaması için birçok projeler yaptık. İnsanların huzuru için az önce sayın sağlık il müdürümüzde söyledi. İnsanların psikoloji başta olmak üzere çevre temizliğinden bulaşan hastalıklar, kargaşanın getirmiş olduğu durumlardan oluşan hastalıklar gibi birçok sağlığımızı etkileyen durumlar var. Meydanlar ve parklar yaptık. Bir tanesi de şuan içerisinde bulunduğumuz meydan. İnsanlarımızın daha rahat daha ferah ve daha huzurlu olması için, aileleriyle beraber bu yeşil alanlarda daha rahat nefes alarak hayatı daha iyi ve kaliteli yaşamalarını sağlamak için millet bahçeleri yaptık. Arıtma tesisleri yaparak arıtma tesisleriyle daha temiz bir çevre oluşturduk. Şehrimizin temizliğine çok önem veriyoruz. 7 gün 24 saat ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmaktalar. Sağlık bakanlığımız ve hükümetimizde çok önemli yatırımlar yapmakta. Yaptığımız istişarelerde nasıl katkımız olur diye konuştuğumuzda geçmişte 112 tane tesisler yaptık ve sağlık bakanlığına teslim ettik. Peyzaj ile ilgili ortak çalışmalar yaptık. Bakanlığımıza ait hastanelerin ulaşım imkânları bunları düzenledik. Birde bu şekilde bir kanser tarama ile ilgili bir araç çok önemli bir görev ifade edeceğini söylediler. Bizde bize düşen neyse gereğini yerine getirmeye hazırız dedik. Onlarda böyle bir aracı tasarladılar. Aracı biz aldık cihazı onlar aldı ve yaptırdık. İnşallah şimdi hemen yola koyulacak. Şehir merkezimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde özellikle kadınlara yönelik hastaneye gelip zamanında kontrol yaptırmayan bayanlara yönelik çok önemli bir çalışma olacak inşallah. Bu önceden keşfedildiğinde bu hastalık daha kolay atlatılabilir. Temennimiz inşallah hiçbir vatandaşımız bu hastalığa yakalanmaz. Hiçbir vatandaşımızın böyle bir hastalıkla cebelleşmesini istemiyoruz istemeyiz ama böyle bir durum varsa da bir an önce tespit edilmesini ve vatandaşımızın acı çekmeden hem sağlık bakanlığı açısından hem de hükümetimiz açısından da daha büyük maliyetler oluşturmadan kısa zamanda sorunun tespit edilmesi ve çaresinin bulunmasını istiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

GELEMEYECEK DURUMDA OLAN VATANDAŞLARIMIZA HİZMET GÖTÜRECEĞİZ”
İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz ise şunları kaydetti: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı bir projede KETEM faaliyetlerini yürütmek üzere bu aracı saygı değer başkanımız bizlere tahsis etmiş bulunmakta. İçine de sağlık bakanlığımız tarafından yerleştirilen mamografi cihazıyla tüm ilçelerimizde ve merkezimizde vatandaşlarımıza hizmet götürmeyi planlamaktayız. Tabi teknolojinin gelişmesiyle ve bu yıllarda enfeksiyon hastalıkları, ruh sağlığı hastalıkları ve dünyada en başta ölüme neden olan kanser türü hastalıklar tekrar gündeme gelmiş durumda. Kanserde önemli olan erken teşhistir ve tüm halkımızı buradan kansere karşı erken teşhisten cihazlarımızla kontrol etmeye, onları araştırmaya ve taramaları yapmaya davet ediyoruz. Biz bu tip projelere önem veriyoruz ve büyükşehrimizle ve diğer belediyelerimizle bu projeleri yapıyoruz. Gördüğünüz gibi araç bize sağlık müdürlüğünden tahsis edilmiş durumda. İçinde mamografi cihazımız var. Meme kanseri, bağırsak kanseri ve rahim ağzı kanserlerini tarayacağız. Sağlıkta durmadan yola devam ediyoruz. Hizmette sınır tanımıyoruz ve bu cihazla vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. Gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz. Erken teşhis hayat kurtarır diyoruz vatandaşlarımızda buradan gerekli taramalarını yaptırmak üzere davet ediyorum.”

Haber: Mehmet Can Tekdöş

Editör: Mahmut Beyaz