Güneşli havalarda sağlığına dikkat edilmesi gereken en önemli organların başında göz geliyor. Bu noktada hem göz sağlığı, hem güneş ışınlarına karşı görüş kalitemizi daha iyi bir seviyeye getirme hem de dış görünüşümüze aksesuar desteği açısından güneş gözlükleri oldukça önemli bir yer alıyor. Güneşin kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde Kahramanmaraş’ta güneş gözlüğü sezonunun başladığını ifade eden Gözlükçü Enes Taşdemir, vatandaşlara güneş gözlüğü konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşlara işportacıların sattığı güneş gözlüğünün kesinlikle alınmaması uyarısında bulunan Taşdemir, işportacılardan alınan gözlüklerin kalitesiz olduğunu, bundan dolayı göze gelen zararlı ışınları tamamen içe aldığını söyledi. Ayrıca Taşdemir, güneş gözlüğü almak isteyen vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiğini gazetemize anlattı.

GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNDE KOYU CAMLAR HER ZAMAN İYİDİR

Sezonun açılmasıyla şu anda hafif bir yoğunluk olduğunu söyleyen ve bu yoğunluğun ilerleyen günlerde artacağını ifade eden Taşdemir, “Güneş gözlüğü alırken dikkat etmemiz gereken faktörlere değinecek olursak özellikle camları UV korumalı olmak zorunda. Polarizasyon özelliği olanlar yani yansımayı ortadan kaldırma özelliği olan camlarımız var, biz bunların kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Güneş gözlüklerinde koyu camlar her zaman iyidir, açık camlarda genellikle içeriye biraz daha fazla ışık girdiğinden dolayı rahatsızlık verebiliyor. O yüzden her zaman tavsiyemiz; koyu renkli, UV korumalı, polarizasyon özelliği olan camlardır. Biz müşterilerimize kesinlikle işportacı denilen yerlerden güneş gözlüğü almalarını tavsiye etmiyoruz. O camlar kalitesiz olduğundan dolayı göze gelen zararlı ışınları tamamen içe alıyor. Bu yüzden her zaman gözlüklerimi gözlükçüden almamız gerekiyor” dedi. 

GÜNEŞ GÖZLÜKLERİMİZ 250 TL’DEN BAŞLIYOR

Taşdemir, gözlük fiyatlarıyla ilgili de şunları söyledi: “2022 güneş gözlüğü sezonunda fiyatlar illaki artış gösterdi. Tabii dünyada bayağı bir problem var. Bizleri çok fazla etkiliyor fakat biz bünyemizde bu durumu olabildiğince en aza indirgiyoruz. Amacımız müşterilerimize en uygun fiyatta güneş gözlüğünü sunmak. Güneş gözlüklerimiz 250 TL’den başlıyor. Tabii farklı farklı, yeni trend modellerde illaki fiyatlar farklı olabiliyor. Örneğin 500 TL’lik üren de var, 800 TL’lik ürün de var, bin 500 TL’lik ürünler de var. Bu marka marka değişiklik gösteriyor. İthal ürünler olduğu zaman fiyatlar biraz yüksek olabiliyor, o da normal. İthal ürün olduğundan dolayı gümrükte verdikleri vergiler ve bunun gibi etkinler firmaları etkiliyor. Firmaları etkileyince bize de yansımış oluyor. Ama biz bu minimum düzeyde tutmaya çalışıyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz