Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanlığını devralan Bahtiyar Murat Aras basınla bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı. Aras, “Türk Eczacılar Birliği hakkında bilgiler vererek sağlık hizmetinin asla kesinti duraklama ve ihmale gelemeyeceğini söyledi.

Özel bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Aras Türk Eczacılar Birliği’nin 25 bin üyesi olduğunu günde 5-6 milyon kişiye hizmet verildiğini söyledi. Sağlığını insan hayatı için vazgeçilmez olduğuna değinen Aras, “

Sağlık hizmeti yaptığından dolayı da vatandaşın öncelik sıralamasında ilk sırada yer alan sağlık hastane hizmetiyle birlikte en önemli 2’nci bir STK gibi geliyor. Sağlık hayatımızın vazgeçilmezidir. Sağlık hizmeti asla kesinti duraklama ve ihmal kabul etmez” dedi. Eczacıların nöbetçi olarak 24 saat hizmet verdiğine söyleyen Aras şöyle dedi.

“Hizmetin birinci ayağı tedavi ikinci ayağı ilaç kısmında olan kişiler olarak biz 24 saat hizmet veren bir Sivil Toplum Örgütüyüz. Eczacılarımız nöbetçi olarak 24 saat hizmet veriyor. Eczacılarımız vatandaşlara hizmet etmeyi büyük bir zevkle yapar.

Kahramanmaraş Eczacı Odası hem kendi meslek içi yaptığı bilgilendir akademik toplantıları hem de diğer anlamlarda yapacağı sosyal hizmetleri sizlerle sürekli paylaşacak. Kahramanmaraş eczacısının dünya ki gelişmelerden tamamından haberdar olsun istiyoruz.

Dünya genelinde eczacı ve eczacılık sistemi kendini nasıl yeniliyorsa, nereye gidiyorsa, hangi gelişmelere ayak uydurup hangi gelişmelerden yararlanıyorsa biz o bilgileri çok çabuk bir şekilde Kahramanmaraş’ta ki eczacıya getireceğiz” şeklinde konuştu.

“TÜM SORUNLARDA VATANDAŞIN YANINDA OLACAĞIZ”
Dünyanın hızla geliştiğini ve beraberinde sistemlerinde geliştiğini söyleyen Aras, Yeni sistemlere entegre olmak onlar konusunda alt yapıyı oluşturmak bizim gibi odaların ve STK’ların birinci önceliğidir.

Kendi mensuplarını dünya ile rekabet edebilen

onlarla bilgi alanında geri kalmayan yenilikleri takip eden ve olan tüm yenilikleri Türkiye’ye ve şehrine getiren bir yapı olacağız.

Hizmet sektörü olduğumuz için şehrin genelindeki tüm problemlere, sosyal yardım projelerine vatandaşların bize ihtiyacı olan yerde sağlık taramalarında gördüğümüz sağlıkta ki yenilikleri uygulamaktadır.

Diyarbakır, Gaziantep, Adana ve Kahramanmaraş gibi bölgelerimiz de diyabet, obezite ve kalp cerrahisi konusunda ve koroner hastalıkları konusunda Türkiye ortalamalarının üzerinde seyrediyor. Bu itibarda bunların hem sağlıklı hem de doğru ilaç kullanımı obeziteyle ve diyabetle mücadele konusunda da çeşitli platformlarda hem şehrimize hem vatandaşlara basın ve televizyon aracılığıyla sürekli bilgiler vereceğiz” dedi.

“HİÇBİR GELİŞMEYİ DOĞRU KABUL ETMEYEN GENEL BİR STK ANLAYIŞI VAR”
“Kahramanmaraş’ın gelişimi ve ilerlemesi için gördüğümüz aksaklık ve problemlerle ilgili hem çözüm önerilerini hem de fikirlerimizi sürekli paylaşacağız” diyen Aras, Kahramanmaraş’ta kendi alanı dışında aktif olma mantığını ilerletmeyi düşünüyoruz.

Sosyal ve siyasi alanda çalışan başarılı olan her görüşten kişilere odamızda yer verdik.

Çünkü siyasetle uğraşan insanların sosyal aktivitesi ve aktifliği diğer insanlara göre daha fazladır.

Türkiye’de sivil toplum örgütlerinde benim gördüğüm en büyük problem STK’nın başına gelen birçok arkadaşımız burayı kendisine siyasi hesaplaşma arenası haline çeviriyor.

Siyaseten siyaset arenasında çok başarılı olan insanlar herhangi bir kuruma geldiği zaman bunu kullanıyor. Kendi mensuplarının geleceğini özlük haklarını korumak onlarla ilgili şeyler planlamak yerine orada siyasi açıdan birileriyle kavga ortamı yaratıyor.

Türkiye’de sürekli her şeye karşı çıkan, retçi, yapılan şeyleri eleştiren ve hiçbir gelişmeyi doğru kabul etmeyen genel bir STK anlayışı var” şeklinde konuştu.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ARAYACAĞIZ”
Vatandaşın özlük hakları için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Aras, şöyle dedi:

“Sağlık haklarında gördüğümüz aksaklıkları çözüm önerilerini hem vatandaşla hem de devletin menfaatleri neyi getiriyorsa bunlara hiçbir önyargımız olmadan kimseyle kavga ve husumete girmeden hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bunları yaparken de üslubumuza dikkat edeceğiz. Kavgacı bir üslupla değil de uzlaşmacı ikna edici fikrini anlatıp paylaşabilen bir üslup takınacağız.

Türkiye yıllardan beri STK’lar ve devlet arasında ki ilişkiler karşılıklı anlayış fikir alışverişi ya da bu fikirlerin paylaşımı konusunda ortak bir payda da buluşmak yerine sürekli fikri çatışma hatta bunun ötesinde yer almak var. Siyasi arenada siyasi zıtlık ve siyasi rekabete dönüşen bir havaya gelmiştir.

Meslek örgütlerinin bünyesinde her siyasi görüşten her inançtan insanlar olabilir” dedi.

“YENİ DÖNEMDE GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”
Kahramanmaraş Eczacılar Odası adına çok güzel gelişmeler olduğunu kaydeden Aras, “

Yeni dönemde vatandaşların hem örgütümüz adına hem de çalışanlarımız adına bize bakış açıları değişti. Kahramanmaraş Eczacı Odası, Türk Eczacılar Birliği yönetiminde bugüne değin olmadığı kadar aktiftir. Sağlık politikaları ve kanunların hazırlanması adına tüm çalıştaylar da anlamında görüşlerimizi paylaşıp fikrimizi söyleyeceğiz Ekibimizle birlikte üzerimize düşen görevi yapıp gayret edip gayretle çalışacağız.

Sosyal alanda da çalışmalarımız devam ediyor. Her alanda olayları ve yenilikleri takip eden alanında bir sıçrama yapan

diğer STK’larla kombine olarak Kahramanmaraş’ın tüm kollarını paylaşan ve yardımcı olan kişilere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber: Mücahit Dalkara

Editör: Mahmut Beyaz