Günümüzde insanların stres veya başka nedenlere bağlı saç dökülmesinin tedavisini Cildiye Uzmanı Doktor Hüsniye Önelmiş, gazetemize anlattı.

Saç bakımı denildiğinde, saçların daha parlak ve gür olmasını isteyen hanımların ilgi alanına, saç dökülmesi denildiğinde ise erkeklerin ilgi alanına girmiş olursunuz. Bu durum, son yıllarda değişmeye başladı. Saç bakımı söz konusu olduğunda, gelişen teknoloji ve tıp bilimi çeşitli alternatifler geliştirmeye devam ediyor. Konu hakkında yapılan araştırmalar, sağlıklı saçlara kavuşmanın yollarının çeşitliliğini ortaya koyuyor. Beslenmeden yıkamaya, kurutmadan kesmeye kadar sayısız püf noktasına ulaşmak mümkün. Saç dökülmesinin önlenmesi için Kahramanmaraş’ta Cildiye Uzmanı olan Doktor Hüsniye Önelmiş, Manşet Gazetesi haber ekibine açıklamalarda bulundu.

‘MUTLAKA BİR UZMANA DANIŞILMALI’
Saç dökülmesinin ardında bazı nedenler olduğunu söyleyen Önelmiş, bu nedenlerin ise vitamin eksikliği, guatr hastalığı gibi çeşitli hastalıkların olduğunu belirtti. Önelmiş, “Saç dökülmesi tedavisini yapabilmek için önce saç dökülmesinin nedenlerini araştırmak gerekir. Altındaki, nedenlere göz attığımızda ise hormonal nedenler yani adrogenetik alopesia dediğimiz erkek tipi saç dökülmesi, guatr hastalıkları ve genetik bazı durumlar diyebiliriz. Birde çevresel faktör olarak vitamin eksikliği, demir eksikliği, aşırı kilo alıp vermede sağlıksız diyetler, beslenme bozukluğu, gebelikte ve özellikle emzirme dönemlerinde de saç dökülmeleri görülebilir. Bu nedenlerin tespiti için mutlaka bir uzmana danışılmalı. Dökülmenin nedenleri belirlendikten sonra bu nedenlere yönelik tedavi yapılmalıdır. Bu tedavi sonrası saç dökülmesinde gerileme ve yeni saç çıkışları yeterince olamayan durumlarda hastaya mezoterapi,(orta deri tedavisi) roller ve PRP gibi işlemler önerilir” ifadelerini kullandı.

‘SAÇ MEZOTERAPİSİ UYGULANABİLİR’
Saç dökülmesinde saç mezoterapisinin yıllardır uygulanan bir yöntem olduğunu belirten Önelmiş, bunun nedeninin derinin ihtiyacı olan vitamin ve minarellerin olduğunu söyledi. Önelmiş, “Saç dökülmesinde saç mezoterapi tedavisi yıllardır uygulanabilir bir yöntemdir. Saç mezoterapisinde kıl folicullerin ihtiyacı olan vitaminler, mineraller, aminoasitler özel formüllerle hazırlanan bir ilaç şeklinde saç köklerine direk enjekte edilir. Bu yöntem 2-3 hafta da bir uygulamalıyız. Saç mezoterapisi ile saçlar beslenir, canlanır ve daha parlak görünüm elde edilir” şeklinde konuştu.

‘DERMAROLLER, MEZOTERAPİ İLE BERABER UYGULANAN ETKİLİ BİR YÖNTEMDİR’
Mezoterapi ile beraber dermaroller tedavisini uygulayınca etkili bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Önelmiş, bu tedavinin ise 10 ila 15 yaş arası kişilerde uygulanabileceğini belirtti. Önelmiş, “Mezoterapi ile beraber uygulanan dermaroller özellikle erkeklerde görülen saç dökülmesi ve kadında görülen erkek tipi saç dökülmesinde kullanılabilen etkili bir yöntemdir. Dermaroller saçlı deride mikro iğneler sayesinde mikro kanallar açıp mezoterapi ürünlerinin saç köklerine ulaşmasını ve mikro kanama odakları oluşturup saç köklerinin kanlanmasını arttırıp kıl folekülleri canlı ise yeni saç çıkışını uyarır, saç dökülmesini azaltıp saç kıllarının kalınlaşması ve güçlenmesine yardım eder. Bu çok yüz güldürücü bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi 10 ile 15 yaş arası herkese uygulanabilir ve hiçbir yan etkisi yoktur” dedi.
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz