Karaoğlan, “Bu çağ büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu, enerji harcamasının ve gereksinmesinin arttığı, yaşam boyu sürecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu bir dönemdir. Günümüzde gençler biyolojik ve psikososyal pek çok sağlık sorunu ile karşı karşıyadır.  Ancak bunların arasında sağlıksız ve dengesiz beslenme alışkanlığı ve buna bağlı olarak gelişen hastalıklar ilk sıralarda yer almaktadır. Çocuğun beslenmesindeki amaç: Normal, sağlıklı büyüme ve gelişmesini, yeterli ve dengeli beslenmesini, okul başarısında artış göstermesini sağlamaktır. Çocuk yetersiz ve dengesiz beslenirse; hastalıklara karşı dirençsiz olur, sık hastalanır. Hastalığı ağır seyreder. Okul başarısı düşer” şeklinde konuştu.

“KAHVALTI ÇOK ÖNEMLİ”

“En azından annelerin evde hazırlamış olduğu soğuk sandviçler, tostlar çocuğun rahat tüketebileceği şekilde çantaya bırakılmalıdır” diyen Karaoğlan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Sabah kahvaltısı yapılmazsa: yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılama azlığı yaşanır. Okul başarısı düşer. Beden kendi depolarından kullanır ve direnci düşer. Beslenmeye bağlı görülen sağlık sorunları nelerdir?  Demir yetersizliği anemisi, İyot yetersizliği hastalıkları, diş çürükleri, vitamin ve mineral yetersizlikleri, zayıflık ve şişmanlık.

“ARA ÖĞÜNLER, ÇOCUĞUN SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIĞI İÇİN ÖNEMLİDİR”

Ara öğünler, çocuğun sağlıklı beslenme alışkanlığı için önemlidir. Çantaya süt, meyve, çiğ badem-ceviz gibi kuruyemişler bırakılmalıdır. Bu şekilde karnı doyan çocuk kantinden de uzaklaşmış olacaktır. Hazır meyve suları, cips, kola, çikolatalar vb. hazır gıdalar beslenme çantasında yer almamalıdır. Çağımız problemi olan Obezite‘yi önlemek için Fiziksel aktivite artırılmalı! Günlük düzenli olarak 60 dk ev dışında oyun oynamalı

TV, bilgisayar, vb. karşısında daha az zaman harcanmalıdır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz