Yeni tip koronavirüsten korunmak ve önlem almak amacıyla kullandığımız maskeler nemlenince koruyuculuk özelliğini yitirebiliyor. Koruyuculuk özelliğini yitiren ve nemlenen maskeler ise insan cildine zarar veriyor.

“MASKEMİZ NEMLENDİĞİNDE DEĞİŞTİRMELİYİZ”
Konuyla ilgili görüş bildiren Uzmanlar ise şu ifadelere yer verdi: “Nemlenmiş maskeler koruyuculuğunu kaybetmekle beraber ciltte kurdeşen ve egzemalara neden olur. Bu sebeple yağışlı havalarda yeni takmış olsak bile maskemiz nemlendiğinde değiştirmeliyiz. Normal yağışsız havalarda da nefesimizden nemlenen maskeleri 2-3 saatte bir değiştirmeliyiz. Kaşıntı, döküntü, sivilcelenme gibi yaralara sebep olabilir. Bunlar içinde bir cildiyeye başvurmak gerekir. Aynı zamanda kullandığımız maskeler içerisinde alerjimiz olan maddeler bulunabilir. İnsanlar kontrollü olarak evlerinden çıkabilirler. Şu anda zaten kontrollü hayat sürecindeyiz. Maskelerini takarak, eldiven kullanarak sosyal ortama karışabilirler ki zaten biz güzellik merkezlerinde dezenfeksiyon eğitimleri aldığımız için bunlara dikkat ediyoruz.

“KIŞ MEVSİMLERİNDE ÖZELLİKLE FAZLA KURULUK OLUYOR”
Ciltlerinde hasar oluşan insanlar bu oluşan hasarları kaşımak yerine bir dermatoloğa başvurmalarını öneriyorum. Herhangi bir alerjileri varsa bununla ilgili ilaç kullanmalarını tavsiye edebilirim. Eğer herhangi bir alerji yoksa cilt yüzeyinde oluşmuş bir tahrişse güzellik uzmanlarına da başvurabilirler. Soğuk günlerde cildi nemlendirmek çok ama çok önemlidir. Kış mevsimlerinde özellikle fazla kuruluk oluyor. Bu yüzden bol nemlendirme gerekiyor.”

(Haber: Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz