Kahramanmaraş’ta ‘Dilekçekolik Muhtar’ olarak adını duyuran Gazipaşa Muhtarı Erol Tanış Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin, Kahramanmaraş Diş Hastanesine dönüşmesinden dolayı çok mutlu. Şehrin ihtiyacı olan donanımlı bir diş hastanesi için dilekçe yoluyla girişimlere 2009 yılında başlayan ve konuyla alakalı kamuoyu oluşmasına katkıda bulunan Tanış; “Vatandaşlarımız mağdur oluyordu, artık olmayacak” dedi.

Hem mahallesinde hem de Kahramanmaraş’ın genelinde vatandaşların bazı ihtiyaçlarını kamu kurumlarına dilekçe yoluyla aktaran Dulkadiroğlu ilçesi, Gazipaşa Mahalle Muhtarı Erol Tanış, verdiği yüzlerce dilekçe karşılığında pek çok konuya çözüm getirdi. Kahramanmaraş basınının yakından tanıdığı Dilekçekolik Muhtar, basına da çeşitli konularda onlarca röportaj verdi. Gazete arşivinde kendisiyle alakalı yazılı basında yer alan haberleri biriktiren Tanış, kendisine dilekçekolik lakabını yakıştıran basın mensuplarına gücenmediğini, aksine mutlu olduğunu ifade etti. Tanış şöyle devam etti; “ 2009 yılında muhtar seçilmem itibariyle vatandaşın ihtiyaçlarını hakkım olan dilekçe hakkını kullanarak kamu kurum ve kuruluşlara ilettim. Bu dilekçelerden bazıları da; Kahramanmaraş’ta büyük bir ihtiyaç olan ağız ve diş sağlığının şehrimize gelmesi ve buradaki uzman eksikliği konularında birçok dilekçe vermiştim.

DİŞ HASTANESİ İÇİN DİLEKÇE VERDİ
Kahramanmaraş’ta ağız ve diş ameliyatları için vatandaşların Gaziantep, Kayseri, Ankara, İstanbul gibi şehirlere gitmek zorunda kaldığını belirten Tanış;” Hem ekonomik olarak hem de zaman bakımından diş hastanesinin şehrimize gelmesi büyük önem arz ediyordu. Konuyu şu anki milletvekillerimizle gördüğüm her yerde tekrar tekrar dile getirdim. Onlar da sağ olsun duyarsız kalmadılar. Hastanemiz kurulduğu için çok sevindim, bahtiyar oldum, Sayın valimizden milletvekillerimize, bakanımıza kadar hastanemizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HASTANE STATÜSÜ KAZANDI
Ekim ayı itibariyle hastane statüsü kazanan Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hakkında Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden aldığımız bilgilere göre, şu ana kadar uzman hekim ve ekipman bakından önemli ilerlemeler kaydedildi. Ağız ve Diş Sağlığı merkezi statüsünden hastane statüsüne Muhtar ve diğer vatandaşların emekleri geçse de, sonuç olarak Kamu Hastaneleri Birliği Kahramanmaraş il temsilciliği eliyle dönüştü.

10 AYDA HASTANE TAMAM
Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, ağız ve diş sağlığı merkezinden hastaneye dönüşüm sürecini şöyle açıkladı: “Göreve geldiğimizde en büyük hedeflerimizden birisi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Hastane statüsünü kazandırmak olmuştur. Hamdolsun 10 ay gibi bir sürede hedefimize ulaştık ve ilimize Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini kazandırdık” dedi.

HASTANENİN DONANIMI ARTIRILDI
Genel Sekreter, 50 ünit ile hizmet vermekte olan merkezin kapasitesinin yüzde 40 artırılarak 70 ünite çıkarıldığını, ünit sayısının artmasına bağlı olarak diş hekimi talebinde bulunulduğunu, yeni atanan 19 diş hekimi ile birlikte toplamda 63 aktif diş hekimi ile merkezin kurulduğu günden bugüne en fazla ünit ve hekim sayısına ulaştığını belirtti. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin 70 ünit, 5 yatak kapasitesi, standartlara uygun genel anestezi ünitesi ve ameliyathanesi, merkezi sterilizasyon ünitesi, 2 panoromik- 4 periapikal röntgen cihazı, merkezi aspirasyon, çocuk klinikleri, diş protez laboratuvarı, modern klinikleri, ferah bekleme salonları, kafeteryası ve geniş otoparkı ile Kahramanmaraş halkına hizmet vereceğini ifade etti.

HASTANEDE İMPLANT TEDAVİLERİ YAPILIYOR
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde aylık ortalama 23 bin poliklinik yapıldığını, sabit ve hareketli olmak üzere protez, diş çekimi, kanal tedavisi, implant, yer tutucu, 0-18 yaş grubuna koruyucu önlem olarak fissür, pit örtücü ve flor uygulamaları da gerçekleştirildiğini, ayrıca özürlü ve psikolojik rahatsızlığı olan hastalara genel anestezi altında yapılan tüm tedavilerin yeni kurulan ameliyathanede yapılabileceğini belirterek, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin Kahramanmaraş’a kazandırılmasında katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz