6 Eylül’de aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler ile konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımı için son 48 saat önce yaptırılmış negatif sonuçlu PCR testi bulundurma zorunluluğu başladı. Yeni dönemin başlaması ve Kahramanmaraş Sağlık İl Müdürlüğü tarafından kentin kalabalık yerlerine konumlandırılan aşı noktalarıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da aşılama hız kazandı. Bu hız Covid-19 bilgilendirme Platformu üzerinden yayınlanan Kahramanmaraş’ın aşı oranına da yansırken, paylaşılan son verilere bakıldığında mavi kategoride yer alan kentin aşılama oranı yüzdesi 80’e yükseldi. Kentin aşılama oranını değerlendiren vatandaşlar, bu oranın daha da yükselmesi temennisinde bulundu.

“YOĞUN BAKIMDA YATANLARIN YÜZDE 99’U AŞISIZ OLANLARDIR”

Aşı noktalarında görevli sağlık çalışanı Murat Gölpınar, Kahramanmaraş halkının aşı konusunda bilinçlendiğini belirterek, “Öncelikle İl Sağlık Müdürümüz Ali Nuri Öksüz Bey’in sayesinde oluşturulan bu aşı noktaları vatandaşlar açısından çok iyi olmuştu. Vatandaşları ikna yoluyla aşıya davet etmenin bir yoludur. Daha öncede ikna timleri kurulmuştu onların da faydası vardı ama şu anda halkımız aşı konusunda kendine güven sağlamıştır aşı olmak için herhangi bir sorun yoktur. Yoğun bakımda yatanların yüzde 99’u aşısız olanlardır. Burada da sağlık çalışanları camiası adına hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşların aşılamayla ilgili yorumu ise şu şekilde:

Murat Gölpınar;

Çocuklarımız okula gidiyor bu nedenle anne babalar daha duyarlı olması gerekiyor. Bu aşı noktaları her yer var. Çok güzel bir hizmet. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Randevusuz bir şekilde kent halkını aşılıyorlar.

Selçuk Çıra;

Şu anda Demokrasi Meydanı’nda bulunan aşı noktasında 2. doz aşımı yaptırdım. Şu anda iyi hissediyorum. Her kesin aşını olmasını diliyorum. Kahramanmaraş’ta aşılama oranı yüzde 80’e çıktığı için mutlu olduk. İnşallah daha yükseklere çıkar. 

Hülya İster;

İkinci doz aşımı yaptırdım. Bence aşı olmanın zararı yok. Aşı sağlıklı bir şey. Herkes oluyor aşıyı herkesinde olmasını tavsiye ederim. İnat bir şey olmaz. Hastalık daha kötü bir şey. Hasta olup da sürünmekten ise aşını olup sağlıklı olmak daha iyi. Bu kadar bilim insanları yapmış kötülüğüne bu aşıları bulmamıştır.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz